Το νέο κρεατοφαγικό meeting point της Αθήνας, ακούει στο όνομα OX.
Στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Χατζηγιάννη Μέξη, το νέο εστιατόριο OX έχει κλέψει, από την πρώτη στιγμή, τις καρδιές όσων το επισκέφθηκαν. Το OX είναι το νέο εγχείρημα των: Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Ovio και το Cupola (Πάνου Πολίτη- Γιάννη Μεντόγιαννη).
Το ολοκαίνουργιο OX έρχεται να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας σε όσους αναζητούν την απόλαυση του ποιοτικού κρέατος σε έναν σύγχρονο χώρο. Βέβαια, δεν είναι ένα ακόμη highend steakhouse, αλλά αποτελεί τον «επαναπροσδιορισμό» της ελληνικής ταβέρνας. Οι επισκέπτες θα γευτούν ό, τι αγαπούν να απολαμβάνουν στην ελληνική ταβέρνα, στην καλύτερη όμως εκδοχή τους! Το OX αναδεικνύει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην κουζίνα, αναδεικνύοντας την πλούσια παράδοση του κρέατος με μια σύγχρονη πινελιά.
Το μενού στο ΟΧ είναι κατανοητό και εκπέμπει από την αρχή έως το τέλος μια δημιουργικότητα που φέρνει προκλήσεις στον ουρανίσκο. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το μέλημα του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου ο οποίος όχι μόνο υπογράφει το μενού, αλλά βρίσκεται και στις επάλξεις της ανοιχτής κουζίνας.
Το μενού του εστιατορίου αποτελεί μια γαστρονομική οδύσσεια γεύσεων, προσφέροντας παραδοσιακές συνταγές που έχουν επιλεγεί με προσοχή και αγάπη για την τέχνη του κρέατος. Κυριαρχούν η σούβλα, ο ξυλόφουρνος, το κάρβουνο και το τηγάνι. Οι επιλογές πολλές: από κοκορέτσι, κοντοσούβλι βοδινό και σασλίκ χορινού βιολογικής εκτροφής, τζιγεροσαρμάδες, πίτες και μαγειρευτά ημέρας, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, παϊδάκια, ζυγούρι και σπιτικό λουκάνικο, μέχρι φρυγαδέλι και πασά κεφτέ καθώς και κρέατα σε άψογες κοπές.
Συγκλονιστικά, μέσα στην απλότητά τους, και τα πρώτα πιάτα, όπως το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι, η πλούσια βουτυρομακαρονάδα με τυρί, η αληθινή τυροκαυτερή, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και το χειροποίητο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά εκεί. Ό,τι και αν δοκιμάσει κανείς, το μενού του OX απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού!
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του OX είναι η ποικιλία των κρασιών που προσφέρονται. Οι μοναδικές γευστικές απολαύσεις, συνοδεύονται από μια, value for money, λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο wine expert Γιάννης Μακρής και περιλαμβάνει περίπου 100+ meat friendly εκλεκτές ετικέτες κυρίως από Έλληνες οινοπαραγωγούς, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις κι από τον διεθνή αμπελώνα. Παράλληλα, υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από μπύρες, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένα αποστάγματα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του μενού.
Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι εξίσου σημαντική με το φαγητό που σερβίρεται. Ο σύγχρονος χώρος του OX συνδυάζει τη ζεστασιά μιας ταβέρνας με την κομψότητα ενός σύγχρονου εστιατορίου και αποτελεί δημιουργία του γραφείου ADD Architects. Με γνώμονα την απλότητα και τον μινιμαλισμό έχουν σχεδιάσει ένα εστιατόριο σε γήινους τόνους, απόλυτα προσβάσιμο και φιλικό σε ΑΜΕΑ, με άνετα τραπεζοκαθίσματα που μοιάζει να επικεντρώνεται στην ανοιχτή κουζίνα με την ισπανική custom made parilla. Οι φυσικοί τόνοι του ξύλου συναντούν τα μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας έναν χώρο που προσκαλεί τους πελάτες να απολαύσουν το γεύμα τους με άνεση και στιλ.
Η ομάδα του OX δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Η εξαιρετική εξυπηρέτηση είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει το νέο αυτό εστιατόριο να ξεχωρίζει. Είτε βρεθείτε εκεί για ένα οικογενειακό γεύμα, είτε για μια επαγγελματική συνάντηση, το προσωπικό του OX θα κάνει τα πάντα για να καλύψει τις προσδοκίες σας, με τον καλύτερο τρόπο.
Το OX σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους λάτρεις του κρέατος στην Αθήνα. Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την δημιουργικότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια γαστρονομική περιπλάνηση στην κουζίνα των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων. Είναι ένας χώρος όπου η γεύση συναντά την ποιότητα, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για όσους αναζητούν το απόλυτο καλό φαγητό!
OX Athens | Χατζηγιάννη Μέξη 9 |Αθήνα | Τ.: 2107107070
Instagram : ox_athens