Ιδανικές προτάσεις για το αφρώδες κρασί των εορτών!
Με δύο νέες ετικέτες επανέρχεται η Milia Riza, ακολουθώντας πιστά τον στόχο της για την παραγωγή ποιοτικών αφρωδών οίνων: Blanc de Gris από 100% Μοσχοφίλερο, ως συνέχεια του Prelude με το οποίο μας συστήθηκε για πρώτη φορά, και το Rosé de Gris 2020 επίσης από 100% Μοσχοφίλερο.
Milia Riza Blanc de Gris 2020
Εσοδείας 2020 / Αλκοόλ 12,5% / 100% Μοσχοφίλερο / Brut Nature
Το Prelude, το κρασί με το οποίο συστηθήκε για πρώτη φορά στο οινόφιλο κοινό, αποκτά πλέον την μόνιμη ονομασία του: Blanc de Gris! Λευκό από γκρι σταφύλια… φυσικά μιλάμε για το αιθέριο, ντελικάτο και δροσιστικό Μοσχοφίλερο, στην αφρώδη εκδοχή του με την παραδοσιακή μέθοδο της δεύτερης ζύμωσης σε φιάλες. Η πρώτη ύλη συλλέγεται από έναν βιολογικά καλλιεργημένο αμπελώνα στα 623 μέτρα στην Αρχαία Μαντίνεια, στην καρδιά της Αρκαδίας. Για την παραγωγή του αφρώδους Blanc de Gris το Μοσχοφίλερο συλλέγεται νωρίς, στα μέσα Σεπτεμβρίου, και τα τσαμπιά πιέζονται ολόκληρα για να πετύχουμε φινέτσα και λεπτότητα. Μετά από έξι μήνες στις δεξαμενές με τακτικό bâtonnage το κρασί μεταφέρεται σε φιάλες για τη δεύτερη ζύμωση και επιπλέον παλαίωση για δεκαέξι μήνες. Ακολουθεί περιστροφή της κάθε φιάλης με το χέρι για την απομάκρυνση του ιζήματος χωρίς προσθήκη dosage (Brut Nature) και τοποθέτηση φελλού και σύρματος. Ένα κρασί που ταιριάζει ιδανικά με ταρτάρ ψαριών, αχνιστά κυδώνια, αλλαντικά υψηλής ποιότητας, tapas και ψητό γουρουνάκι.
Milia Riza Rosé de Gris 2020
Εσοδείας 2020 / Αλκοόλ 13% / 100% Μοσχοφίλερο
Το νέο της πρωτοεμφανιζόμενο αφρώδες ροζέ ονομάζεται Rosé de Gris! Το σταφύλι προέρχεται από τον ίδιο αμπελώνα με το Blanc de Gris, στα 623 μέτρα στην Αρχαία Μαντίνεια. Η διαφορά είναι στο χρώμα, καθώς έχουμε επιτρέψει στο Μοσχοφίλερο να χαρίσει λίγο από το χρώμα του στον λευκό μούστο. Για την παραγωγή του αφρώδους Rosé de Gris, το Μοσχοφίλερο συλλέγεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά από την αλκοολική ζύμωση ακολουθεί έξι μήνες στις δεξαμενές με τακτικό bâtonnage. Το κρασί μεταφέρεται σε φιάλες για τη δεύτερη ζύμωση και επιπλέον παλαίωση για δεκαέξι μήνες. Ακολουθεί περιστροφή της κάθε φιάλης με το χέρι για την απομάκρυνση του ιζήματος χωρίς προσθήκη dosage (Brut Nature) και τοποθέτηση φελλού και σύρματος. Λεπτό, δροσιστικό, διακριτικά φρουτώδες και ντελικάτο, μας υπόσχεται μοναδικά ταιριάσματα με carpaccio μόσχου ή σολομού, μύδια, καβουρόψιχα, φέτες prosciutto, sushi rolls, φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και ψητές γαρίδες τίγρεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ MILIA RIZA
«Το μοναδικό brand κρασιού στην Ελλάδα αφοσιωμένo αποκλειστικά στην παραγωγή ποιοτικών αφρωδών οίνων.»
Η Milia Riza είναι το αποτέλεσμα του πάθους, της αφοσίωσης και της φιλοδοξίας, να δημιουργηθεί κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό από την οικογένεια και προς τιμή της οικογένειάς των δημιουργών της. Σκοπός της είναι να μεταφέρει τις αξίες και την κληρονομιά τους καθ’ όλη την πορεία της.
Το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους, «Milia», προέρχεται από τη λέξη «familia», που φυσικά σημαίνει οικογένεια και ακούγεται σχεδόν το ίδιο και στις τρεις γλώσσες της κληρονομιάς τους: ελληνικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Ανεξάρτητα από την προέλευση, αυτή η αξία παραμένει υψίστης σημασίας. Τιμώντας αυτή τη μακρά πολιτιστική κληρονομιά, τόσο σε απόσταση όσο και σε ιστορία, το “Milia” αντιπροσωπεύει επίσης την απόσταση μεταξύ των χωρών καταγωγής τους: Ελλάδα, Ιταλία, Βραζιλία και Πορτογαλία.
Το δεύτερο συνθετικό του ονόματός τους, “Riza” αντιπροσωπεύει αυτές ακριβώς τις ρίζες. Μια ρίζα θα συμβολίζει πάντα μια νέα αρχή, μια νέα ζωή, κάτι νέο.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
NANCY MAZOU, ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ
Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στη Νεμέα, το κρασί ήταν ανέκαθεν στο αίμα της και οι αμέτρητες ώρες που πέρασε ακούγοντας τον παππού της, Θανάση Παπαϊωάννου, να μιλάει για το αμπέλι και το κρασί και όλες τις πτυχές που σχετίζονται με αυτό, δημιούργησαν ένα πραγματικό πάθος για τον οινικό κόσμο. Η Νάνσυ αποφοίτησε από την σχολή Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το Vinifera Euromaster που την ταξίδεψε στο Montpellier & Bordeaux στη Γαλλία και στη συνέχεια στο Udine στην Ιταλία. Τα χρόνια που πέρασαν στο εξωτερικό μαζί με την εμπειρία που απέκτησε, δημιούργησαν την επιθυμία για αυτή τη νέα περιπέτεια.
STEFANO STANTE, ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ & ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Γεννημένος στη Λισαβόνα, το πάθος του για το κρασί ήρθε αργότερα, αλλά μόλις ανακάλυψε αυτόν τον κόσμο, ήξερε ότι δεν θα τον εγκατέλειπε ποτέ.
Σπούδασε Γεωπονία στην Πορτογαλία, κι έπειτα, η ιταλική ραχοκοκαλιά του Stefano τον οδήγησε στην Ιταλία, πρώτα στο Conegliano και μετά στο Udine, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Οινολογία, Αμπελουργία και Μάρκετινγκ Οίνου. Μετά από χρόνια εργασίας ως βοηθός αλλά και ως επικεφαλής οινολόγος σε φημισμένα οινοποιεία στην Πορτογαλία, ο Stefano μαζί με τη Νάνσυ, αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να ξεκινήσουν το δικό τους οινικό έργο – πρόκληση.