Λιτές, αυστηρές γραμμές σε ένα επιβλητικό τοπίο αρχέγονης, άγριας ομορφιάς, σ’ έναν προορισμό που συνδυάζει άριστα βουνό και θάλασσα!

 

Αντλώντας έμπνευση από τα χαρακτηριστικά «Ξεμονιά» -τους πετρόχτιστους απομονωμένους πύργους της Μεσσηνιακής Μάνης-, το συγκρότημα κατοικιών Μονόλιθοι προσφέρει σύγχρονη φιλοξενία σε αρμονία με το πανέμορφο τοπίο που το περιβάλλει.

Οι Μονόλιθοι είναι μια σύνθεση δύο ξεχωριστών πέτρινων σπιτιών που αναπτύσσονται σε συνέχεια με το φυσικό τοπίο, δημιουργώντας μια σύνθεση που ερμηνεύει ξανά τα παραδοσιακά πυργόσπιτα της περιοχής του Λεύκτρου. Η πέτρινη σύνθεση των Μονολιθών αναδεικνύεται από δύο δυναμικές εκφράσεις με τη μορφή πύργων: ένα σημείο αναφοράς για κάθε σπίτι.

 

monolithoi-villa2-24-scaled

 

Οι Μονόλιθοι το 2019 βραβεύτηκαν για την αρχιτεκτονική τους με το Architizer A + Award για το καλύτερο εξοχικό σπίτι στον κόσμο. Είναι ένα συγκρότημα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα μείγμα υψηλών προδιαγραφών και ουσιαστικής απλότητας, βασισμένη στη φιλοσοφία των ιδιοκτητών για τη φιλοξενία.

 

monolithoi-villa2-20-scaled

 

Με θέα το τοπίο της Δυτικής Μάνης που ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι τη θάλασσα, το συγκρότημα κατοικιών Μονόλιθοι διαμορφώνεται συνειδητά για να προστατεύει την ιδιωτική ζωή. Οι εξωτερικοί χώροι και των δύο πέτρινων σπιτιών εκτείνονται σε ήπια επίπεδα, όπου οι πισίνες υπερχείλισης, τα εξωτερικά ντους, το χτιστό σαλόνι και οι σκιασμένες τραπεζαρίες, δημιουργούν ένα φιλόξενο και χαλαρωτικό σύνολο, που μαζί με την εκπληκτική θέα, είναι ιδανικό για την απόλαυση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της μέρα αλλά και της νύχτας.

 

monolithoi-villa1-19

monolithoi-villa1-32-scaled

monolithoi-villa2-8-scaled

monolithoi-villa1-7

monolithoi-villa2-18-scaled

monolithoi-villa1-33

monolithoi-villa1-5

monolithoi-villa2-13-scaled

monolithoi-villa1-14

monolithoi-villa1-6

monolithoi-villa2-22-scaled

FacebookTwitterTumblrPinterest