Ένας παρθένος ελληνικός κήπος στο νησί των Κυθήρων, εμπνέει τον οίκο Hermès για την δημιουργία του αρώματος  Un Jardin à Cythère.

 

Η Christine Nagel έδωσε ζωή στο 7ο άρωμα της σειράς Hermès Parfums Jardins, με μια οσφρητική αναζήτηση στην Ελλάδα, που οδηγεί στα Κύθηρα, συνδυάζοντας χόρτα, ξύλο ελιάς και φρέσκο φιστίκι. Η σειρά Hermès Parfums Jardins συνδυάζει την ψυχή ενός τόπου, την έμπνευση του αρωματοποιού και το ετήσιο θέμα που επέλεξε η Hermès. Μια οσφρητική βόλτα για να τη μοιράζεσαι για κάθε στιγμή, να απολαύσεις κάθε επιθυμία για φρεσκάδα, ονειροπόληση ή απόδραση.

 

Hermès Un Jardin à Cythère | Το ταξίδι στο νησί των Κυθήρων

 

Για το έβδομο άρωμα της συλλογής Perfumes Jardins, η Christine Nagel επανεφηύρε το πρώτο της ταξίδι στην Πελοπόννησο, στο νησί των Κυθήρων, που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί φημίζεται για τις παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά του. Χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστο κλίμα: το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου φυσάει σφοδρός άνεμος, το καλοκαίρι συχνά πνέει τα Κυκλαδίτικα Μελτέμιδα.

 

un-jardin-a-cythere-eau-de-toilette--109288V0-worn-4-0-0-1600-1600-q99_g copy

 

Το Un Jardin à Cythère eau de toilette είναι ένα unisex άρωμα, ένας κήπος που δεν είναι ούτε πράσινος ούτε λουλουδάτος. Είναι η έκφραση μιας οσφρητικής αναζήτησης στην Ελλάδα που οδηγεί στα Κύθηρα, ένα παρθένο νησί που το όνομά του και μόνο αποτελεί πρόσκληση για ταξίδι, όπου ο καλοκαιρινός ήλιος λάμπει σχεδόν παντού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ένα άρωμα εσπεριδοειδών και ξυλώδες, το Un Jardin à Cythère συνδυάζει τις νότες χόρτου με τη δύναμη του ξύλου της ελιάς και την τρυφερότητα του φρέσκου φιστικιού. Εμπνευσμένη από τη μαγεία των αλχημιστών, η Nose Christine Nagel αφιερώθηκε στο να μετατρέψει το άρωμα σε μια ποιητική δημιουργία, που γεννήθηκε από τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού.

 

Un Jardin à Cythère | Η ιστορία ενός παγκόσμιου κήπου

 

Το Un Jardin à Cythère μεταφέρει την ατμόσφαιρα ενός παγκόσμιου κήπου. Ένας ξερός κήπος βυθισμένος στην αδάμαστη φύση. Δεν είναι πράσινο ούτε λουλουδάτο: είναι το χρώμα του ήλιου. Ένας φιλόξενος κήπος ανέγγιχτος από το ανθρώπινο χέρι, που ζει χωρίς βρόχινο νερό. Δίπλα στις ελιές και το φρέσκο φιστίκι, τα χόρτα αναδίδουν ένα τόσο έντονο άρωμα που κουβαλάει το θαλάσσιο αεράκι και είναι σαν «χάδι στο μάγουλο», όπως λέει ο Nagel. Στο βάθος, οι οσφρητικές νότες της υδάτινης φρεσκάδας, μαζί με το πράσινο και τις λουλουδένιες, nutty και άτυπες φυτικές αποχρώσεις.

 

un-jardin-a-cythere-eau-de-toilette--109288V0-worn-9-0-0-1600-1600-q99_g copy

 

 

Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού έγινε από τον Fred Rawyler και είναι εμπνευσμένος από τα φανάρια των αμαξών, που έλκονται από άλογα και αποτελείται από ένα διαβαθμισμένο κίτρινο γυαλί, που αντανακλά το ηλιόλουστο άρωμα.

 

un-jardin-a-cythere-eau-de-toilette--109288V0-worn-3-0-0-1600-1600-q99_g copy

 

Την εικονογράφηση της συσκευασίας υπογράφει Ηλίας Καφούρος. Ο Έλληνας καλλιτέχνης σκιαγράφησε ένα πολύχρωμο τοπίο της γενέτειρας γης του: τα χρυσαφένια χόρτα, το πράσινο της ελιάς, το ροζ των φρέσκων φυστικιών Αιγίνης και, στο φόντο, το μπλε της θάλασσας, τα συστατικά που συνθέτουν κυρίως το άρωμα.

 

un-jardin-a-cythere-eau-de-toilette--109288V0-worn-10-0-0-1600-1600-q99_g copy

FacebookTwitterTumblrPinterest