More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

MONZU Κηφισιά
  • TASTE

MONZU | Ιταλική γαστρονομική εμπειρία σ’ ένα αρχοντικό της Κηφισιάς

  • 11.03.2022
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το MONZU έρχεται να σε μυήσει σε ιταλικές γεύσεις, με άρωμα Ελλάδας που θα σε εκπλήξουν!

 

Ένα κομψά ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα, με έναν υπέροχο κήπο, ο  σταθμός της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας στο δρόμο τους από τα ανάκτορα των Αθηνών προς τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, φιλοξενεί από το 2020 το εστιατόριο Monzù.

Το Monzù χρωστά το όνομά του στην παράφραση της γαλλικής λέξης Monsieur, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Ιταλοί για να απευθυνθούν στους επαγγελματίες αρχιμάγειρες που εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία -κατά τη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα- και κατόπιν εργάστηκαν για τους αριστοκράτες της Νότιας Ιταλίας.

 

 

_A35A3420_monzu

 

Αυτό το ιστορικό παρελθόν και τη συγκεκριμένη μακρά γαστρονομική παράδοση της γειτονικής χώρας, μέσα όμως από ένα ξεκάθαρα ελληνικό πρίσμα έχει αναλάβει να τιμήσει ο βραβευμένος chef Γιάννης Λιόκας που υπογράφει το μενού του Monzù. Διαθέτοντας μια μακρά μαγειρική εμπειρία, που διαρκώς ανανεώνεται, με γνώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να ζήσει από κοντά τις καινούργιες τάσεις της γαστρονομίας, αλλά και να δοκιμάσει ξανά και ξανά τις κλασικές αξίες,  ο chef επιμένει  στις αγνές και διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, όσπρια, κρέατα, βότανα και μυρωδικά του τόπου μας συνδυάζονται με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές -οι οποίες ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα- και την έμπνευση από την Ιταλία για να δημιουργήσουν γεύσεις που μιλούν στην καρδιά και συνθέτουν τη φιλοσοφία της βιωματικής κουζίνας.  Στο Monzù κάθε κίνηση για τη δημιουργία ενός πιάτου αποτελεί μια ιεροτελεστία ευαισθησίας, υπομονής και σεβασμού, η οποία όσο επαναλαμβάνεται τόσο βελτιώνεται μέχρι να γίνει άρτια.

 

yiannis liokas

Untitled-1

 

Ο κατάλογος ξεκινά με την ενότητα «pizza» με πέντε διαφορετικές πεντανόστιμες παραλλαγές με άψογη ζύμη σε ναπολιτάνικο στυλ. Το μυστικό της είναι πως ωριμάζει για σαράντα οκτώ ώρες και έχει ως βάση το προζύμι biga, γεγονός που την κάνει αφράτη και κυρίως εύπεπτη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ανάμεσα από την κλασική  Margherita με τη βουβαλίσια μοτσαρέλα και την παλαιωμένη παρμεζάνα, την πληθωρική Funghi με μανιτάρια εποχής, τρούφα και βουβαλίσια μπουράτα Κερκίνης, την πικάντικη Diavola, την ξεχωριστή Kermes που περιέχει βιολογικό σαλάμι ωρίμασης από μαύρο χοίρο και την πρωτότυπη Verde με χόρτα εποχής, μπροκολίνι, κάπαρη Σύρου, αγκιναράκι, γάρο και παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς.

 

_A35A3529_monzu

_A35A3480_monzu

 

Η ενότητα των ορεκτικών κερδίζει τις εντυπώσεις ποντάροντας στη βαθιά νοστιμιά και στην αισθητική. Ξεχωρίζουν τα Χτένια με ένα εικονικό ριζότο και κρέμα από topinambur, καμένο βούτυρο, φουντούκι και μαύρη τρούφα, η Σελινόριζα «osso buco», γεμιστή με μανιτάρια εποχής, σε κρέμα από άγρια χόρτα και σάλτσα καπνιστής γραβιέρας Κρήτης και το Carpaccio τόνου με αχλάδια confit, πίκλα γογγύλι, σινάπι, αυγοτάραχο τόνου και εσπεριδοειδή.

 

IMG_6274 copy_A35A3557_monzu_A35A3615_monzu

 

Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών και των risotti πείτε ναι στα signature Linguine του Γιάννη Λιόκα – ένα από τα signature πιάτα του  Monzù- με ζωμό γαρίδας, κρόκο Κοζάνης και tartare γαρίδας Αμβρακικού, καθώς και στα αισθησιακά Agnolotti del plin μια  «carbonara» που περιέχει κρέμα από κρόκους, guanciale Κρήτης και παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς.

 

_A35A3688_monzu

 

Από τα κυρίως πιάτα, διαλέξτε την Κοτολέτα Milanese από μοσχάρι γάλακτος, με κάπαρη Σύρου, πίκλα κρεμμύδι κρέμα από ψητά λεμόνια και μαγιονέζα πατάτας με σινάπι, τον Μαύρο Χοίρο παρέα με κρέμα παστινάκι, ψητά παντζάρια, chutney καπνιστής πανσέτας και μύρτιλα σε ζύμωση και τον μοναδικό Μπακαλιάρο με συνοδεία από φασόλια Φενεού, κρεμμύδια φρέσκα confit, σάλτσα βουτύρου με αυγά ψαριών και colatura di alici (ιταλική σάλτσα ψαριού από αντζούγιες).

 

IMG_6350

 

Για το τέλος επιλέξτε με κλειστά μάτια την εκδοχή του Monzù σε Tiramisu, το οποίο φτιάχνεται από εκλεκτό φιστίκι Αιγίνης, κρέμα mascarpone και παγωτό espresso ή την Πανακότα, μια ιδιαίτερη παρασκευή από πρόβειο γιαούρτι, crumble κολοκυθόσπορου, καραμελωμένα εσπεριδοειδή και ζωμό από ρόδι.

 

IMG_6371

 

Η μοναδική cocktail list του Monzù, την οποία υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας μαζί με τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, έχει εξίσου ιταλικό αέρα και εστιάζει στα Spritz. Το δυνατό «παρών» δίνουν επίσης οι ξεχωριστές ενότητες με τα ιδιαίτερα Negronis, τα κομψά Americanos, τα Martinis και φυσικά τ α ξεχωριστά Signature Cocktails – όλα είναι ιδανικά για pairing με τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου, αλλά κυρίως για πριν ή μετά το δείπνο.

Φυσικά, από το Monzù δεν λείπει και η προσεγμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό, καθώς και τον διεθνή αμπελώνα, η οποία εμπλουτίζεται συχνά με αποκλειστικό γνώμονα την ανάδειξη της γεύσης.

 

web DSC_4787 monzustavros kostakis

 


Το Monzù  με μια ματιά

Executive Chef: Γιάννης Λιόκας

Cocktail list: Σπύρος Κερκύρας, Λυκούργος Χριστοθανόπουλος

Περιγραφή κουζίνας: Italian inspired Cuisine

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά

Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο : 18:00 – 02:0 – Κυριακή: 12:00 -18:00

Δευτέρα Κλειστά

Κρατήσεις:  210-62.00.495

Web: https://monzu.gr/

FaceBook: https://www.facebook.com/MonzuKifisia

Instagram: @monzu_kifisia

Hashtags: #Monzu , #CucinaAndSritzeria

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • MONZU
  • MONZU Κηφισιά
  • εστιατόρια Αθήνα
  • εστιατόρια Κηφισιά
  • ιταλικό εστιατόριο

You May Also Like

Nōema |Τα καλοκαιρινά βράδια ζωντανεύουν ξανά, με ωραίες γεύσεις και μουσικές στην καρδιά της Μυκόνου
View Post
  • TASTE

Nōema |Τα καλοκαιρινά βράδια ζωντανεύουν ξανά, με ωραίες γεύσεις και μουσικές στην καρδιά της Μυκόνου

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 13.05.2025
Ανακαλύψτε το στυλ και την πολυτέλεια του γαλλικού Afternoon Tea στο Maison Colette
View Post
  • TASTE

Ανακαλύψτε το στυλ και την πολυτέλεια του γαλλικού Afternoon Tea στο Maison Colette

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.03.2025
Το Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σας προσκαλεί σε απολαυστικά Weekends
View Post
  • TASTE

Το Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σας προσκαλεί σε απολαυστικά Weekends

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.03.2025
10 Urban Roof | Ελληνική δημιουργική κουζίνα με θέα την Ακρόπολη
View Post
  • TASTE

10 Urban Roof| Ελληνική δημιουργική κουζίνα με θέα την Ακρόπολη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 16.02.2025
Izakaya | Ιαπωνικές Δημιουργίες και Μεσογειακή Φινέτσα
View Post
  • TASTE

Izakaya | Ιαπωνικές Δημιουργίες και Μεσογειακή Φινέτσα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 06.02.2025
Η νέα Κυριακάτικη εμπειρία της Brasserie Lorraine
View Post
  • TASTE

Η νέα Κυριακάτικη εμπειρία της Brasserie Lorraine

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 28.01.2025
Bacanal | Σύγχρονη ψαροφαγία, κομψότητα και casual πολυτέλεια
View Post
  • TASTE

Bacanal | Σύγχρονη ψαροφαγία, κομψότητα και casual πολυτέλεια

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.01.2025
Λαμπερή Πρωτοχρονιά στο Athens Capital Hotel – Mgallery Collection
View Post
  • TASTE

Λαμπερή Πρωτοχρονιά στο Athens Capital Hotel – Mgallery Collection

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 27.12.2024

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok