More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Bacanal | Σύγχρονη ψαροφαγία, κομψότητα και casual πολυτέλεια
  • TASTE

Bacanal | Σύγχρονη ψαροφαγία, κομψότητα και casual πολυτέλεια

  • 09.01.2025
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Η νέα άφιξη της Αθηναϊκής γευστικής σκηνής.

Στο ισόγειο του γνωστού Εμπορικού Κέντρου Λαιμού, στο Κολωνάκι, ο Ανδρέας Ανδρουλακάκης, δημιουργός του Doors και του 4711, επιστρέφει στα παλιά του λημέρια μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Παπαχριστοφόρου. Οι δυο τους υλοποιούν το νέο τους project, το Bacanal, έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο με ανάλαφρη διάθεση, όπου ο κόσμος γίνεται μια παρέα απολαμβάνοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις, ωραίες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο και hand-picked επιλογές κρασιών και ποτών.

Η ατμόσφαιρα χαλαρή και ζεστή, οι καθαρές γραμμές και μια εντυπωσιακή ελιά στο κέντρο του χώρου δίνουν το στίγμα της μίνιμαλ διακόσμησης, η ανοιχτή κουζίνα με μια νεανική, φρέσκια αλλά έμπειρη μπριγάδα, αποπνέει οικειότητα και θεατρικότητα και ένα ενδιαφέρον μενού που μπορεί κανείς να απολαύσει με casual διάθεση στην ελκυστική μπάρα ή πιο επίσημα στο τραπέζι.

Στην κουζίνα, οι δυνατές γευστικές προτάσεις του Διονύση Κοκαλάρα προσανατολίζονται προς τη σύγχρονη ψαροφαγία και τις μεσογειακές επιλογές. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, ισορροπημένες γεύσεις, φίνες υφές και απολαυστική δημιουργικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της υπογραφής του νέου ανερχόμενου σεφ που έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο μενού το οποίο αν και προσανατολισμένο προς την ψαροφαγία προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ritual πιάτα που ολοκληρώνονται μπροστά στον πελάτη κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, όπως η σαλάτα Σπανακόπιτα με το χειροποίητο φύλλο και το Χεράκι Αρνί, ενώ ψηλά στη λίστα των must haves βρίσκεται το φρέσκο ψάρι που επεξεργάζεται με τη φιλοσοφία nose-to-tail, οδηγώντας σε απογειωτικά γευστικά αποτέλεσματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ωμά, όπως το ταρτάρ τόνου, το ταρτάρ λευκού ψαριού και το καρπάτσιο λαβράκι, ενώ η σούπα κακαβιά και το γιουβέτσι φαγκρί αποτελούν not-to-miss επιλογές.

Από την elegant αισθητική του χώρου που φέρει την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας και interior designer Μαρίας Σκιαδαρέση, μέχρι τις ποιοτικές πρώτες ύλες και από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις μέχρι τα δροσερά κοκτέιλ και τον τίμιο κατάλογο των ελληνικών αλλά όχι μόνο κρασιών, το Bacanal είναι ο νέος χώρος απόλαυσης.

Εκεί που η ελληνική γαστρονομία συναντά τη σύγχρονη προσέγγιση στη ψαροφαγία, το νέο εστιατόριο υπόσχεται μια dining εμπειρία υψηλής αισθητικής με cool vibes, και έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, ενώ η άριστη μουσική η οποία δεν συνοδεύει αλλά πρωταγωνιστεί, απογειώνει την ατμόσφαιρα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, όπως στα απογευματινά πάρτι του Σαββάτου μετά το μεσημεριανό shopping.

Bacanal – Καρνεάδου 25-29 (Εμπορικό Κέντρο Λαιμού) Κολωνάκι, 10675. Τ., 210 7294056

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

You May Also Like

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης
View Post
  • TASTE

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 17.10.2025
Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας
View Post
  • TASTE

Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 10.10.2025
Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες, παρέες και η υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
View Post
  • TASTE

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες και παρέες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.10.2025
MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο
View Post
  • TASTE

MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 25.09.2025
Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού
View Post
  • TASTE

Η νέα γαστρονομική πρόταση του OderaTinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.08.2025
Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο
View Post
  • TASTE

Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.06.2025
Il Giardino Segreto
View Post
  • TASTE

“Il Giardino Segreto” στο ATRIUM του Alexander’s Lounge

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 11.06.2025
Semiramis & KOUMKAN | Το απόλυτο καλοκαιρινό rendez-vouz δροσιάς, γεύσης και summer vibes  
View Post
  • TASTE

Semiramis & KOUMKAN | Το απόλυτο καλοκαιρινό rendez-vouz δροσιάς, γεύσης και summer vibes

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.05.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok