Το εστιατόριο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή είναι πλέον γεγονός και ακούει στο όνομα Brutus Tavern!

 

Στον χώρο που φιλοξενούσε το παλιό Nikkei, έχει πλέον την έδρα του το Brutus Tavern, το νέο εγχείρημα της dream team της εστίασης που αποτελείται από τον Γιάννη Μωράκη, τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιώργο Κανελλόπουλο. Οι τρεις φίλοι, εδώ και καιρό, είχαν στο μυαλό τους να στήσουν ένα premium steakhouse βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. Για αυτό τον λόγο, αφού επέλεξαν τον χώρο, εμπιστεύθηκαν για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τον ταλαντούχο interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος άφησε ελεύθερη τη φαντασία του να περιπλανηθεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο και σχεδίασε ένα εστιατόριο βασισμένο στη φιλοσοφία της προσιτής πολυτέλειας, με ανοιχτή κουζίνα και άνετη σάλα. Κάπως έτσι εγένετο Brutus, a.k.a. η αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας με έμφαση στην αυθεντικότητα και στο καλό γούστο!

 

AAA02141

AAA02066

AAA02117

AAA02072

 

Πριν μερικές μέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Brutus Tavern και η εμπειρία ήταν συγκλονιστική. Ο χώρος, η ατμόσφαιρα, ο χαμηλός φωτισμός, το άψογο και φιλικό σέρβις και κυρίως οι γεύσεις, το κατατάσσουν στο πιο σύγχρονο, με ευρωπαϊκή αύρα, steak house της πόλης. Στο Brutus Tavern, όπου το μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk,  french limousin chateaubriand  και danish holstein t bone steak, που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει την παράσταση.

 

Untitled-1

 

Αλλά αν νομίζετε ότι οι πειρασμοί του Brutus Tavern τελειώνουν εδώ, γελιέστε! Στον κατάλογο υπάρχει η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο Carnivorous habits και αμαρτωλές προτάσεις. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ανάμεσα  σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα. Δεν λείπουν, επίσης, και τα εκλεκτά πρώτα πιάτα που συναγωνίζονται να κερδίσουν την προσοχή σας – μεδούλι με «καμένα» onion rings, μαϊντανό και ρόκα ή λουκάνικο με pata negra, πάπια κέτσαπ από raspberry και μουστάρδα από passion fruit; Εσείς τι θα διαλέγατε;

 

 

IMG_9166

BONE Μεδούλι, με μαϊντανό, καμμένο κρεμμύδι και φύτρες ρόκας

 

IMG_9173

RAW Μοσχαρίσιο ταρτάρ, με λάδι λεμονιού, σχοινόπρασο και χρένο

 

IMG_9187

CRUST Πίτα με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και μπεσαμέλ από τυρί Comte

 

IMG_9216

SMOKE Χειροποίητη καπνιστή πανσέτα

 

IMG_9232

ROYAL CHICKEN

 

IMG_9249

Danish Holstein bone in rib eye

 

Η λίστα των κρασιών, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Brutus Tavern. Την έχει επιμεληθεί, με σπουδή, ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης και αποτελεί μια ωδή στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, αλλά και στα μεγάλα γαλλικά κρασιά. Εδώ, μάλιστα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ονειρεμένες ετικέτες που πάντα επιθυμούσατε, καθώς οι άνθρωποι του Brutus Tavern τις έχουν κοστολογήσει ορθολογικά, επιμένοντας στο value for money και στην άποψη ότι το καλό φαγητό και η εκλεκτική οινοποσία σε χαλαρές τιμές, είναι η πολυτέλεια που μας αξίζει.

 

IMG-9241

IMG-9235

 


Brutus Tavern/Λεβέντη 3,  T. : 21 0724 0453, Κολωνάκι

FacebookTwitterTumblrPinterest