Τροπικό όνειρο σ’ ένα γραφικό ψαροχώρι

Στο Trancoso της Βραζιλίας, ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια του κόσμου, το σπίτι του Wilbert Das, του πρώην καλλιτεχνικού και δημιουργικού διευθυντή της Diesel, είναι η επιτομή του μοντέρνου τροπικού στυλ.

Ο Wilbert Das για χρόνια ήταν ο δημιουργικός διευθυντής της Diesel και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τις συνεργασίες της εταιρείας με τους οίκους Moroso για τα έπιπλα, Foscarini για τα φωτιστικά και Zucchi για τα λευκά είδη. Σε ένα από τα ταξίδια του στη Βραζιλία ανακάλυψε το Trancoso, ένα μαγευτικό ψαροχώρι με τροπική παραλία και όταν παραιτήθηκε από την  Diesel  επέστρεψε για να αγοράσει σπίτι.

Ο χώρος βρίσκεται στο Quadrato, την ιστορική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για παλιά κτίσματα και κάποια κιόσκια μέσα σε τροπική βλάστηση, τα οποία ανακαινίστηκαν σε στυλ «ρουστίκ μοντέρνο», όπως το αποκαλεί ο Wilbert Das. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο σπιτάκια με δίριχτες στέγες και μια ξύλινη προσθήκη. Στο μεγαλύτερο βρίσκεται ο ενιαίος χώρος καθιστικού-τραπεζαρίας με την κουζίνα και ένα μπάνιο, στο μικρότερο ο ξενώνας, ενώ στην ξύλινη κατασκευή η κύρια κρεβατοκάμαρα.

Ο ιδιοκτήτης κατάφερε με απλές κινήσεις να εκσυγχρονίσει το σπίτι διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του. Στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί το λευκό, ακόμα και το εσωτερικό της στέγης, όπου τοποθέτησε κρυφά υαλότουβλα για να μπαίνει φως. Ακόμα και για το δάπεδο χρησιμοποίησε λευκή τσιμεντοκονία. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον Wilbert Das και κατασκευάστηκαν από ντόπιους τεχνίτες από τροπικά ξύλα. Στο καθιστικό, δύο καναπέδες από ξύλο teak με λευκά μαξιλάρια συνδυάστηκαν με coffee table από κορμό δέντρου που πατάει πάνω σε χαλί από καλάμια. Η τραπεζαρία διαχωρίζεται από το σαλόνι με ένα διάτρητο σύμπλεγμα ακατέργαστων κορμών δέντρων. Ονειρική και εκεί η διακόσμηση, με ένα παραδοσιακό τραπέζι με ψάθινες καρέκλες. Στη λευκή κουζίνα, τα βαμμένα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία ντουλάπια, ζωντανεύουν το χώρο. Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα τροπικό όνειρο. Σε φυσικές αποχρώσεις, με κρεβάτι με ουρανό και κουνουπιέρα με μεγάλα ανοίγματα  που βλέπουν στον κήπο.

Στον κήπο έχουν στηθεί γωνιές με καθιστικά, αιώρες και τραπέζια για γεύματα ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση και δίπλα στην πισίνα. Τα τραγούδια και οι χοροί των ντόπιων που μένουν στο διπλανό σπίτι γεμίζουν τον αέρα και γίνονται ένα με τη ζωή της πλατείας και την ευφορία της τροπικής Βραζιλίας.

 

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-lede

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-10

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-4

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-3

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-6

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-9

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-17

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-19

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-12

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-11

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-18

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-16

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-5

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-7

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-13

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-15

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-8

0816-anderson-cooper-trancoso-brazil-1


via AD

FacebookTwitterTumblrPinterest