Ένα γευστικό ταξίδι, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα!
Προχθές το βράδυ, καλεσμένη της Στέλλας Χόνδρου Marketing PR & CSR Manager του ξενοδοχείου Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection και της Davlas Pr, βρέθηκα να απολαμβάνω το εξαιρετικό μενού του Executive Chef Δημήτρη Μπούτσαλη, στο εστιατόριο Mflavours, που βρίσκεται στον ένατο όροφο του ξενοδοχείου.
Το Athens Capital Hotel – MGallery άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, παρουσιάζοντας την εκλεπτυσμένη αισθητική των ξενοδοχείων MGallery στην καρδιά της Αθήνας. Ένα αριστοκρατικό και πολιτιστικό σημείο συνάντησης, όπου η τέχνη πρωταγωνιστεί μαζί με τη σύγχρονη γαστρονομία και τη high-end εμπειρία διαμονής, καλωσορίζοντας μια νέα εποχή στον αθηναϊκό τρόπο ζωής. Το Mflavours είναι το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου σε ένα κομψό και χαλαρό περιβάλλον σε παλ αποχρώσεις, στον ένατο όροφο με θέα το κτίριο της Βουλής, ταξιδεύει τους φιλοξενουμένους στη γαστρονομία της Μεσογείου.
Η βραδιά ξεκίνησε όμορφα με ένα κοκτέιλ στο χέρι, χαμόγελα και αγκαλιές, καθώς αυτό το κάλεσμα ήταν η αφορμή να δω μετά από καιρό αγαπημένους φίλους και συνεργάτες. Η ατμόσφαιρα ζεστή, η μουσική ατμοσφαιρική, το προσωπικό φιλόξενο και ευγενικό, όλα συνέθεταν το απόλυτο σκηνικό για την γευστική εμπειρία που θα ακολουθούσε.
Κάθισα με την παρέα μου στο τραπέζι μας και το ταξίδι μας στη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, που επιμελήθηκε ο Executive Chef του Athens Capital Δημήτρης Μπούτσαλης, με Sous Chef τον Δημήτρη Αρσενίδη και την ομάδα του, μόλις είχε ξεκινήσει. Ένα Amuse bouche έφτασε μπροστά μου, ως καλωσόρισμα, από κονσομέ μανιτάρι και ΚΥΑΝΟ τυρί, προσδίδοντας τη φιλοσοφία, από την πρώτη κουταλιά και δίνοντας το στίγμα της γαστρονομικής κατεύθυνσης του εστιατορίου.
Ακολούθησαν γαρίδες κοιλάδας και χτένια, με αυγοτάραχο, κρέμα χρένου, finger lime και λάδι άνηθου. Ένα δροσερό πιάτο, με εντυπωσιακή σύνθετη γεύση, θάλασσας και γης. Στην συνέχεια η τάρτα λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών, με κρέμα ξυνομυζήθρας, ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά, φουντούκι και κάστανο, ήρθε να δώσει μια φρεσκάδα στον ουρανίσκο μας και να μας προετοιμάσει για το επόμενο πιάτο. Το Ραβιόλι κολοκύθα-κάστανο που ακολούθησε, με ξηρό ανθότυρο, σάλτσα σιρόπι σφενδάμου και καφέ, ήταν ένα ζεστό ορεκτικό που σίγουρα θέλω να ξαναφάω!
Περνώντας στα κυρίως, το πρώτο λόγο είχε το ψάρι. Ένα ζουμερό λαβράκι με τραγανή κρούστα από «λέπια» πατάτας, με πουρέ σελινόριζας, ραγού από πράσο και σέλερι και μια συγκλονιστική σάλτσα από μύδια-σαφράν. Γι’ αυτό τα πιάτο πραγματικά δεν έχω λόγια… φίνα, εκλεπτυσμένη γεύση, με τη σως από μύδια, να αναδεικνύει το λαβράκι και να χαρίζει πλούσια σε βάθος επίγευση.
Ένα πιάτο που δεν υπάρχει στο μενού του Mflavours και δημιούργησε ο Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, αποκλειστικά για την συγκεκριμένη βραδιά, ήταν το Μοσχάρι 2 κοπές. Ένα πραγματικό έργο τέχνης, ταυτισμένο με την Art αισθητική του ξενοδοχείου, όπου ο αφρός πατάτας με χρένο και τα καπνιστά παντζάρια με το ρόδι, αποτέλεσαν τον τέλειο καμβά, για να αγκαλιάσουν τα ζουμερά κομμάτια κρέατος. Η γεύση μοναδική…
Την σκυτάλη έλαβαν τα επιδόρπια, όπου η pastry chef Νάντια Μακρυγιάννη, μας εντυπωσίασε με την σύγχρονη εκδοχή της γαλατόπιτας. Όχι, αυτή που έχετε στο μυαλό σας, αλλά με κρέμα βανίλιας και κατσικίσιο γάλα, συνοδεία συγκλονιστικού παγωτού κανέλλας σε τραγανό φύλλο κρούστας. Απλά μαγική! Το μενού έκλεισε με γλυκά Μινιαρντίς, που θα τα περιέγραφα ως μικρά κομψοτεχνήματα, στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τα γαστρονομικά πιάτα που προηγήθηκαν.
Έχοντας πλέον ζήσει την γαστρονομική εμπειρία που έχει να σου προσφέρει το εστιατόριο Mflavours, του Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection, θα πρότεινα να το βάλετε στην ατζέντα σας, όταν θα αναζητήσετε μια ξεχωριστή βραδιά στο κέντρο της Αθήνας, που να συνδυάζει κομψή ατμόσφαιρα και υψηλή γαστρονομία.