More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες, παρέες και η υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
  • TASTE

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες και παρέες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

  • 09.10.2025
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Ένας Dopios στη Γλυφάδα

Γύρω από το τραπέζι κάθονται οι φίλοι. Στο κέντρο του απλωμένοι οι μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Τα ποτήρια, γεμάτα, τσουγκρίζουν. Ακούγεται ένα ξαφνικό γέλιο. Κάποιος διακόπτει τη συζήτηση λέγοντας: «αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε!». Ο Dopios γεννήθηκε ακριβώς για αυτές τις στιγμές. Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο για να χωρέσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας, αυτές που τώρα μόλις δημιουργούνται.

Κι όντως, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ο Dopios φιλοξένησε αμέτρητες αναμνήσεις στο αθηναϊκό του σπίτι, εκεί στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Αλλά το φετινό καλοκαίρι σκέφτηκε να μας «μαγειρέψει» ακόμη μία νόστιμη έκπληξη, αυτή τη φορά στη νότια πλευρά της πόλης.

Dopios: το καινούργιο μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας έχει την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

Στην οδό Λαοδίκης, σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Γλυφάδας, ο Dopios στρώνει ένα ακόμη λαχταριστό τραπέζι. Είναι ένα ηλιόλουστο εστιατόριο με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι υπαίθριο για να απολαμβάνουμε μεζεδάκια κάτω από τον αττικό ουρανό χειμώνα-καλοκαίρι.

Το νέο κατάστημα στα Νότια έχει την ίδια φιλοσοφία και -φυσικά- τον ίδιο σεφ. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανακαλύπτει τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και με αυτά φτιάχνει τους μεζέδες του, πάντα με τον δικό του μοναδικά δημιουργικό τρόπο.

Το μενού

Στον Dopio της Γλυφάδας το μενού είναι το ίδιο, γιατί δεν αλλάζεις μια πετυχημένη συνταγή.  Έτσι, θα βρούμε κι εδώ το χταπόδι με την πεσκέικη φάβα του Αρβανίτη (ένας εξαιρετικός παραγωγός της Σαντορίνης), τα γαριδάκια popcorn που βουτάμε με λαχτάρα στην πλούσια σκορδαλιά μαύρου σκόρδου, τη σπιρτόζα ρεγγοσαλάτα, το φίνο λαβράκι με κρούστα ψωμιού και σάλτσα από ελιές Καλαμών, τα κεφτεδάκια στα οποία κανείς δεν αντιστάθηκε.

Κρασιά και αποστάγματα

Από το τραπέζι του μεζέ ποτέ δεν λείπει το κρασί. Ο Dopios το ξέρει καλά και στην κάβα του φυλάει προσεκτικά 50 κρασιά από τους αμπελώνες της Ελλάδας, αλλά και 24 εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα, ανάμεσά τους και αρκετά δυσεύρετα, όπως μονοποικιλιακά ή παλαιωμένα τσίπουρα, καλύπτοντας τις περισσότερες ποικιλίες της χώρας.

Έχει ακόμη και ένα ολοκαίνουργιο house wine, μια ειδική εμφιάλωση που έγινε αποκλειστικά για εκείνον από το Κατώγι Αβέρωφ.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

You May Also Like

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα
View Post
  • TASTE

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 18.11.2025
George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George
View Post
  • TASTE

George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.11.2025
Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση
View Post
  • TASTE

Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.10.2025
Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης
View Post
  • TASTE

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 17.10.2025
Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας
View Post
  • TASTE

Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 10.10.2025
MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο
View Post
  • TASTE

MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 25.09.2025
Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού
View Post
  • TASTE

Η νέα γαστρονομική πρόταση του OderaTinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.08.2025
Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο
View Post
  • TASTE

Nobu Food Festival 2025 | Γαστρονομικές βραδιές με τον σεφ Nobu Matsuhisa σε Αθήνα, Πάρο και Μύκονο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.06.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok