Ιδεα – Φιλοσοφία
To Bocas Μeze γεννήθηκε από τη γνωριμία του Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και του σεφ Μίλτου Αρμένη. Εμπειρος επιχειρηματίας ο πρώτος (Barsol στη Νέα Φιλαδέλφεια & Sorokos bar στα Κουφονήσια), πολυβραβευμένος σεφ και Ελληνοϊσπανός ο δεύτερος (Ερημίτης στους Παξούς, Όμικρον), έστησαν ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο που σερβίρει tapas και ιντριγκαδόρικους μεζέδες δημιουργικής προσέγγισης.
Με εμφανείς τις επιρροές από την Ισπανία, αλλά και με ελληνική, μεσογειακή ψυχή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρές φάρμες, παντρεύοντας την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas, δημιούργησαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέρνα μεζεδοπωλεία της Αθήνας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
To Menu
Το μενού ξεκινά με ορεκτικά όπως: τορτίγια ημέρας, πατάτες bravas, χωριάτικη σαλάτα με κρέμα φέτας, κους κους και σκόνη ντομάτας, γαριδοσαλάτα, ψητή φέτα με μύρτιλα, σαλάτα με ψητά ροδάκινα, και συνεχίζει με γαρδούμπες γαρίδας, hot dog με μοσχάρι στηθοπλευρά που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο, καβούρι παϊδάκια και μπιφτέκι με κρέμα κρεμμυδιού, γιαούρτι μουστάρδας και τηγανητό κρεμμύδι με σουσάμι. Tο γλυκό κλείσιμο, αναλαμβάνουν, τα καλύτερα και πιο ανάλαφρα churros της Αθήνας, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, συνοδεύονται με σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα.
Παρά τις πολύ καλές πρώτες ύλες, από μικρούς Ελληνες παραγωγούς, η value for money λογική, έχει κάνει το Bocas meze στέκι. Η χρήση μικρών ψαριών και ιδιαίτερων κοπών στο κρέας, όπως η μοσχαρίσια γλώσσα και η ουρά κρατούν το κόστος σε καλό επίπεδο.
Χειροποίητες πίκλες από διάφορα λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά , συνοδεύουν τα πιάτα δίνοντας μια έξτρα πινελιά που ανεβάζει τόσο τη γεύση, όσο και την εμφάνιση των πιάτων.
Ο φούρνος βγάζει καθημερινά φρεσκοφτιαγμένα, σπιτικά ψωψιά, λευκό και χαρουπόψωμο, που γίνονται το απόλυτο συνοδευτικό για τους μεζέδες.
Στα highight του μενού, το “πιάτο ημέρας”, παέγια ή γουρουνόπουλο, ανάλογα με την ημέρα, που όταν ξεκινά να ψήνεται στον φούρνο, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση στο ηλεκτρονικό χρονόμετρο του πάσου, και βγαίνει σε περιορισμένες μερίδες.
Αγαπημένη λεπτομέρεια, το ρετρό σερβίτσια, γυάλινα πιατάκια, φοντανιέρες, μίνι γάστρες και υπερψωμένες ταρτιέρες με βάση στα οποία σερβίρονται τα πιάτα.
Ο Χώρος
Το πολύχρωμο σύμπαν του Bocas Meze, περιλαμβάνει ανοιχτή κουζίνα, εντυπωσιακό ξυλόφουρνο, chef’s table στη φιλόξενη σάλα και έναν κήπο στο πίσω μέρος, με χωρητικότητα 70 ατόμων. Την διακόσμηση με πολύ έμπνευση επιμελήθηκε η Γιώτα Γκαϊνά, παραδίδοντας έναν πανέμορφο αποτέλεσμα. Οι γαλάζιες, κίτρινες, μπλε και ροδακινί καρέκλες στη σάλα, οι φλοράλ μουσαμάδες και οι άνετες ξύλινες καρέκλες με τα πυκνά φυτά και τα πολύχρωμα λαμπιόνια στην αυλή, δίνουν διαφορετικές επιλογές sitting ανάλογα με τη διάθεση.
.
Drinks
Η μουσική υπόκρουση αγαπά την ξένη μουσική ενώ η ζεστή ατμόσφαιρα προδιαθέτει τους επισκέπτες να το επιλέγουν, είτε για ένα γρήγορο σνακ με ποτό, είτε για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Οι επιλογές στο αλκοόλ περιλαμβάνουν μπύρες (Pilsener Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Septem 8η μέρα, Πικρή, Κίρκη, Stella Artois 0%), επιλεγμένα κρασιά, τσίπουρα (Zαχαριάς, Μετέωρο Τσίνα, Αγιονέρι τσιλιλή, Lost Lake Distellery) και κοκτέιλ.
Στα plus ο πύργος παγωμένης μπίρας Estrella Damm, που έρχεται στο τραπέζι με μια ειδική συσκευή που κρατάει τη μπίρα δροσερή μέχρι να τελειώσει.
Aκόμη, με την παραγγελία κρασιού, ούζου ή τσίπουρου, στο τραπέζι προσγειώνονται tapas ημέρας-έκπληξη που συνοδεύσουν το αλκοόλ, στην λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η μικρή αλλά ταιριαστή λίστα των cocktails που ανοίγουν και συνθέτουν μια διαφορετική εμπειρία pairing. Από το Thyme Martini (με Votanikon, Thyme liqueur και Samos Vin Doux) το Mezcal Negroni (με mescal, Campari, Antica Formula, Bitters), το All Spice (Skinos, Otto’s, Pimento Dram, Tonic), to Gigolo (Limoncello, Aperol,Campari και Citrus και το SOLERA με λευκό κρασί, Pedro Ximenez, Citrus Cordial και Cherry Tonic.