More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Astakos, Hook to Fork: Το νέο εστιατόριο από τον Άγγελο Μπακόπουλο στην παραλία της Γλυφάδας
  • ATHENS RIVIERA

Astakos, Hook to Fork | Γεύσεις του απέραντου γαλάζιου από τον Άγγελο Μπακόπουλο στην παραλία της Γλυφάδας

  • 07.03.2024
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Astakos: Η νέα απολαυστική αφήγηση θαλασσινών γεύσεων, στην Γλυφάδα.

Με ψάρια και θαλασσινά τόσο φρέσκα, όσο μια αναζωογονητική βουτιά στην παραλία μπροστά του, με μότο του τη “hook to fork” επικαιροποιημένη φιλοσοφία των παλιών ψαράδων και με τον διακεκριμένο chef Άγγελο Μπακόπουλο στη λαγουδέρα της κουζίνας του, το εστιατόριο Astakos, που μόλις άνοιξε στην Ιχθυόσκαλα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα σε τυλίξει στα δίχτυα της γοητείας του. Και μάλιστα ανερυθρίαστα!

Astakos, Hook to Fork

Όχι, δεν πρόκειται για το sea-quel της ταινίας «ένα-ακόμα-opening-εστιατορίου-στην-Αθηναϊκή-Ριβιέρα». Ούτε για ένα ακόμα «νέο εστιατόριο για ψάρι στα νότια προάστεια». Διότι το Astakos είναι μια… Λανθιμική βουτιά στην ουσία της ελληνικής απόλαυσης γύρω από ένα τραπέζι. Ένα με-μια-ανάσα-μακροβούτι στα κατάβαθα της εθνικής ταυτότητας της κουζίνας μας. Που φέρνει μαζί του στην επιφάνεια τις παλιές καλές αξίες ενός γεύματος, οικογενειακού ή όχι, εκεί που σκάει το κύμα. Ανασύροντας έννοιες όπως γνησιότητα, ειλικρίνεια, απλότητα, γενναιοδωρία και δοτικότητα, χαρά και μοίρασμα. Χωρίς τίποτα προσποιητό, χωρίς τίποτα τεχνητό, είναι το χωρίς φίλτρα ξαναζωντάνεμα του «καλωσήρθες – καλώς σε βρήκα», του «τι να σε φιλέψουμε», του «έλα στην παρέα μας για ένα τσιπουράκι», του «εβίβα», του «πάρε να δοκιμάσεις τι ψάρια πιάσαμε σήμερα»…

Astakos, Hook to Fork

Στη 2η Μαρίνα της Γλυφάδας, ακριβώς δίπλα από τη «βάση» των ντόπιων αλιέων, με αισθητική που παραπέμπει σε ενάλιο και υπαίθριο, ωστόσο κομψό, καπηλειό, με branded ομώνυμη ψαρόβαρκα και ψαροκασέλες, από όπου διαλέγεις το ψάρι σου, με μία σαν ανοιχτό βιβλίο συνταγών open kitchen κι ένα «τζάκι» να φιλοξενεί τα καθημερινά γευστικά mashups του chef Άγγελου Μπακόπουλου, το εστιατόριο Astakos ήρθε για να ασκήσει στους λάτρεις της ψαροφαγίας, αυτή την ακαταμάχητη έλξη που σου δημιουργούν οι γεμάτες αλμύρα διηγήσεις των περιπετειών των παλιών ψαράδων.

Άγγελος Μπακόπουλος

«Ως Έλληνες, για εμάς το φαγητό δεν ήταν ποτέ μια απλή διαδικασία που επιβάλλει η κάλυψη μιας ανθρώπινης ανάγκης» εξηγούν οι ιδιοκτήτες του Astakos, Αλέξης Παπαγιαννάκης και Γιώργος Κεσετζής, (πολύ)επιχειρηματίες της εστίασης και διασκέδασης, αφού ο πρώτος είναι ο δημιουργός πίσω από τα ηχηρά αθηναϊκά concepts των Noah, Okra, Diego, αλλά και Santiago στην Τήνο, ενώ ο δεύτερος κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο εστιατόριο Oh Mama της Γλυφάδας. «Ούτε, φυσικά -για να χρησιμοποιήσουμε και πιο λαμπερούς όρους-, ένα μέσο-αυτοσκοπός για να ικανοποιήσουμε την παλέτα του ουρανίσκου μας» συνεχίζουν.

«Για εμάς το φαγητό είναι η αφορμή για να κάτσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι η συλλογική μας μνήμη, η παράδοσή μας και η διάθεσή μας να συνδεθούμε με τον άλλο. Είναι η στιγμή που το τώρα μας, συναντά το γνώριμο χθες μας και μαζί προχωρούν για το μετά μας. Δημιουργώντας νέες αναμνήσεις που αξίζει να θυμάσαι, νέα γέλια, νέες χαρές, νέες παρέες, νέες συνήθειες, νέα ορόσημα ζωής. Αυτή ακριβώς την ιστορία, προσπαθούμε να διηγηθούμε στο Astakos. Μέσα από όλες τις εκφράσεις του: την αισθητική, την κουζίνα, αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το service του» καταλήγουν.

Η ΚΟΥΖΙΝΑ

Ηook to Fork: μία 100% «από τη θάλασσα στο πιάτο και από εκεί κατευθείαν στην ψυχή» εμπειρία

«Στο Astakos δεν σερβίρουμε hype vibes. Προσφέρουμε γνήσιες και ανόθευτες αισθήσεις» δηλώνει αντί γευστικού μανιφέστου ο κατά… συρροή συλλέκτης γαστρονομικών βραβείων chef Άγγελος Μπακόπουλος «Γι’ αυτό και εδώ δεν θα βρεις ούτε ceviche ούτε καμία άλλη πρόταση σαν αυτές που “τρεντάρουν” πλέον στους καταλόγους όλων, ανεξαιρέτως, των χώρων εστίασης».

Πράγματι! Μια ματιά στο μενού του εστιατορίου είναι αρκετή για να σε πείσει για των πιάτων του το αληθές. Από την ίσως μεγαλύτερη συλλογή μεζέδων που θα συναντήσεις ποτέ, μέχρι τη  σαλάτα της τράτας, την οστρακομακαρονάδα και την αθερινόπιτα, αλλά και το μουσακά γαρίδας, τον τόνο με ξινό τραχανά ή το χταπόδι στιφάδο, όλη η κάρτα του Astakos επιβεβαιώνει την «από τη θάλασσα στο πιάτο σου» (άντε και με μερικά λογοπαίγνια ενδιάμεσα!) πρόθεσή του κι έρχεται για να σου υπενθυμίσει ότι το δημιουργικό δαιμόνιο πίσω από τις κουζίνες έχει και αυτό ελληνικές καταβολές.

Στην ανοιχτή κουζίνα, πρωταγωνιστεί το τζάκι, όπου ετοιμάζονται όλες οι επιλογές «της ώρας». Εδώ οι φλόγες δεν ανάβουν μόνο για τα ψάρια. Βάζουν φωτιά στη διάθεσή σου να εξερευνήσεις μια γαστρονομική πρόταση πέρα από τα συνηθισμένα. Κι είναι αυτή η ανεβασμένη διάθεσή σου που θα σε οδηγήσει στις ψαροκασέλες, για να διαλέξεις το ψάρι που μετά θα απολαύσεις στο πιάτο σου.

Αυτή που θα σε κάνει να κολλήσεις σαν… στρείδι στον ειδικό που περιφέρεται με τα οστρακοειδή, μέχρι να αποφασίσεις ποια είναι τα καλύτερα για σένα και την παρέα σου. Αυτή που αμέσως μετά θα σε οδηγήσει στην ομώνυμη branded ψαρόβαρκα για μία instagramική πόζα ή ένα tik tok post.

«Εδώ – από το ψωμί και τα γλυκά μέχρι τα… σερβίτσια – είναι όλα χειροποίητα, in house, πρεσβεύουν την εντοπιότητα, αλλά και τη λογική του sharing. Για να ξαναθυμηθούμε ότι ως λαός, όταν μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι δεν είμαστε ποτέ… shell–fish, αλλά αντίθετα υπερασπιστές του ότι «οι απολαύσεις, όπως και οι ιστορίες μας, είναι για να τις μοιράζεσαι» καταλήγει ο Άγγελος Μπακόπουλος.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Εδώ που τα υλικά διηγούνται θαλασσινές ιστορίες

«Η οδηγία που μου δόθηκε από τους ιδιοκτήτες ήταν σαφής» αναφέρει η aficionado της αισθητικής interior designer Γεωργία Τυλιγάδα. «Να δημιουργήσω έναν χώρο εστίασης όπου, αφενός, η γραμμή που χωρίζει το παλιό με το καινούργιο να είναι όσο το δυνατό περισσότερο δυσδιάκριτη και, αφετέρου, να ενσωματώνεται με το περιβάλλον της παρακείμενης “γειτονιάς” των ψαράδων».

Astakos, Hook to Fork

Έτσι, το ξύλο, το μέταλλο, η τεχνοτροπία της πέτρας, τα πλακάκια που ανέλαβαν να αναπαραστήσουν παλιά πλακόστρωτα, δημιούργησαν ένα «σκηνικό» τόσο σύγχρονο που όμως, ταυτόχρονα, διαθέτει το έντονο αποτύπωμα του χρόνου και των ανθρώπων που έζησαν εδώ στο πέρασμά του. Το κύριο κτίσμα, καλοζωισμένο αλλά και «σημαδεμένο», λες, από την επαφή του με τα στοιχεία της φύσης. Τα χαλίκια στους εξωτερικούς χώρους δείχνουν το δρόμο προς τη θάλασσα, ενώ τα στοιχεία της διακόσμησης -οι αντίκες, τα κιούπια, τα καλάθια, τα ψάθινα φωτιστικά, οι λινάτσες- λειτουργούν ως ευθείες αναφορές στον τρόπο ζωής των παλιών ψαράδων.

Astakos, Hook to Fork

Χρωματικά, το Astakos, κινείται σε γήινους ρυθμούς, με μερικές… κορωνίδες πράσινου, γαλάζιου και μπλε να σου θυμίζουν ότι η διαδρομή από εδώ στη θάλασσα διαρκεί τόσο όσο και η μνήμη των χρυσόψαρων…   «Στο Astakos θελήσαμε να δώσουμε μια νότα παλιάς εξοχής. Με μια κουζίνα, τόσο ανοιχτή, όσο ήταν κάποτε οι πόρτες των σπιτιών στα παραλιακά χωριά μας» λέει κλείνοντας η κα Τυλιγάδα.

Astakos, Hook to Fork

Aυθεντική, απλή, φιλόξενη και προ παντός νόστιμη, η νέα άφιξη των νότιων προαστείων, δεν είναι να απορείς που θεωρείται ήδη το… shell-ter των γεύσεων, των αρωμάτων και της μνήμης του τόπου μας. Αξίες που εδώ τις προστατεύουμε. Οπλισμένοι σαν… Astakos!  

INFOS

 Astakos, Hook to Fork | Διαδόχου Παύλου 46,  2η Μαρίνα Γλυφάδας

www.astakos-restaurant.gr | Τηλ. κρατήσεων: 210 8947342

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 13:00 – 24:00 | Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 24:00 | Δευτέρα: Κλειστά

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ASTAKOS
  • ASTAKOS HOOK TO FORK
  • ATHENS RIVIERA
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΓΛΥΦΑΔΑ

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok