More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

pelagos
  • ATHENS RIVIERA

Αυτόν τον Φεβρουάριο το Pelagos σας καλεί

  • 09.02.2023
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Τρεις λόγοι για να επισκεφτείτε το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

 

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό, το Pelagos είναι το γαστρονομικό κόσμημα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να εξερευνήσετε με ηρεμία τη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης και να ανακαλύψετε τους γαστρονονονικούς της θησαυρούς.

 

APL_446_original

 .

Friends of Pelagos

 

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept Friends of Pelagos επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο μαέστρο της κουζίνας, Maxime Gilbert, του εστιατορίου Écriture στο Χονγκ Κονγκ, για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων.

Έχοντας διακριθεί ως «Σεφ της Χρονιάς» από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Amber του ξενοδοχείου The Landmark Mandarin Oriental, στο Χονγκ Κονγκ. Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο Écriture στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του.

 

IMG_3750Chef Maxime Gilbert - Ecriture6

 

Μόνο για αυτές τις δύο νύχτες του Φεβρουαρίου, το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert επιδεικνύει την τέχνη αυτών των δύο κορυφαίων σεφ. Ο Luca Piscazzi ανοίγει το μενού με ένα δροσερό ceviche από μαγιάτικο με salsify tagliolini cacio e pepe, ακολουθούμενο από το Caviar & Uni Tart του Maxime Gilbert με το χαβιάρι οξύρυγγχου του Σρεκν (Royal Caviar Club Schrenckii) και τον αχινό από την περιοχή Χοκκάιντο της Ιαπωνίας.

 

NYE OSSETRA CAVIAR [SPAGHETTI] black tahini, tsukudani oyster sauce

 

Το μενού συνεχίζεται με το Dover Sole Meuniere του σεφ Piscazzi με σαφράν, μαύρη ελιά και γλυκόριζα, και το Brittany John Dory του σεφ Gilbert με Kakinoki Take, ikura, chorizo και sauce vin jaune. Με τιμή 145€ ανά άτομο για ένα set menu οκτώ πιάτων, η γαστρονομική αυτή δημιουργική συνεργασία είναι ένας φόρος τιμής στη φιλία που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Valentine’s Day

.

Πόσο καλύτερα να γιορτάσουμε την επίσημη «ημέρα της αγάπης» παρά με ένα special menu έξι πιάτων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα εστιατόριο που κέρδισε ένα αστέρι Michelin μέσα σε έξι μήνες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μια θέση στη λίστα των 50 Καλύτερων Ανακαλύψεων για το 2022; Απολαύστε τη ρομαντική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας μαζί με τα γαστρονομικά θαύματα του Pelagos, όπως τα πρόσφατα Ossetra Caviar Spaghetti και Creekstone Beef Bourguignon. Η βραδιά ολοκληρώνεται γλυκά με σουφλέ σοκολάτας για δύο με παγωτό metaxa. Η τιμή για το Valentine’s Menu είναι 125€ το άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα.

 

Food detail

Chocolate Souffle

 

Artisan Winter Menus

 

Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια. Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν πρωτοποριακά τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την απόλυτη χειμερινή surf and turf ανακάλυψη.

 

RED MULLET [BOURGUIGNON] smoked eel, pearl onion potato galette 1

DOVER SOLE NYE [MEUNIÈRE] saffron hollandaise kalamata olive, licorice

 


Το εστιατόριο Pelagos λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο, 19:00-22:00. Για κρατήσεις καλέστε στο +30 210 890 1190 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ATHENS RIVIERA
  • FINE DINING ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • Four Seasons Athens
  • pelagos
  • pelagos Four Seasons Athens
  • pelagos εστιατόριο

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok