Το ρομαντικό escape στη λίμνη Βουλιαγμένης που εξελίσσεται σε γαστρονομικό προορισμό.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, με την ιδιαίτερη ομορφιά της και την ακαταμάχητη γοητεία της, φιλοξενεί μικρούς θησαυρούς, που κρύβουν μυστικά για να ανακαλύψεις. Ανάμεσα σε αυτούς, ξεχωρίζει η λίμνη της Βουλιαγμένης. Στο βυθό της λίμνης ζει ένα σπάνιο κοχύλι. Σε αυτό χρωστά το όνομά του το Abra Ovata, το εστιατόριο που από πέρυσι απλώνεται σαν κόσμημα δίπλα στο νερό, παντρεύοντας τη γαστρονομία με την απόλυτη μυσταγωγία, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία.
Η νύχτα στη λίμνη Βουλιαγμένης έχει έναν τρόπο να σε καθηλώνει, να σε τραβά απαλά σε έναν κόσμο μακριά από την καθημερινότητα. Και το Abra Ovata κάθε βράδυ μεταμορφώνεται. Οι ξαπλώστρες δίνουν τη θέση τους σε τραπέζια και το deck, λουσμένο από το απαλό φως των κεριών, γίνεται το σημείο εκκίνησης ενός ταξιδιού που δεν περιλαμβάνει μόνο γεύσεις, αλλά και συναισθήματα.
Η αίσθηση που έχεις όταν κάθεσαι εκεί, κοιτάζοντας τη λίμνη, είναι σχεδόν μαγική. Οι τεράστιοι βράχοι που αιωρούνται σαν γλυπτά, φωτισμένοι τόσο προσεκτικά, μοιάζουν να καθρεφτίζονται στο άπειρο. Το νερό της λίμνης γίνεται ένας καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζονται σκιές και φώτα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι αντικατοπτρισμών που σε αιχμαλωτίζει. Καθώς το βλέμμα χάνεται στον ορίζοντα, η χαλαρή μουσική που διαχέεται στον αέρα συμπληρώνει την εικόνα.
Το ονειρεμένο σκηνικό δεν είναι το μόνο που αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη: στο Abra Ovata ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η γεύση. Και αυτή τη χρονιά, το μενού υπογράφει ο ταλαντούχος chef John Σκοτίδας που διαπρέπει στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου. Με βάση τις multi-ethnic καταβολές του κι έχοντας εντυπωσιαστεί από το στυλ των sea food restaurants στην Ισπανία, δίνει ξεκάθαρα το δικό του στίγμα στο Abra Ovata προτείνοντας fusion πιάτα με αρκετές ασιατικές πινελιές, αλλά σταθερό προσανατολισμό στο ελληνικό στοιχείο – φέτος, μάλιστα, περισσότερο από ποτέ!
Ο νέος κατάλογος του Abra Ovata επενδύει στην ελληνική πρώτη ύλη και στην ποιότητα, αλλά αυτή τη φορά κινείται σε πιο comfort μονοπάτια με το φαγητό να μπαίνει στη μέση του τραπεζιού για να το μοιραστεί η παρέα. Η απλότητα «αντικαθιστά» τους περίπλοκους fine dining συνδυασμούς στην παρουσίαση, χωρίς να επιτρέπει όμως κανενός είδους συμβιβασμούς στη γεύση. Το concept του chef John Σκοτίδα για το Abra Ovata είναι πιο casual αυτό το καλοκαίρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναμενόμενο.
Μόλις πέσει το φως του ήλιου, το γαστρονομικό ταξίδι στο σύμπαν του Abra Ovata ξεκινά με φρέσκο, ζεστό, προζυμένιο ψωμί και καμένο βούτυρο. Στην ενότητα των ορεκτικών θα βρείτε μια απαλή Tαραμοσαλάτα με λάδι καφίρ, μια αλλιώτικη τυροκαυτερή με πάστα gochujang (spicy, κορεάτικη κόκκινη πιπεριά σε ζύμωση), μια πρωτότυπη Αθηναϊκή Σαλάτα με καβούρι, με τραγανό ρύζι, και αυγοτάραχο, αλλά και ένα ξεχωριστό Λουκάνικο Προβατίνας, με πολίτικη σαλάτα σε ζύμωση και λάιμ.
Από τα Cold & Raw του Abra Ovata ξεχωρίζουν “Το Καρότο” – ένα ταρτάρ καρότου με dukkah (μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής) και aioli από φύλλα σέλινου, καθώς και το πιάτο με τίτλο “Αυτός είναι ο Τόνος”, μια σύνθεση βαθιάς νοστιμιάς με τόνο, ελαιόλαδο, yuzu και πιπεριά jalapeño.
Στην κατηγορία Land, από το μενού του Abra Ovata, την παράσταση κλέβουν η Mελιτζάνα με καπνιστό γιαούρτι, πεκάν και σοφρίτο miso, η οποία λιώνει στο στόμα, οι Kολοκυθοανθοί με λουίζα και κατσικίσιο τυρί που κλείνουν το μάτι στα παιδικά μας καλοκαίρια, αλλά και τα «απλά» Άγρια Χόρτα με oyster sauce και άνηθο.
Φέτος, στο Abra Ovata πρωταγωνιστεί η Paella, ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας, σε διάφορες εκδοχές – με λαχανικά, θαλασσινά ή κρέας- ενώ στα κυρίως τις εντυπώσεις κερδίζει αναμφισβήτητα το Iberico Presa με γλάσο char siu (καντονέζικου στυλ ψητό χοιρινό), βλίτα, λαδολέμονο και άνηθο.
Τον γλυκό επίλογο γράφουν το Cake από φρεσκο-τριμμένη yuka – ωδή στο αντίστοιχο γλυκό που έφτιαχνε η μητέρα του John Σκοτίδα στα οικογενειακά τραπέζια. Εδώ, το σερβίρουν με cremeux λευκής σοκολάτας, πιπέρι και παγωτό κανέλας, έναν αναπάντεχο συνδυασμό. Εξίσου δελεαστικό είναι και το Καμένο-Καραμελωμένο Τσουρέκι με παγωτό dulce de leche, cremeux μαύρης σοκολάτας και δεντρολίβανο.
Ο chef de cuisine του Abra Ovata είναι ο άξιος Αλέξανδρος Γεροντιδάκης που κατευθύνει άψογα την μπιγάδα, ενώ για τα γλυκά είναι υπεύθυνη, για άλλη μια χρονιά, η πολύ ικανή pastry chef Καλλιόπη Μάρου. Ο chef John Σκοτίδας επιμελείται το lunch και το snack menu του εστιατορίου, ενώ έμφαση δίνεται στην απόλαυση του καφέ με τη δημιουργία ενός αποκλειστικού house blend από τον βραβευμένο coffee expert Στέφανο Δωματιώτη.
Στο Abra Ovata θα βρείτε μια δομημένη λίστα κρασιών, σε απόλυτη αρμονία με τις γευστικές επιλογές του μενού την οποία υπογράφει ο sommelier Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά περιλαμβάνοντας και αρκετές επιλογές σε ετικέτες από τον Παλιό και τον Νέο Κόσμο. Φυσικά, δεν λείπουν τα καλοφτιαγμένα cocktails ιδανικά για τα καλοκαιρινά βράδια: η λίστα περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα Classics With A Twist και τα Aperitivos.
Η επίσκεψη στο Abra Ovata δεν είναι απλώς μια γαστρονομική εμπειρία… είναι ένα ταξίδι αισθήσεων. Ένα δείπνο στο Abra Ovata δεν είναι απλώς μια έξοδος… είναι μια σύνδεση με το μεγαλειώδες, με το ρομαντικό, με το αιώνιο. Οι εξαιρετικές γεύσεις, συνδυασμένες με το συγκλονιστικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση που σε αγκαλιάζει από τη πρώτη στιγμή που φτάνεις εκεί. Όλα είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένα, από το μενού μέχρι τη μουσική, από τον φωτισμό μέχρι τη διακόσμηση, ώστε να ενισχύσουν την αίσθηση ότι ο χρόνος σταματά και το μόνο που μένει είναι η βεβαιότητα, ότι βρέθηκες σε έναν τόπο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.
ABRA OVATA
Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-89.62.220
Ωράριο λειτουργίας: Από το πρωί.
www.abraovata.gr