More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

ΜΑΝΗΜΑΝΗ με νέες γεύσεις που αφηγούνται ιστορίες, σμιλεύουν τη μνήμη και τιμούν την παράδοση!
  • TASTE

ΜΑΝΗΜΑΝΗ με νέες γεύσεις που αφηγούνται ιστορίες, σμιλεύουν τη μνήμη και τιμούν την παράδοση!

  • 29.11.2024
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνοντας 20 χρόνια γαστρονομικής δημιουργίας συνεχίζει να τιμά με σεβασμό και φαντασία τη μοναδική γαστρονομική κληρονομιά της Λακωνικής Μάνης.

Από το 2004, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη μανιάτικη και την ελληνική κουζίνα, φέρνοντας την παράδοση στο σήμερα μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και αλησμόνητες γεύσεις.

Στην καρδιά αυτής της επετείου, ο σεφ του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, Ανέστης Ποιμενίδης με την ομάδα του εισάγει ένα νέο, ανανεωμένο μενού που υπόσχεται να ταξιδέψει τους δοκιμαστές του σε γευστικά μονοπάτια γεμάτα αρωματική νοσταλγία και αυθεντικές ιστορίες από τη Μάνη και την Ελλάδα. Με έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα, τα οικογενειακά τραπέζια και τις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, το νέο μενού ξυπνά μνήμες σε μια διαρκή επαφή με την ελληνική παράδοση.

Η έμπνευση

«Η γαστρονομία είναι μνήμη», αναφέρει ο επικεφαλής σεφ του ΜΑΝΗΜΑΝΗ Ανέστης Ποιμενίδης. «Το φαγητό συνδέεται με στιγμές, πρόσωπα και τόπους. Το νέο μας μενού είναι ένας τρόπος να διατηρήσουμε ζωντανές αυτές τις συνδέσεις, ενώ εξερευνούμε νέους τρόπους έκφρασης».

Ανέστης Ποιμενίδης, Head Chef
Ανέστης Ποιμενίδης, Head Chef

Στη νέα, εμπνευσμένη κάρτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ θα βρείτε: Κουσκουσέ Λήμνου με τσορίθο Δράμας, και θαλασσινά, Φιλέτο Ψαριού με χόρτα εποχής, πικάντικη πάπρικα, σταφίδα Κορίνθου και κρέμα πατάτας, Κόκορα με τηγανητή πολέντα με φέτα, πουρέ παστινάκι και λαχανικά γλασέ, Αρνάκι με κρέμα από ρεβίθια Λαρίσης, ταχίνι, χόρτα, πάστα καυτερής πιπεριάς και σάλτσα αρνιού, Μοσχαρίσια μάγουλα με τραχανά Μάνης, μυζήθρα Θεσπρωτίας και σάλτσα κόκκινου κρασιού και Ορτύκι με σιτάρι, μανιτάρια, κρέμα τυρί, τρούφα σε σάλτσα από τους χυμούς του.

Στην κάρτα παραμένουν με ένα twist οι signature γεύσεις του MANHMANH: Παραδοσιακές Τσουχτές με αυγά, καμένη μυζήθρα Αρκαδίας και σύγκλινο, ένα πιάτο σημείο αναφοράς για το εστιατόριο και ωδή στην αυθεντικότητα και την παράδοση της Λακωνικής Μάνης. Χοιρινό με πουρέ σελινόριζας, σέλερυ, αφράτο αυγολέμονο και λάδι άνηθου, ένα ακόμη πιάτο ορόσημο για το εστιατόριο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο από το 2010, ραφιναρισμένο με διαρκώς νέες και ανανεωμένες πινελιές.

Σε νέα εκδοχή με την υπογραφή του MANHMANH, συναντάμε δύο ακόμα πιάτα που αναδεικνύουν την ουσία της ελληνικής κουζίνας στην πιο μοντέρνα και φινετσάτη εκδοχή τους: Καγιανάς με κρέμα μπουγιουρντί, τραγανή λαδόπιτα Ρόδου και σύγκλινο και Τραβηχτή με σφέλα, ελληνικό brie, αχλάδι και μέλι Λακωνίας.

Ο τέλειος επίλογος για το γευστικό σας ταξίδι στη Λακωνική Μάνη.

«Τα γλυκά του ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι περισσότερο από γεύσεις· είναι αναμνήσεις και συναισθήματα που μεταφέρονται με σεβασμό και αγάπη στην επόμενη γενιά»

Δύο αυθεντικές μανιάτικες προτάσεις, φτιαγμένες με αγάπη και σεβασμό στην τοπική κουλτούρα, καλούν τους επισκέπτες του ΜΑΝΗΜΑΝΗ να εξερευνήσουν τις γεύσεις της Λακωνίας μέσα από την πιο «γλυκιά» της πλευρά: Παραδοσιακή Γαλατόπιτα με κανέλα, καραμέλα βουτύρου και crumble πορτοκάλι και Πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, gel πορτοκάλι και παγωτό γιαούρτι από φρέσκα πορτοκάλια Λακωνίας.

«Πιστεύουμε πως η αγάπη περνά από τα χέρια μας στα πιάτα και τις γεύσεις μας»

Στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ η φιλοσοφία της «χειροποίητης» γεύσης βρίσκεται στην καρδιά κάθε γαστρονομικής δημιουργίας. To ψωμί του ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι χειροποίητο, ζυμώνεται καθημερινά με μεράκι και ψήνεται με παραδοσιακές μεθόδους εδώ και 10 χρόνια, συνδυάζεται με βούτυρο ελαίου, το οποίο παρασκευάζεται επίσης με φροντίδα και αφοσίωση στο χέρι και ελιές που προέρχονται από τα ίδια τα κτήματα των ιδιοκτητών του εστιατορίου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα «ζεστό» καλωσόρισμα, μια αυθεντική αναπαράσταση της παράδοσης, που αποδίδει σεβασμό στη γη, την κληρονομιά και την αγάπη για το καλό φαγητό.

«Υπάρχουν γεύσεις που δεν είναι απλώς φαγητό· είναι ιστορίες, συναισθήματα και μνήμες που μας συνδέουν με τις ρίζες μας»

Εικόνες από μια άλλη εποχή.

Το μενού περιλαμβάνει δημιουργίες που τιμούν τη γη της Λακωνίας, όπως το “Ορτύκι με σάλτσα από τους χυμούς του” – ένα πιάτο που αγκαλιάζει τη ψυχή. Στη Μάνη του παρελθόντος, όταν η φτώχεια και οι δυσκολίες κυριαρχούσαν, το ορτύκι και το ψωμί ήταν πηγές ζωής. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έβρισκαν στα λιγοστά αυτά υλικά τη δύναμη να συνεχίσουν, μαγειρεύοντας με ό,τι τους πρόσφερε η φύση.

Η δύναμη της μνήμης στη γεύση.

Φανταστείτε τα χωριά της Μάνης, χτισμένα πάνω σε απόκρημνα βουνά, με πέτρινα σπίτια που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τη γη. Οι μυρωδιές του ξυλόφουρνου πλημμυρίζουν την αυλή, όπου οι γυναίκες μαζεύονται για να φτιάξουν ζυμωτό ψωμί. Κάπου εκεί, ένα ορτύκι ψήνεται σε έναν απλό αλλά γεμάτο γεύση ζωμό, φτιαγμένο με αγάπη και λίγα υλικά που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα.

Σήμερα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ φέρνει αυτό το πιάτο στο τραπέζι σας, όχι ως υπενθύμιση της στέρησης, αλλά ως φόρο τιμής στη δύναμη της παράδοσης και στην αγάπη που έκρυβαν αυτές οι λιτές συνταγές. Το Ορτύκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ αναβιώνει όλες εκείνες τις μνήμες: σε αυλές με φούρνους, σε τραπέζια που στήνονταν με αγάπη, και στις μικρές στιγμές ευτυχίας που έβρισκαν οι άνθρωποι μέσα από το φαγητό.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με τις σύγχρονες πινελιές του ΜΑΝΗΜΑΝΗ: η τρούφα, η κρέμα τυριού και τα μανιτάρια είναι σαν μια γέφυρα που ενώνει τις γεύσεις του χθες με την πολυπλοκότητα του σήμερα.

Ένας χώρος που ξεχωρίζει

Πέρα από την κουζίνα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρά του, που ισορροπεί ανάμεσα στη ζεστασιά της φιλοξενίας και τη σύγχρονη αισθητική. Στο εστιατόριο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν γεύματα σε ένα περιβάλλον που αποπνέει την αυθεντική μανιάτικη φιλοσοφία.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη,

Τ. 210 9218180

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

You May Also Like

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα
View Post
  • TASTE

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 18.11.2025
George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George
View Post
  • TASTE

George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.11.2025
Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση
View Post
  • TASTE

Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.10.2025
Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης
View Post
  • TASTE

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 17.10.2025
Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας
View Post
  • TASTE

Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 10.10.2025
Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες, παρέες και η υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
View Post
  • TASTE

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες και παρέες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.10.2025
MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο
View Post
  • TASTE

MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 25.09.2025
Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού
View Post
  • TASTE

Η νέα γαστρονομική πρόταση του OderaTinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.08.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok