More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

To Delta Restaurant παρουσιάζει το νέο μενού του


  • TASTE

To Delta Restaurant παρουσιάζει το νέο μενού του



  • 27.05.2024
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το ολοκαίνουριο, ανανεωμένο μενού του κορυφαίου ελληνικού εστιατορίου ανεβάζει τις προσδοκίες σε δυσθεώρητα ύψη και στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή διάκριση.

Πλησιάζοντας προς τα 3 χρόνια λειτουργίας, μία επέτειος που θα συμπληρωθεί τον Ιούλιο του 2024, το πολυβραβευμένο DELTA RESTAURANT, το μοναδικό στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία που προσφέρει, ανανεώνει ριζικά το μενού του με στόχο την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin.

Κρίνος με φρέσκια, βουτυράτη γαρίδα και περγαμόντο
Κρίνος με φρέσκια, βουτυράτη γαρίδα και περγαμόντο

Παρά το σχετικώς σύντομο της παρουσίας του, καθώς άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2021, η ομάδα του DELTA δεν επαναπαύεται, δεν εφησυχάζει, αλλά επιζητώντας την κατάκτηση της κορυφής μέσα από μια φιλοσοφία συνεχούς ανανέωσης, επενδύει στη διαρκή βελτίωση που και αυτή τη φορά, είναι θεαματική.

Βρώσιμο κέλυφος άγριο μελοκύδωνο
Βρώσιμο κέλυφος άγριο μελοκύδωνο

Το νέο, τολμηρό μενού απαίτησε εκατοντάδες εργατοωρών προετοιμασίας και δοκιμής, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας. Ένα μενού που διευρύνει τους ορίζοντές του και βάζει ως συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ελλάδα, με έναν τρόπο ιδιοφυή, ευφάνταστο αλλά και επίπονο. Μαγειρικές τεχνικές από την Ισπανία και τη Γαλλία, παρασκευές και ζυμώσεις από τη Σκανδιναβία, πρώτες ύλες από την Ελλάδα.

Ψητές καλόγνωμες μαριναρισμένες σε goji από φάβα και τριαντάφυλλο

Κοσμοπολιτισμός που εμπεριέχει ουσία, πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις. Πλάι σε αυτά, στέκεται η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα, το fermentation που αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των παρασκευών.

Περιστέρι γλασαρισμένο με καπνιστά κεράσια, άγρια μανιτάρια και ψητό αντίδι

 Στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας εμπνέεται από την πολυταξιδεμένη ζωή του, την αγάπη του για τη Φύση, τις ηθικές του αρχές και την ελληνική παράδοση, παρουσιάζοντας τις επιρροές του με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο που ούτε αντιγράφει ούτε αντιγράφεται. Μια καινούρια πρόταση για την οποία ο σεφ σημειώνει με έμφαση:

«Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με την στήριξη και την συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνετε κομμάτι του εαυτού μας.  Πρόκειται για ένα μενού που  απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια». 

Πράσινη κάμπια από παγωμένα φύλλα νεραντζιάς και έλατο

Οι ανανεωμένες προτάσεις διατηρούν τον αινιγματικό τους χαρακτήρα, αλλά και τον καθιερωμένο Omnivore, Vegetarian ή Vegan προσανατολισμό, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη. Πέρα από τις νέες αφίξεις στο μενού, ορισμένα εμβληματικά signature dishes θα παραμείνουν, αφού πρώτα περάσουν από μια διαδικασία ριζικής ανανέωσης, σε ύστερο χρόνο.

Το γαστρονομικό συνταίριασμα στο ζενίθ της απόλαυσης εξασφαλίζει η οινική λίστα του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1000 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα.

Σε μια φράση, το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρπου εστιάζει στην τελειότητα και με το πνεύμα αυτό, φιλοδοξεί να συνεχίσει το ταξίδι του στα αστέρια και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη, αλλά και το πιο ενημερωμένο service ώστε το δείπνο να μετατρέπεται σε αλησμόνητη εμπειρία και πολύτιμη γνώση που σε διαμορφώνουν και σε αλλάζουν ως άνθρωπο.

Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023-, ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.

Photos Credits: @Zak Viemon

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • DELTA RESTAURANT

You May Also Like

Semiramis & KOUMKAN | Το απόλυτο καλοκαιρινό rendez-vouz δροσιάς, γεύσης και summer vibes  
View Post
  • TASTE

Semiramis & KOUMKAN | Το απόλυτο καλοκαιρινό rendez-vouz δροσιάς, γεύσης και summer vibes

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.05.2025
MooCasa: Η ξεχωριστή εμπειρία του Steak & Lobster
View Post
  • TASTE

MooCasa: Η ξεχωριστή εμπειρία του Steak & Lobster

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 28.05.2025
Nōema |Τα καλοκαιρινά βράδια ζωντανεύουν ξανά, με ωραίες γεύσεις και μουσικές στην καρδιά της Μυκόνου
View Post
  • TASTE

Nōema |Τα καλοκαιρινά βράδια ζωντανεύουν ξανά, με ωραίες γεύσεις και μουσικές στην καρδιά της Μυκόνου

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 13.05.2025
Ανακαλύψτε το στυλ και την πολυτέλεια του γαλλικού Afternoon Tea στο Maison Colette
View Post
  • TASTE

Ανακαλύψτε το στυλ και την πολυτέλεια του γαλλικού Afternoon Tea στο Maison Colette

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.03.2025
Το Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σας προσκαλεί σε απολαυστικά Weekends
View Post
  • TASTE

Το Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σας προσκαλεί σε απολαυστικά Weekends

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.03.2025
10 Urban Roof | Ελληνική δημιουργική κουζίνα με θέα την Ακρόπολη
View Post
  • TASTE

10 Urban Roof| Ελληνική δημιουργική κουζίνα με θέα την Ακρόπολη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 16.02.2025
Izakaya | Ιαπωνικές Δημιουργίες και Μεσογειακή Φινέτσα
View Post
  • TASTE

Izakaya | Ιαπωνικές Δημιουργίες και Μεσογειακή Φινέτσα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 06.02.2025
Η νέα Κυριακάτικη εμπειρία της Brasserie Lorraine
View Post
  • TASTE

Η νέα Κυριακάτικη εμπειρία της Brasserie Lorraine

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 28.01.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok