Ο αστείρευτα ευρηματικός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού της Κεφαλονιάς συναρπαστικές γεύσεις, αναδεικνύοντας το Φισκάρδο στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του Ιονίου.
Οι καλοκαιρινές διακοπές χαρακτηρίζονται από τις μαγευτικές παραλίες, την αλμύρα, τον ήλιο να χαϊδεύει το κορμί και φυσικά το καλό φαγητό. Φαντάσου τον εαυτό σου να χαλαρώνει μετά από μπάνιο στο γραφικό Φισκάρδο, κρατώντας ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί, αγναντεύοντας τα σκάφη να πηγαινοέρχονται, ενώ παράλληλα γεύεσαι πιάτα με απρόσμενους συνδυασμούς του σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Και από φέτος δεν χρειάζεται απλά να το φαντάζεσαι, γιατί ο γνωστός σεφ επιμελείται την κουζίνα δύο καινούργιων, διαφορετικών σε γεύσεις και στιλ εστιατορίων, δίνοντας στους επισκέπτες διπλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εμβληματικά του πιάτα με τα υλικά και την αύρα του νησιού.
Φισκάρδο | Το Κρυφό Διαμάντι Του Ιονίου
Φωλιασμένο σε ένα ονειρικό τοπίο στο βόρειο άκρο του πανέμορφου ελληνικού νησιού της Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο αποτελεί κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για το παγκόσμιο jet set, αφού στο γραφικό λιμάνι του ρίχνουν άγκυρα μερικά από τα πιο δημοφιλή σκάφη στον κόσμο. Στο Φισκάρδο, τα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια, τα κυπαρίσσια και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο πολυταξιδεμένους επισκέπτες. Αριστοκρατικό, κομψό, γεμάτο χρώματα, με μυρωδιές και αντιθέσεις, αιχμαλωτίζει την καρδιά και το μυαλό όσων ταξιδεύουν σε αυτό κάθε καλοκαίρι.
Fishkardo | A Sea Feast
Αυτό το καλοκαίρι ο Λευτέρης Λαζάρου ρίχνει άγκυρα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Φισκάρδου και προσφέρει στους επισκέπτες μια fine dining εμπειρία στο εστιατόριο Fishkardo. Απέναντι από τα δεμένα σκάφη, με την ειδυλλιακή θέα στον όμορφο κόλπο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δημιουργικές θαλασσινές προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ. Από το διάσημο καλαμάρι πέστο σε φωλιά πατάτας και την περίφημη αχνιστή του πεσκανδρίτσα, μέχρι τα τραγανά φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού, με προζύμι, όλα εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου Βαρούλκου, μέχρι και τις νέες του προτάσεις η εμπειρία είναι συγκλονιστική.
.
Ο Λευτέρης Λαζάρου γνωρίζει πολύ καλά πώς να αναδεικνύει τα πιο απλά υλικά σε ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, με άρωμα Ελλάδας. Κάποια από τα νέα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά προϊόντα της Κεφαλονιάς, είναι το καρπάτσιο λαβράκι με πέρλες yuzu, μαρινάτες μπάμιες και μαρινάτο σταμναγκάθι, το ταρτάρ καραβίδας με σορμπέ αγγούρι, οι σκορδάτες γαρίδες σβησμένες με κρασί ρομπόλα και το σεβίτσε τσιπούρας με κουμκουάτ και αχλάδι ποσέ σε μπίρα. Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με μπαρμπούνι γεμιστό με λαχανικά και σάλτσα μπαρμπουνιού με σαφράν, πένες με σουπιά, σταφίδες, κουκουνάρι και μους φέτας, ενώ το λεμονάτο φιλέτο ψαριού, με άγριες αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα είναι μια συγκλονιστική πρόταση που παντρεύει αρμονικά την ελληνική κουζίνα με τις μοντέρνες τεχνικές.
.
Η αυλαία πέφτει γλυκά με τα νέα επιδόρπια και τα χειροποίητα σορμπέ, όπως το strawberry με μους βασιλικού, compote φράουλα, κρέμα lemongrass, γκανάς φιστίκι Αιγίνης, σορμπέ φράουλα και το peach μπισκότο κακάο, ζελέ ροδάκινο, γκανάς δεντρολίβανο, μαρμελάδα καρότο, σορμπέ ροδάκινο.
.
Tra Due Restaurant | Fiskardo’s Little Italy
Μόλις δυο βήματα από το λιμάνι του Φισκάρδου, στην πλατεία Καββαδία, σε ένα πανέμορφο πέτρινο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο, ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μας επιφυλάσσει την μεγάλη έκπληξη! Στο Tra Due ή αλλιώς στην μικρή Ιταλία του Φισκάρδου για πρώτη φορά επιμελείται μενού σε ιταλικό εστιατόριο. Το Tra due είναι το μέρος όπου τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ιταλίας συναντούν τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδας και με την εμπνευσμένη δημιουργικότητα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ενώνονται δύο γαστρονομικοί κόσμοι. Η φιλοσοφία της κουζίνας επιβάλλει σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα φρέσκα τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, προσφέροντας μια αυθεντική ιταλική γευστική εμπειρία, με έμφαση στα λαχανικά και στο κρέας, μεταφέροντάς μας στην καρδιά της Ιταλίας.
Το μενού που εξισορροπεί το «tra due mondi culinari» – ανάμεσα σε δύο γαστρονομικούς κόσμους – είναι βασισμένο στο πάθος του σεφ για την μαγειρική απλότητα. Οι δύο κουζίνες, Ιταλίας και Ελλάδας συνδυάζονται αρμονικά σε πιάτα που υπηρετούν κλασικές συνταγές με αντισυμβατικό τρόπο. Έτσι, με φόντο το διατηρητέο πέτρινο κτίριο με τα πράσινα παραθυρόφυλλα σερβίρονται πιάτα, όπως καπονάτα με κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι και πέστο βασιλικού, κριθαράκι με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ και ντέμι-γκλας, Troccoli με μοσχαρίσια μάγουλα.
Για όσους επιθυμούν κάτι σε θαλασσινό υπάρχει ριζότο μανιταριών με πορτσίνι, πάστα λευκής τρούφας και καραβίδες, ενώ τα ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι και φιλεταρισμένο μπαρμπούνι είναι πιάτο που δεν πρέπει να χάσουν. Στα κυρίως βρίσκουμε οσομπούκο με μοσχαρίσιο κότσι και πουρέ γλυκοπατάτας, αρνί καρέ με κρούστα μυρωδικών, κρέμα γλυκιάς μελιτζάνας και πατάτες εκραζέ, μπιστέκα με ψητά baby λαχανικά και τρεις σάλτσες και τέλος μοσχάρι Milanese, παναρισμένο με σκόνη καφέ espresso, μαγιονέζα με λευκή τρούφα, κάρυ και πολύχρωμα baby λαχανικά.
Και φυσικά, ένα ιταλικό γεύμα, δεν θα μπορούσε να μην κλείσει με ένα ιταλικό επιδόρπιο, όπως ένα απολαυστικό tiramisu, μια pannacotta ή semifreddo.
.
Το αγρόκτημα | Farm to table
Η φιλοσοφία και των δύο εστιατορίων βασίζεται σε μία «Farm to table» απολαυστική, γαστρονομική περιπέτεια: τα περισσότερα προϊόντα έρχονται απευθείας από το αγρόκτημα στο τραπέζι.
.
Η αγάπη των ιδιοκτητών για την υγιεινή διατροφή, τους οδήγησε στην δημιουργία του αγροκτήματος, στο οποίο αναβιώνουν οι παραδοσιακοί τρόποι καλλιέργειας και η αγνή εκτροφή ζώων, ενώ η επεξεργασία της παραγωγής γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
.
.
Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της τροφοδοσίας σε φρούτα και λαχανικά για τα εστιατόρια καλύπτεται με τα βιολογικά προϊόντα του αγροκτήματος, τα οποία έχει επιλέξει ο chef Λευτέρης Λαζάρου, σύμφωνα με τις ανάγκες των μενού του. Στόχος είναι να απολαύσουν οι επισκέπτες μία σφαιρική, αυθεντική εμπειρία με φρέσκιες γεύσεις τοπικών προϊόντων, από το αγρόκτημα στο τραπέζι.
.
.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Fishkardo.gr | Instagram: fishkardo
Tradue.gr |Instagram: tra_due_restaurant
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Χριστιάνα Δαρμή, υπεύθυνη επικοινωνίας των εστιατορίων Fishkardo και Tra due Restaurant, καθώς και τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία στο Φισκάρδο.