More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Abra Ovata: Μια διασταύρωση γεύσεων και μαγείας στη λίμνη Βουλιαγμένης
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata: Μια διασταύρωση γεύσεων και μαγείας στη λίμνη Βουλιαγμένης

  • 10.09.2024
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το ρομαντικό escape στη λίμνη Βουλιαγμένης που εξελίσσεται σε γαστρονομικό προορισμό.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, με την ιδιαίτερη ομορφιά της και την ακαταμάχητη γοητεία της, φιλοξενεί μικρούς θησαυρούς, που κρύβουν μυστικά για να ανακαλύψεις. Ανάμεσα σε αυτούς, ξεχωρίζει η λίμνη της Βουλιαγμένης.  Στο βυθό της λίμνης ζει ένα σπάνιο κοχύλι. Σε αυτό χρωστά το όνομά του το Abra Ovata, το εστιατόριο που από πέρυσι απλώνεται σαν κόσμημα δίπλα στο νερό, παντρεύοντας τη γαστρονομία με την απόλυτη μυσταγωγία, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Abra Ovata

Η νύχτα στη λίμνη Βουλιαγμένης έχει έναν τρόπο να σε καθηλώνει, να σε τραβά απαλά σε έναν κόσμο μακριά από την καθημερινότητα. Και το Abra Ovata κάθε βράδυ μεταμορφώνεται. Οι ξαπλώστρες δίνουν τη θέση τους σε τραπέζια και το deck, λουσμένο από το απαλό φως των κεριών, γίνεται το σημείο εκκίνησης ενός ταξιδιού που δεν περιλαμβάνει μόνο γεύσεις, αλλά και συναισθήματα.

Abra Ovata

Η αίσθηση που έχεις όταν κάθεσαι εκεί, κοιτάζοντας τη λίμνη, είναι σχεδόν μαγική. Οι τεράστιοι βράχοι που αιωρούνται σαν γλυπτά, φωτισμένοι τόσο προσεκτικά, μοιάζουν να καθρεφτίζονται στο άπειρο. Το νερό της λίμνης γίνεται ένας καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζονται σκιές και φώτα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι αντικατοπτρισμών που σε αιχμαλωτίζει. Καθώς το βλέμμα χάνεται στον ορίζοντα, η χαλαρή μουσική που διαχέεται στον αέρα συμπληρώνει την εικόνα.

Abra Ovata

Το ονειρεμένο σκηνικό δεν είναι το μόνο που αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη: στο Abra Ovata ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η γεύση. Και αυτή τη χρονιά, το μενού υπογράφει ο ταλαντούχος chef John Σκοτίδας που διαπρέπει στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου. Με βάση τις multi-ethnic καταβολές του κι έχοντας εντυπωσιαστεί από το στυλ των sea food restaurants στην Ισπανία, δίνει ξεκάθαρα το δικό του στίγμα στο Abra Ovata προτείνοντας  fusion πιάτα με αρκετές ασιατικές πινελιές, αλλά σταθερό προσανατολισμό στο ελληνικό στοιχείο – φέτος, μάλιστα, περισσότερο από ποτέ!

Ο chef John Σκοτίδας

Ο νέος κατάλογος του Abra Ovata επενδύει στην ελληνική πρώτη ύλη και στην ποιότητα,  αλλά αυτή τη φορά κινείται σε πιο comfort μονοπάτια με το φαγητό να μπαίνει στη μέση του τραπεζιού για να το μοιραστεί η παρέα. Η απλότητα «αντικαθιστά» τους περίπλοκους fine dining συνδυασμούς στην παρουσίαση, χωρίς να επιτρέπει όμως κανενός είδους συμβιβασμούς στη γεύση. Το concept του chef John Σκοτίδα για το Abra Ovata είναι πιο casual αυτό το καλοκαίρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν  είναι αναμενόμενο.

Abra Ovata

Μόλις πέσει το φως του ήλιου, το γαστρονομικό ταξίδι στο σύμπαν του Abra Ovata ξεκινά με φρέσκο, ζεστό, προζυμένιο ψωμί και καμένο βούτυρο. Στην ενότητα των ορεκτικών θα βρείτε μια απαλή Tαραμοσαλάτα με λάδι καφίρ, μια αλλιώτικη τυροκαυτερή με πάστα gochujang (spicy, κορεάτικη κόκκινη πιπεριά σε ζύμωση), μια πρωτότυπη Αθηναϊκή Σαλάτα με καβούρι, με τραγανό ρύζι, και αυγοτάραχο, αλλά και ένα ξεχωριστό Λουκάνικο Προβατίνας, με πολίτικη σαλάτα σε ζύμωση και λάιμ.

Από τα Cold & Raw του Abra Ovata ξεχωρίζουν “Το Καρότο” – ένα ταρτάρ καρότου με dukkah (μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής) και aioli από φύλλα σέλινου, καθώς και το πιάτο με τίτλο “Αυτός είναι ο Τόνος”, μια σύνθεση βαθιάς νοστιμιάς με τόνο, ελαιόλαδο, yuzu και πιπεριά jalapeño.

Στην κατηγορία Land, από το μενού του Abra Ovata, την παράσταση κλέβουν η Mελιτζάνα με καπνιστό γιαούρτι, πεκάν και σοφρίτο miso, η οποία λιώνει στο στόμα, οι Kολοκυθοανθοί με λουίζα και κατσικίσιο τυρί που κλείνουν το μάτι στα παιδικά μας καλοκαίρια, αλλά και τα «απλά» Άγρια Χόρτα με oyster sauce και άνηθο.

Φέτος, στο Abra Ovata πρωταγωνιστεί η Paella, ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας, σε διάφορες εκδοχές – με λαχανικά, θαλασσινά ή κρέας- ενώ στα κυρίως τις εντυπώσεις κερδίζει αναμφισβήτητα το Iberico Presa με γλάσο char siu (καντονέζικου στυλ ψητό χοιρινό), βλίτα, λαδολέμονο και άνηθο.

Τον γλυκό επίλογο γράφουν το Cake από φρεσκο-τριμμένη yuka – ωδή στο αντίστοιχο γλυκό που έφτιαχνε η μητέρα του John Σκοτίδα στα οικογενειακά τραπέζια. Εδώ, το σερβίρουν με cremeux λευκής σοκολάτας, πιπέρι και παγωτό κανέλας, έναν αναπάντεχο συνδυασμό. Εξίσου δελεαστικό είναι και το Καμένο-Καραμελωμένο Τσουρέκι με παγωτό dulce de leche, cremeux μαύρης σοκολάτας και δεντρολίβανο.

Ο chef de cuisine του Abra Ovata είναι ο άξιος Αλέξανδρος Γεροντιδάκης που κατευθύνει άψογα την μπιγάδα, ενώ για τα γλυκά είναι υπεύθυνη, για άλλη μια χρονιά, η πολύ ικανή pastry chef Καλλιόπη Μάρου. Ο chef John Σκοτίδας επιμελείται το lunch και το snack menu του εστιατορίου, ενώ έμφαση δίνεται στην απόλαυση του καφέ με τη δημιουργία ενός αποκλειστικού house blend από τον βραβευμένο coffee expert Στέφανο Δωματιώτη.

Στο Abra Ovata θα βρείτε μια δομημένη λίστα κρασιών, σε απόλυτη αρμονία με τις γευστικές επιλογές του μενού την οποία υπογράφει ο sommelier Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά περιλαμβάνοντας και αρκετές επιλογές σε ετικέτες από τον Παλιό και τον Νέο Κόσμο. Φυσικά, δεν λείπουν τα καλοφτιαγμένα cocktails ιδανικά για τα καλοκαιρινά βράδια: η λίστα περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα Classics With A Twist και τα Aperitivos.

Abra Ovata

Η επίσκεψη στο Abra Ovata δεν είναι απλώς μια γαστρονομική εμπειρία… είναι ένα ταξίδι αισθήσεων. Ένα δείπνο στο Abra Ovata δεν είναι απλώς μια έξοδος… είναι μια σύνδεση με το μεγαλειώδες, με το ρομαντικό, με το αιώνιο. Οι εξαιρετικές γεύσεις, συνδυασμένες με το συγκλονιστικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση που σε αγκαλιάζει από τη πρώτη στιγμή που φτάνεις εκεί. Όλα είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένα, από το μενού μέχρι τη μουσική, από τον φωτισμό μέχρι τη διακόσμηση, ώστε να ενισχύσουν την αίσθηση ότι ο χρόνος σταματά και το μόνο που μένει είναι η βεβαιότητα, ότι βρέθηκες σε έναν τόπο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.

ABRA OVATA

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-89.62.220

Ωράριο λειτουργίας: Από το πρωί.

www.abraovata.gr

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ABRA OVATA
  • ATHENS RIVIERA
  • ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
  • ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok