More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Barbarossa Athens | Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός στο 91 Athens Riviera
  • ATHENS RIVIERA

Barbarossa Athens | Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός στο 91 Athens Riviera

  • 18.11.2024
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης φέρνει το όραμά του για την αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία και γαστρονομία στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης, ιδρυτής και ψυχή πίσω από το Barbarossa World, αναδεικνύει την ελληνική γαστρονομία και την αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία μέσα από ένα νέο κεφάλαιο του οράματός του: το Barbarossa Athens στο πολυτελές συγκρότημα 91 Athens Riviera, το πρώτο ξενοδοχειακό project του ομίλου Domes Resorts στην Αθήνα.

Με βαθιά αφοσίωση στην παράδοση της Πάρου και την ελληνική γη, ο Ευγένιος δημιουργεί ένα γαστρονομικό προορισμό που προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα εγκαίνια του “Barbarossa Athens” πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία καλεσμένων από τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο, σε μια ατμόσφαιρα που συνδύαζε την κοσμοπολίτικη αύρα με την αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Νίκολη, ο οποίος επιμελήθηκε ένα μενού που παντρεύει τις παραδόσεις των Κυκλάδων με τη σύγχρονη γαστρονομική τέχνη, προσφέροντας πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα, απλότητα και δημιουργικότητα. Το Barbarossa Athens αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο διεθνές δίκτυο του Barbarossa, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως το Μπόντρουμ και το Κάιρο.

Με το άνοιγμα στην Αθήνα, ο Ευγένιος Μπαρμπαρόσα συνεχίζει να προωθεί την ελληνική γαστρονομία παγκοσμίως, ενώ παραμένει πιστός στις αξίες της ποιότητας, της καινοτομίας και της αυθεντικής φιλοξενίας. Το Barbarossa Athens αποδεικνύει ότι το όραμά του δεν έχει όρια, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που συνδυάζει τη μεσογειακή κουλτούρα με τη σύγχρονη αισθητική, προβάλλοντας την ελληνική κουζίνα και κουλτούρα σε διεθνές επίπεδο.

Το ταξίδι του Οραματιστή πίσω από το Barbarossa Athens

Ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, ένα νησί που δεν αποτέλεσε απλώς τον τόπο καταγωγής του, αλλά και την αφετηρία για το μεγάλο του γαστρονομικό ταξίδι.

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου η τέχνη της εστίασης ήταν τρόπος ζωής, μυήθηκε από μικρή ηλικία στις αξίες που διέπουν τη γαστρονομία: την ποιότητα, την αγάπη για το φαγητό και, πάνω απ’ όλα, την ικανοποίηση του να προσφέρεις στους άλλους μια μοναδική εμπειρία. Ο πατέρας του, πρωτοπόρος στο χώρο, υπήρξε για εκείνον πρότυπο και ο άνθρωπος που του μετέδωσε το πάθος και τη γνώση για τη δημιουργία εμπειριών με ουσία και βάθος.

Ευγένιος Χαμηλοθώρης
Ευγένιος Χαμηλοθώρης

Η Πάρος, με τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τον τρόπο ζωής της, υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τον Ευγένιο. Το όραμα του Barbarossa World, που συνδυάζει την αυθεντικότητα με τη διεθνή προοπτική, γεννήθηκε σε αυτό το νησί. Ξεκινώντας από ένα μικρό εστιατόριο, ο Ευγένιος κατάφερε να μετατρέψει το Barbarossa σε παγκόσμια γαστρονομική εμπειρία, με το όνομα της Πάρου να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Παραμένει πάντα συνδεδεμένος με τις ρίζες του, και το Barbarossa World αντλεί έμπνευση από την αυθεντικότητα και την παράδοση του νησιού.

Οραματιστής και αυθεντικός, ο Ευγένιος βλέπει το Barbarossa World ως ζωντανή έκφραση της κληρονομιάς του, προσδίδοντας μια μοναδική ταυτότητα που γεφυρώνει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Μέσα από το brand, έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών προϊόντων και πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο, με σεβασμό στις ρίζες της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε γεύμα στα εστιατόριά του δεν είναι απλώς ένα πιάτο – είναι μια εμπειρία, μια ιστορία που συνδέει τις γεύσεις της ελληνικής γης με την καινοτομία και την αισθητική του σύγχρονου κόσμου. Το Barbarossa World έχει καταστεί αναγνωρίσιμο και αγαπητό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Ευγένιου ως έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Αυτό που τον ξεχωρίζει δεν είναι μόνο το όραμά του, αλλά και ο αυθεντικός χαρακτήρας του. Ένας γνήσιος Έλληνας που αγαπά τη ζωή, το γέλιο και τη χαρά, εκφράζει αυτές τις αξίες σε κάθε του κίνηση, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική του ζωή. Γήινος και απλός, παραμένει προσγειωμένος και αληθινός, χαρακτηριστικά που τον κάνουν αγαπητό και προσιτό σε όσους τον γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί του. Ιδιαίτερη σημασία στη ζωή του έχει η οικογένειά του, από την οποία αντλεί δύναμη και έμπνευση, τόσο στην προσωπική του πορεία όσο και στη διαμόρφωση του οράματός του.

Στην καθημερινότητά του, ο Ευγένιος δεν είναι απλώς ο ηγέτης, αλλά ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα στην ομάδα του, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τους να δημιουργήσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Με απλότητα και σεβασμό, είναι παρών τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες, χτίζοντας ένα περιβάλλον συνεργασίας και κοινού οράματος.

Μέσα από το Barbarossa World, ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης συνεχίζει να διαμορφώνει τη γαστρονομική σκηνή, προβάλλοντας την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει πώς να παντρεύει τις μνήμες του παρελθόντος με τα όνειρα του μέλλοντος, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου η αγάπη για το φαγητό και τη φιλοξενία συναντούν την τέχνη, την καινοτομία και την παγκόσμια προβολή της ελληνικής κουζίνας. Και όλα αυτά, ξεκινώντας από την Πάρο, το νησί που συνεχίζει να τον εμπνέει και να συνοδεύει το όνομα του Barbarossa σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.barbarossaathens.com

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • 91 Athens Riviera
  • ATHENS RIVIERA
  • Barbarossa Athens
  • ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok