Αυθεντική, ιταλική ατμόσφαιρα στο πιο όμορφο κήπο της Αθήνας!
Tο αίθριο του Alexander’s Lounge, ή αλλιώς “Il Giardino Segreto” είναι ένας «μυστικός κήπος» στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, όπου αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας.
Πρόσφατα, σε χαλαρή ατμόσφαιρα και υπό τον ήχο ιταλικών ακουσμάτων, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των media είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε με τη δύση του ήλιου το “Il Giardino Segreto” και να γευτούμε αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, από τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του, σε συνδυασμό με μοναδικά aperitivo και ιταλικά κρασιά από το Piemonte, την Τοσκάνη και τη Σικελία.
Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια εναρμονίζονταν απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.
Μαρία Κουτζαμπάση, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Άρης Καβατζίκης
Άννα Μαρία Παπίρη, Αϊνόλα Τερζοπούλου
Αστέριος Κουστούδης, Ιωσήφ Πρωιμάκης
Στην μια πλευρά, ο φούρνος του κήπου έψηνε σπιτική πίτσα με προζυμένιο ζυμάρι, για να συνοδευτεί με φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά, αλλά και αχνιστή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι για τις μπρουσκέτες του μενού.
Μιχάλης Κούβελας, Μαρία Κουτζαμπάση, Άρης Καβατζίκης
Ελένη Σαρικώστα, Έλφη Αλεξανδρόγλου, Μαρία Τσουκαλά, Βίβιαν Γιαννακοπούλου, Ευφροσύνη Πολυζώη
Λεπτές φέτες από εκλεκτά αλλαντικά κόβονταν στην κόκκινη vintage μηχανή κοπής, δίπλα σε μια εξαιρετική παρουσίαση τυριών και άλλων χειροποίητων εδεσμάτων.
Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας έκλεψε τις εντυπώσεις με το βελούδινο χειροποίητο gelato και τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε.
Καλλιόπη Αλπίτση
Στέλλα Μουγκαλιάν, Αλέξανδρος Λεμονής