Ποιος δεν θα ονειρευόταν να έχει κάθε μέρα μια τέτοια θέα στη λίμνη Κόμο;

 

Το 2015, ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Albano Daminato, ανακάλυψε, σχεδόν εγκαταλελειμμένη τη Villa Peduzzi, ένα σπίτι art deco, χτισμένο το 1909, στη θέση ενός παλιού παρατηρητηρίου με θέα  ολόκληρη την λίμνη Κόμο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε να αναλάβει την ανακαίνιση και τη μετατροπή της σε σπίτι διακοπών. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνιτών αποκατέστησε τις τοιχογραφίες στις οροφές, τα τεράτζο και τα αρχαία μάρμαρα και για τέσσερα χρόνια προσπαθούσε να το επαναφέρει στην παλιά του αίγλη.

Εφόσον οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, το σπίτι επιπλώθηκε με έπιπλα που δημιούργησαν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές, Borge Mogensen, Saarinen, Hans Wegner σε στυλ του μεσαίωνα.

Αλλά αν λέμε ότι αυτό το Art Deco σπίτι είναι όμορφο, τότε τι μπορεί κανείς να πει για την τοποθεσία του και τον εξωτερικό του χώρο; Ένα τοπίο μαγευτικό, προσφέροντας εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά και στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Κόμο. Και πραγματικά ποιος θα πίστευε ότι αυτό το θαύμα είχε εγκαταλειφθεί τη δεκαετία του 1960, πριν ανακαλυφθεί ξανά από έναν άντρα που ερωτεύτηκε το τόπο και που ήξερε πώς να του δώσει πίσω την ψυχή του. Αυτό το σπίτι είναι πλέον προς ενοικίαση μέσω της Airbnb και επιτρέπει και σε άλλους να ζήσουν την εμπειρία της υπέροχης ζωής, στις όχθες των ιταλικών λιμνών.

 

vp

IT1

IT2

IT02

IT4

IT3

IT05

IT6

IT7

VP2

IT9

IT010

IT011

IT012

BH1IT12

IT21

IT24

IT22

IT25

IT20

FacebookTwitterTumblrPinterest