More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Vibo Bistrot Γλυφάδα
  • ATHENS RIVIERA

VIBO: Το στιλάτο Bistrot της Γλυφάδας που έγινε αμέσως στέκι

  • 03.06.2022
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Ευρωπαϊκή αύρα, ατμόσφαιρα που κερδίζει, εκλεπτυσμένη αισθητική! Αυτό είναι το Vibo που έδωσε σύγχρονο χαρακτήρα στις εξόδους μας στα νότια προάστια!

Το Vibo Bistrot έκανε την εμφάνισή του πριν ενάμιση χρόνο και με την ιδιαίτερη αισθητική του, αφού η πολύχρωμη οροφή του μοιάζει με κατάστρωμα πλοίου, έφερε τον αέρα ενός πραγματικού Bistrot με ευρωπαϊκή αύρα, μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, που έγινε αμέσως το talk of the town της Γλυφάδας!
Ο  Νίκος Σκρέμπος από την περίφημη Hytra, λάτρης της «Vita Bona» που σημαίνει «καλή ζωή» στα λατινικά, δημιούργησε μια ευ ζην εμπειρία ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, που έφερε την ανανέωση και έδωσε άλλο χαρακτήρα στις εξόδους μας στην Γλυφάδα.  Το Vibo Bistrot είναι ένα all day μαγαζί, που ανακάλυψα με μεγάλη χαρά, αγάπησα από την πρώτη στιγμή, το έκανα στέκι μου, έφερα τους φίλους μου και πλέον δίνω τα ραντεβού μου εκεί. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια τους, ή για τον πρωινό τους καφέ, ή για το lunch break, ή για μια βραδινή έξοδο σε χαλαρό mood με την παρέα τους. Και αν δεν γνωρίζεις το Vibo Bistrot θα κάτσεις εκεί, γιατί απλά περνάς απ’ έξω και τα όμορφα vibes με την ωραία αισθητική και μουσική, θα σε παρασύρουν να ψάξεις να βρεις τραπέζι.

,.
vibo-glyfada-02

Το Vibo ξεκινάει να σερβίρει από νωρίς το πρωί, όπου για τους λάτρεις του καφέ, o leader Στέφανος Δωματιώτης της Create σε συνεργασία με την Taf, δημιούργησε το Vibo blend, έναν ιδιαίτερο καφέ με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα. Επειδή όμως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, θα σου πρότεινα να μην παραλείψεις να συνοδεύσεις τον καφέ σου με ένα καλό πρωινό. Τα signature αυγά στην Κοκοτιέρα με τριμμένη ντομάτα και γλυκιά γραβιέρα,  ή μία φριτάτα αγκινάρας με αυγά και εστραγκόν, ή ένα  special γιαούρτι Μυτιλήνης Αδαλή με γκρανόλα και κυδωνόπαστο είναι κάποιες επιλογές του μενού που αξίζει να δοκιμάσεις.

vibo-glyfada-012

vibo-glyfada-06

vibo-glyfada-04

Από το μεσημέρι και μετά οι επιλογές που προσφέρει το νέο all day menu, είναι τόσο δελεαστικές, που σε καλούν σε συνεχείς γευστικές δοκιμές πιάτων, ανάλογα με τη διάθεση και την παρέα. Αλήθεια, τι να πρώτο δοκιμάσεις, τα αφράτα και συνάμα τραγανά Flatbreads, τον γευστικό σολομό Delmonico, τις τηγανιτές αγκινάρες με πεκορίνο και γκρέιπφρουτ, το κοτόπουλο Gordon Blue που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, την κλασική Κοτολέτα Μιλανέζε ή τα φρυγανισμένα σέσκουλα με το μισοψημένο σκουμπρί και ταραμά!

vibo-glyfada-03vibo-glyfada-010

vibo-glyfada-011

.

Να προσθέσω δε, πως το νέο του μενού του Vibo, είναι σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του comfort food, με  Μεσογειακές επιρροές, ακροβατώντας μεταξύ της γαλλικής, ιταλικής και ελληνικής γαστρονομίας.
Και σε όλη αυτή την πανδαισία πιάτων και γεύσεων πρωταγωνιστικό ρόλο στο Vibo Bistrot παίζει το κρασί! Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού θα αισθανθείς τυχερός, καθώς η πλούσια λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, σε αποζημιώνει ευχάριστα και καλύπτει απόλυτα το πάθος των απανταχού wine lovers! Ο Δημήτρης Ζαχαριάς, σομελιέ του Vibo θα σου προτείνει την κατάλληλη ετικέτα, που πιθανόν να μην έχεις ξαναδοκιμάσει, αλλά σίγουρα θα σε εκπλήξει ευχάριστα, χωρίς να μπορείς να αντισταθείς στο δεύτερο ή και τρίτο ποτήρι!

.

.

vibo-glyfada-05

.

Τέλος στο Vibo, το ίδιο προσεγμένη είναι και high-end λίστα κοκτέιλ, με έντονη Ευ Ζην φιλοσοφία, καθώς όλες οι συνταγές είναι χωρίς ζάχαρη, κρύβουν γευστικές εκπλήξεις, με τα χαρακτηριστικά Kombucha κοκτέιλ, ένας healthy πειρασμός, που θέλεις να δοκιμάσεις!

.
vibo-glyfada-09

Θα κλείσω λέγοντας πως το Vibo Bistrot εκτός από δικό μου αγαπημένο στέκι, έχει αγαπηθεί και έχει μπει στην καρδιά όλων όσων το έχουν επισκεφθεί. Δημιουργεί τα δικά του καθημερινά αφηγήματα, μοιράζεται αναμνήσεις και εξελίσσεται σε αυτό που αγαπάς να βρίσκεσαι όλες τις ώρες της ημέρας, ένα αληθινό  all day στέκι με Vita Bona φιλοσοφία! Ραντεβού στο Vibo λοιπόν…

vibo-glyfada-07

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Vibo Bistrot
  • Vibo Bistrot Γλυφάδα
  • Vibo Γλυφάδα
  • εστιατόρια Γλυφάδα

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok