Η απογείωση της γεύσης

 

Η γεύση είναι επικοινωνία που όταν ενώνει πολιτισμούς. Έτσι, όταν συμβαίνει αυτό, η μεταξύ τους «συζήτηση» δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερους διαύλους ανταλλαγής γαστριμαργικών πληροφοριών, που γράφουν σπουδαία ιστορία, όπως αυτή του Nikkei Peruvian Resto-Bar, που ενώνει μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.

Η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. «Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, έχει τον δικό της μοναδικό χώρο και στην καρδιά της Αθήνας, το Nikkei Peruvian Resto-Bar.

 

DSC02776

DSC02397

 

Εκεί, όπου ο Claudio Bairami κι η ομάδα του, δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα απογειώνοντας τη ιαπωνική λεπτότητα στη γεύση συνδυάζοντάς την με την περουβιανή κουζίνα στην οποία κυριαρχούν η καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το λάιμ.

 

DSC02540

DSC02633

DSC02535

 

Το Nikkei Peruvian Resto-Bar, που δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια κερδίζοντας αμέσως πρωταγωνιστική θέση στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, τόσο με τις μοναδικές fusion γευστικές προτάσεις του όσο με την κοσμοπολίτικη αύρα του, την ξεχωριστή διακόσμηση, τα υπέροχα signature cocktails με την υπογραφή της Μαίρης Ταλαιπώρου και την απολύτως ταιριαστή μουσική, έχει πιστούς επισκέπτες που το απολαμβάνουν στο μέγιστο.

 

DSC02758

DSC02188

 

Το Nikkei Peruvian Resto-Bar, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογό του νέα πιάτα με ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

 

DSC02819

DSC02167

 


Nikkei Peruvian Resto-Bar: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus) Τηλέφωνο: 21 0723 9366. Μενού: nikkeirestobars.com

FacebookTwitterTumblrPinterest