More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Το Mercato υπογράφει τον χειμώνα με νέες εμπειρίες γεύσης
  • ATHENS RIVIERA

Το Mercato υπογράφει τον χειμώνα με νέες εμπειρίες γεύσης

  • 30.10.2025
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το Mercato στο Four Seasons παρουσιάζει νέο brunch και χειμερινά μενού με αυθεντική ιταλική έμπνευση.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δίνει νέα πνοή στα κυριακάτικα brunch της Αθήνας, παρουσιάζοντας ένα ζωντανό και διαδραστικό concept, υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας chef Μάγκυς Ταμπακάκη.

Το αυθεντικό ιταλικό ριζότο τελειοποιείτε τη στιγμή που σερβίρεται, η φρέσκια φοκάτσια ψήνεται και γεμίζεται μπροστά στους πελάτες, ενώ τα στρείδια συνοδεύονται ιδανικά από παγωμένη σαμπάνια. Από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτή τη νέα εμπειρία γεύσης στο Mercato.

Παράλληλα, με την έλευση του χειμώνα, το εστιατόριο υποδέχεται και τα νέα χειμερινά μενού του, διαθέσιμα από τα μέσα Νοεμβρίου, προσκαλώντας τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας σε ένα γευστικό ταξίδι στις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Ιταλίας.

Brunch με ιταλικό ταπεραμέντο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το brunch του Mercato έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τα κυριακάτικα μεσημέρια της Αθήνας. Το νέο, ανανεωμένο concept ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, με live σταθμούς μαγειρικής, εκλεκτά ιταλικά προϊόντα που σπάνια συναντώνται στην Ελλάδα και ένα ενεργητικό, feel-good περιβάλλον με ιταλικές μουσικές επιρροές και DJ sets.

Φίλοι και οικογένειες μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο buffet brunch κάθε Κυριακή, 13:00–17:00, με κόστος €85 ανά άτομο.

Ξεχωρίζουν ο σταθμός στρειδιών και σαμπάνιας, το τρόλεϊ με τορτελίνι από την Μπολόνια, τα live carving stations με porchetta και brisket, τα σπάνια ιταλικά τυριά, καθώς και μια σοκολατένια έκπληξη για το φινάλε.

Για τους μικρούς επισκέπτες, η δωρεάν πρόσβαση στο Kids Club, επιτρέπει στους γονείς να απολαύσουν ξέγνοιαστα το γεύμα τους.

Χειμερινά μενού: Ένα ταξίδι γεύσης από τον Βορρά ως τον Νότο

Από τη Νάπολη έως το Τορίνο, τα νέα χειμερινά μενού του Mercato προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία χωρίς διαβατήριο. Εμπνευσμένα από τη cucina povera, την αυθεντική «απλή κουζίνα» της Ιταλίας, τα πιάτα επανασυστήνονται με σύγχρονη ματιά και σπάνιες πρώτες ύλες.

Το ταξίδι ξεκινά στο Μιλάνο με crostata εμπλουτισμένη με Gorgonzola, συνεχίζει με τραγανά arancini με τρούφα από το Piemonte, και φτάνει μέχρι τη Σικελία με risotto al pistacchio με burrata και λεμόνι.

Από τα ziti της Νάπολης με μικρά κεφτεδάκια έως τα orecchiette της Πούλιας με μπρόκολο, κάθε πιάτο αφηγείται μια γευστική ιστορία.

Οι προτάσεις κρασιών και η ανανεωμένη λίστα κοκτέιλ ολοκληρώνουν την εμπειρία, μαζί με νέα επιδόρπια που προσκαλούν τους επισκέπτες να παρατείνουν τη βραδιά με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Γνωρίστε τη chef Μάγκυ Ταμπακάκη

Η chef Μάγκυ Ταμπακάκη, μέλος της νέας γενιάς ταλέντων του Four Seasons, φέρνει στο Mercato τη δική της δημιουργική ματιά και το πάθος της για την ιταλική κουζίνα.

Με σπουδές στη Ρώμη και ως συνιδρύτρια του δημοφιλούς Napule στην Αθήνα, η Μάγκυ έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στο MasterChef Greece και αργότερα ως κριτής του Junior MasterChef.

Παράλληλα, συνεργάζεται με τη UNICEF, προωθώντας την υγιεινή διατροφή των παιδιών, μια φιλοσοφία που αντικατοπτρίζεται στη seasonal, ingredient-led προσέγγισή της στη μαγειρική.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επαναφέρουμε το brunch του Mercato με περισσότερη γεύση, διασκέδαση και ενέργεια από ποτέ, είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτούμε με φίλους και οικογένεια. Την ίδια ιταλική φιλοσοφία εκφράζουν και τα νέα χειμερινά μενού μας: αυθεντικά, γενναιόδωρα και φτιαγμένα για να τα μοιράζεσαι», αναφέρει η Μάγκυ Ταμπακάκη.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ATHENS RIVIERA
  • MERCATO
  • ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

You May Also Like

Beefbar Athens: Ο απόλυτος lifestyle προορισμός για weekend brunching
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar Athens | Ο απόλυτος lifestyle προορισμός για weekend brunching

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 21.10.2025
Το brunch επιστρέφει στο Bungalow 7
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το brunch επιστρέφει στο Bungalow 7

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 01.10.2025
Το Sora Athens Sky Bar άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα με ένα λαμπερό opening party!
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το Sora Athens Sky Bar άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα με ένα λαμπερό opening party!

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 24.09.2025
Το The Great Sunday Pool Club Επιστρεφει Στο Avra Bar
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar 

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.09.2025
Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok