Το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 επαναπροσδιορίζει την comfort εμπειρία μέσα από αυθεντικές συνταγές, φρέσκα υλικά και τον αέρα της Νάπολης.
Στη Βούλα, το Etien Pizza Bar συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με την πίτσα. Με την υπογραφή του consultant chef Μάριου Τσακίρη, το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 φέρνει τη Νάπολη πιο κοντά από ποτέ, με αυθεντική pizza fritta, δημιουργικά toppings και comfort πιάτα που μιλούν τη γλώσσα της απόλαυσης.

Ο Μάριος περιγράφει τη φιλοσοφία του με απλότητα και σαφήνεια: «Πιστεύω στην απλότητα, όχι ως ευκολία, αλλά ως βάθος». Για εκείνον, η μαγειρική είναι πράξη αλήθειας, πειθαρχίας και σεβασμού στην πρώτη ύλη και στον άνθρωπο.



Η πίτσα παραμένει η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Etien Pizza Bar. Από την Burrata με San Marzano και καπνιστά τοματίνια, μέχρι τη Smashing Pumpkin με κρέμα κολοκύθας και coppa, τη γήινη Tartufata με μαύρη τρούφα και την εμβληματική Mortazza με μορταδέλα Bologna Favola, stracciatella και πέστο βασιλικού με φιστίκι, η κάθε ζύμη αφηγείται τη δική της ιστορία.



Ξεχωρίζει η Frittella, το τηγανόψωμο με ρικότα και μέλι τρούφας, ενώ από την ενότητα Magna Grecia #gastropizza, οι signature πίτσες του Μάριου, όπως η Kesarias με κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο παστουρμά, όπου παντρεύει την Ανατολή με την παράδοση, και η Ladenia, η «ελληνική» εκδοχή της Τορινέζικης pizza padellino, εμπνευσμένη από τη λαδένια της Κιμώλου, φέρνουν στο τραπέζι τη γεύση του Αιγαίου μέσα από ζύμη, τομάτα και ελαιόλαδο. Highlight στο μενού είναι πάντα η signature Pizza Fritta, με τη διάσημη τηγανητή ζύμη και γέμιση από σιγομαγειρεμένο ragu Bolognese και τυριά.


Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι καθοριστική, ξεκινώντας από το αλεύρι το οποίο εισάγεται από τον artisanal μύλο Molino Paolo Mariani στην κεντρική Ιταλία και αλέθεται σε κυλινδρόμυλο τιτανίου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Το μείγμα αλεύρων έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Etien Pizza Bar, αποδίδοντας τη χαρακτηριστική υφή και γεύση στη ζύμη: τραγανή εξωτερικά, αφράτη εσωτερικά και με σωστή υγρασία. Η ζύμη ωριμάζει αργά για 48 ώρες πριν ψηθεί, αποκτώντας τον μοναδικό της χαρακτήρα.

Η ντομάτα είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο Etien Pizza Bar. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αρωματική Π.Ο.Π. ποικιλία San Marzano της ιταλικής εταιρείας Nolano. Ο Μάριος Τσακίρης είναι ο Έλληνας ambassador της Nolano, γνωρίζοντας σε βάθος τα προτερήματα αυτής της θεϊκής πρώτης ύλης που αποτελεί τη βάση της αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Στα κυρίως πιάτα, το Chicken Paillard και το Sirloin Tagliata κρατούν τη γευστική ισορροπία ανάμεσα στην απλότητα και τη φινέτσα, ενώ η ενότητα pasta αναδεικνύει την αγάπη στο καλομαγειρεμένο φαγητό με συνταγές όπως η Cacio e Pepe, η Carbonara και τα νιόκι Ragu Genovese. Κάθε πιάτο υπηρετεί τη φιλοσοφία του Etien Pizza Bar: λιτότητα, νοστιμιά και σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Το φινάλε είναι, όπως πάντα, ιταλικό: το Baba au rum με αχλάδι ποσέ και montee βανίλια, το Tiramisu pistachio & melagrana με πραλίνα φιστικιού και ρόδι, αλλά και η Torta bruciata cioccolata με mascarpone και μπισκότο κανέλας, προσφέρουν ένα γλυκό επίλογο με ισορροπία και χαρακτήρα.

Η εμπειρία στο Etien Pizza Bar ολοκληρώνεται με μια προσεκτικά επιμελημένη wine list από τον σομελιέ Γιώργο Αλεξίου, με έμφαση σε ιταλικές και ελληνικές ετικέτες, που συνοδεύουν ιδανικά κάθε επιλογή. Παράλληλα, τα cocktails κινούνται στη λογική του aperitivo, ιδανικά για να ανοίξουν ή να κλείσουν ένα δείπνο με τη χαρακτηριστική ανεμελιά του ιταλικού τρόπου ζωής.

Με έμφαση στη γνησιότητα, τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη γευστική εμπειρία, το Etien Pizza Bar αποδεικνύει πως η πίτσα μπορεί να είναι ταυτόχρονα comfort και high-end, απλή και καθηλωτική, ένα urban σημείο συνάντησης όπου η ιταλική κουλτούρα γίνεται εμπειρία, με πάθος, γεύση και στυλ.
Etien Pizza Bar| Πλαστήρα 10 & Ποσειδώνος | Βούλα |@etien_pizza_bar | Τ.: 21 0895 0089







