More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Nikkei Floresta
  • TASTE

NIKKEI FLORESTA | Το πιο fancy Peruvian Resto-Bar

  • 22.05.2023
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το καλοκαίρι στην Αθήνα έχει τον απόλυτο προορισμό με εξαιρετικές γαστριμαργικές προτάσεις που συνοδεύονται από υπέροχα signature cocktails: το Nikkei Floresta!

 

Το Nikkei Floresta στη δεξαμενή στο Κολωνάκι και το φετινό καλοκαίρι θα υποδεχθεί τους πιστούς θαμώνες του- αλλά και καινούργιους- σε έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο με κοσμοπολίτικη αύρα που τα τραπέζια «αγκαλιάζουν» τη μεγάλη μπάρα σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά, σαν ένα ταξίδι στα υπέροχα δάση του Αμαζονίου!

 

Το Nikkei Floresta έχει προσωπικότητα και δημιουργεί το δικό του θεσμό στο food and beverages, απογειώνοντας τις fusion γευστικές προτάσεις του.

 

Συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογό του νέα πιάτα με ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

 

99368827_4378642248827895_9199333457086382080_n

 

Από το φετινό καλοκαίρι τα Nikkei διαφοροποιούνται σε concept καθώς θα είναι ανάλογα με τις επικείμενες συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. «Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν.

 

234775862_6490781464280619_3576102855394919333_n

 

Κάθε Nikkei θα είναι και μία έκπληξη!

 

Από αυτό το καλοκαίρι, το μενού στο Nikkei Floresta, υπογράφει ο Νίκος Ψηλός και τα signature cocktails η Μαίρη Ταλαιπώρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το bar του Nikkei πρόσφατα τιμήθηκε από τα βραβεία FNL με το βραβείο ως το καλύτερο bar εστιατορίου!

 

317853429_9052389888119751_6255777474046984318_n

322398615_880083743261444_3568942253551115782_n

 

Ο Νίκος Ψηλός, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του, στο Costa Navarino, σε ένα από τα πιο φημισμένα Ιαπωνικά εστιατόρια που λειτουργούν στην Ελλάδα, στο ΙΝΒΙ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια, ανέβαλε head chef στο εστιατόριο του διεθνούς φήμης ξενοδοχείου Cavo Tagoo στην Μύκονο.

Τον χειμώνα του 2017 μετακόμισε στο Λονδίνου με στόχο την εξέλιξή του επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Zuma Restaurant στο Knightsbridge. Το Zuma, ήταν σταθμός για τον Νίκο Ψηλό, καθώς έγινε head Chef σε χρόνο που κανένας άλλος δεν το έχει πετύχει έως τώρα σε τόσο νεαρή ηλικία. Το παγκόσμιο brand, μάλιστα, του ανέθεσε και το επόμενο μεγαλύτερο project του οδηγώντας τον και πάλι στο νησί των Ανέμων καθώς δημιούργησε τον δικό του χώρο στο Cavo Tagoo. Εκεί, ο Νίκος Ψήλος διεύθυνε κουζίνα 90 μαγείρων δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα, για περισσότερα από 1000 άτομα που κάθε νύχτα επισκέπτονταν τον μαγευτικό χώρο και γεύονταν το φαγητό του.

 

317727720_9052522004773206_3415972810777663895_n

 

Έξι χρόνια μετά, η πυξίδα τον οδηγεί στην Αθήνα όπου, με καινούριους συνεργάτες, υπογράφει το μενού του Περουβιανού εστιατόριου-bar Nikkei Floresta, ενός χώρου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει θέσει πολύ υψηλά τον γευστικό πήχη, δημιουργώντας μία σπουδαία ιστορία και κερδίζοντας τη δική του θέση στον γαστριαμαργικό χάρτη.

 

Το νέο menu του Nikkei

 

Το νέο menu του Nikkei Floresta, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει : Otoro nigiri dumbling με scallop & chorizo, Ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, Tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi sauce, Nigiri wagyu Foie gras, Causa με ψητό χταπόδι και pico de galo, Lomo saltado wagyu tataki, Scallop και Yellowtail roll με jalapeno sauce, Gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα, Jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, Blackcod με grapefruit miso και σαλάτα με σταμναγκάθι.

Στο Nikkei Floresta, θα υπάρχει ceviche bar με live act, όπου ο chef με την ομάδα του, θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradido, sushi, ceviche.

 


Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73,

(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)

Τηλέφωνο: 21 0723 9366.

Μενού: nikkeirestobars.com

 

Nikkei Floresta: Η απογείωση της γεύσης!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Nikkei Floresta

You May Also Like

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα
View Post
  • TASTE

Etien Pizza Bar | Η νέα εποχή της ιταλικής πίτσας “προσγειώνεται” στην Αθήνα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 18.11.2025
George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George
View Post
  • TASTE

George, The Lobby Bar| Η νέα άφιξη στο Ξενοδοχείο King George

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.11.2025
Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση
View Post
  • TASTE

Elea | Μια νέα οπτική στην ελληνική γεύση

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.10.2025
Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης
View Post
  • TASTE

Brunch Sessions at Geco | Το φθινόπωρο αποκτά τον δικό του ρυθμό στο κέντρο της πόλης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 17.10.2025
Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας
View Post
  • TASTE

Liystor | Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 10.10.2025
Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες, παρέες και η υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
View Post
  • TASTE

Dopios στη Γλυφάδα | Μεζέδες και παρέες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.10.2025
MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο
View Post
  • TASTE

MooCasa | Ο αστακός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 25.09.2025
Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού
View Post
  • TASTE

Η νέα γαστρονομική πρόταση του OderaTinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 22.08.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok