More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα
  • TASTE

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα

  • 18.11.2025
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 επαναπροσδιορίζει την comfort εμπειρία μέσα από αυθεντικές συνταγές, φρέσκα υλικά και τον αέρα της Νάπολης.

Στη Βούλα, το Etien Pizza Bar συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με την πίτσα. Με την υπογραφή του consultant chef Μάριου Τσακίρη, το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 φέρνει τη Νάπολη πιο κοντά από ποτέ, με αυθεντική pizza fritta, δημιουργικά toppings και comfort πιάτα που μιλούν τη γλώσσα της απόλαυσης.

Ο Μάριος περιγράφει τη φιλοσοφία του με απλότητα και σαφήνεια: «Πιστεύω στην απλότητα, όχι ως ευκολία, αλλά ως βάθος». Για εκείνον, η μαγειρική είναι πράξη αλήθειας, πειθαρχίας και σεβασμού στην πρώτη ύλη και στον άνθρωπο.

Η πίτσα παραμένει η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Etien Pizza Bar. Από την Burrata με San Marzano και καπνιστά τοματίνια, μέχρι τη Smashing Pumpkin με κρέμα κολοκύθας και coppa, τη γήινη Tartufata με μαύρη τρούφα και την εμβληματική Mortazza με μορταδέλα Bologna Favola, stracciatella και πέστο βασιλικού με φιστίκι, η κάθε ζύμη αφηγείται τη δική της ιστορία.

Ξεχωρίζει η Frittella, το τηγανόψωμο με ρικότα και μέλι τρούφας, ενώ από την ενότητα Magna Grecia #gastropizza, οι signature πίτσες του Μάριου, όπως η Kesarias με κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο παστουρμά, όπου παντρεύει την Ανατολή με την παράδοση, και η Ladenia, η «ελληνική» εκδοχή της Τορινέζικης pizza padellino, εμπνευσμένη από τη λαδένια της Κιμώλου, φέρνουν στο τραπέζι τη γεύση του Αιγαίου μέσα από ζύμη, τομάτα και ελαιόλαδο.
Highlight στο μενού είναι πάντα η signature Pizza Fritta, με τη διάσημη τηγανητή ζύμη και γέμιση από σιγομαγειρεμένο ragu Bolognese και τυριά.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι καθοριστική, ξεκινώντας από το αλεύρι το οποίο εισάγεται από τον artisanal μύλο Molino Paolo Mariani στην κεντρική Ιταλία και αλέθεται σε κυλινδρόμυλο τιτανίου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Το μείγμα αλεύρων έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Etien Pizza Bar, αποδίδοντας τη χαρακτηριστική υφή και γεύση στη ζύμη: τραγανή εξωτερικά, αφράτη εσωτερικά και με σωστή υγρασία. Η ζύμη ωριμάζει αργά για 48 ώρες πριν ψηθεί, αποκτώντας τον μοναδικό της χαρακτήρα.

Η ντομάτα είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο Etien Pizza Bar. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αρωματική Π.Ο.Π. ποικιλία San Marzano της ιταλικής εταιρείας Nolano. Ο Μάριος Τσακίρης είναι ο Έλληνας ambassador της Nolano, γνωρίζοντας σε βάθος τα προτερήματα αυτής της θεϊκής πρώτης ύλης που αποτελεί τη βάση της αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Στα κυρίως πιάτα, το Chicken Paillard και το Sirloin Tagliata κρατούν τη γευστική ισορροπία ανάμεσα στην απλότητα και τη φινέτσα, ενώ η ενότητα pasta αναδεικνύει την αγάπη στο καλομαγειρεμένο φαγητό με συνταγές όπως η Cacio e Pepe, η Carbonara και τα νιόκι Ragu Genovese. Κάθε πιάτο υπηρετεί τη φιλοσοφία του Etien Pizza Bar: λιτότητα, νοστιμιά και σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Το φινάλε είναι, όπως πάντα, ιταλικό:
το Baba au rum με αχλάδι ποσέ και montee βανίλια, το Tiramisu pistachio & melagrana με πραλίνα φιστικιού και ρόδι, αλλά και η Torta bruciata cioccolata με mascarpone και μπισκότο κανέλας, προσφέρουν ένα γλυκό επίλογο με ισορροπία και χαρακτήρα.

Η εμπειρία στο Etien Pizza Bar ολοκληρώνεται με μια προσεκτικά επιμελημένη wine list από τον σομελιέ Γιώργο Αλεξίου, με έμφαση σε ιταλικές και ελληνικές ετικέτες, που συνοδεύουν ιδανικά κάθε επιλογή. Παράλληλα, τα cocktails κινούνται στη λογική του aperitivo, ιδανικά για να ανοίξουν ή να κλείσουν ένα δείπνο με τη χαρακτηριστική ανεμελιά του ιταλικού τρόπου ζωής.

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα

Με έμφαση στη γνησιότητα, τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη γευστική εμπειρία, το Etien Pizza Bar αποδεικνύει πως η πίτσα μπορεί να είναι ταυτόχρονα comfort και high-end, απλή και καθηλωτική, ένα urban σημείο συνάντησης όπου η ιταλική κουλτούρα γίνεται εμπειρία, με πάθος, γεύση και στυλ.

Etien Pizza Bar|
Πλαστήρα 10 & Ποσειδώνος | Βούλα
|@etien_pizza_bar | Τ.: 21 0895 0089

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

You May Also Like

George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George
View Post
  • TASTE

George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.11.2025
Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση
View Post
  • TASTE

Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.10.2025
Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης
View Post
  • TASTE

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 17.10.2025
Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας
View Post
  • TASTE

Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 10.10.2025
Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες, παρέες και η υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
View Post
  • TASTE

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες και παρέες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.10.2025
MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο
View Post
  • TASTE

MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 25.09.2025
Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού
View Post
  • TASTE

Η νέα γαστρονομική πρόταση του OderaTinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.08.2025
Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο
View Post
  • TASTE

Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.06.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok