More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

Cova Astir Marina
  • ATHENS RIVIERA

Το ολοκαίνουργιο Cova Astir Marina «ντύνεται» γιορτινά

  • 22.12.2023
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Το Cova Astir Marina σε χριστουγεννιάτικο mood είναι έτοιμο να σας χαρίσει μια μοναδική festive εμπειρία

Μετρώντας λίγες μόνο μέρες από την επίσημη άφιξή του, το ολοκαίνουργιο Cova Astir Marina έχει ήδη γίνει ο νέος αγαπημένος προορισμός στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Με βαθιά ιστορία, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το Cova Astir Marina «ντύθηκε» γιορτινά και είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και την πρώτη μέρα του νέου έτους,  με ένα tailor made μενού για brunch με μοναδικές festive γεύσεις.

Cova Astir Marina

Τα μενού αυτά ακολουθούν τη φιλοσοφία του sharing, με πιάτα που μπορείτε να μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και επιλογή ανάμεσα σε κρέας ή ψάρι για το κυρίως γεύμα, ενώ τα απολαυστικά επιδόρπια του Cova Astir Marina θα «κλείσουν» με τον πιο γλυκό τρόπο αυτή την fine dining εμπειρία.

Cova Astir Marina

Στο brunch της Παραμονής των Χριστουγέννων μπορείτε να απολαύσετε, μεταξύ άλλων, arancini με κρόκο Κοζάνης, carpaccio λαυράκι αλλά και φιλέτο χριστόψαρο με σάλτσα από Ασύρτικο Σαντορίνης, ενώ στο brunch μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της πρώτης ημέρας του 2024 τις εντυπώσεις θα κλέψουν το risotto milanese με γαρίδα Αμβρακικού και λάδι αστακού και το φιλέτο Black Angus Rossini με πατάτα Dauphinois και σάλτσα Perigourdine.

Cova Astir Marina

Από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία του εορταστικού brunch στο Cova Astir Marina δεν γίνεται να λείπει το panettone, όπου ο συνδυασμός ανανά, σοκολάτας γάλακτος και κρέμας κάστανο Combai θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.  

Λίγα Λόγια για το Cova Astir Marina

Στο Cova Astir Marina όλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας: Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivo κατακλύζουν τον αέρα, ενώ η αρχοντική του διακόσμηση σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στο πρώτο ιστορικό καφέ Cova που άνοιξε στο Μιλάνο το 1817. Όλα τα γλυκά για τα οποία το Cova είναι διάσημο παγκοσμίως, βρίσκονται σε ένα εντυπωσιακό «window comptoir», μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria, που μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.   

Cova Astir Marina

Απολαύστε μια ξεχωριστή εμπειρία πρωινού γεύματος σε μιλανέζικο στυλ, την ίδια στιγμή που το Cova Astir Marina σας περιμένει και για μεσημεριανό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Όμως η απόλαυση δεν σταματά εκεί, καθώς η Pasticceria Cova Astir Marina κάθε Παρασκευή και Σάββατο προσκαλεί τους επισκέπτες της για fine dining με ιταλικές επιρροές, υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει.

Cova Astir Marina
Cova Astir Marina

Το Cova Astir Marina αποτελεί την νέα, συναρπαστική προσθήκη στην μεγάλη οικογένεια του ιστορικού μιλανέζικου brand Pasticceria Cova, που από το 2013 είναι μέλος του Ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Cova Astir Marina

Λίγα Λόγια για την Ιστορία του Cova

Το Cova ιδρύθηκε το 1817 και αποτελεί μια από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία στο Μιλάνο, υποδέχοντας τους επισκέπτες στους κομψούς του χώρους με χαρακτηριστικά γλυκίσματα, πρωινά, γεύματα, απεριτίφ και το παραδοσιακό Panettone. Το 1993, το Cova ξεκίνησε τη διεθνή του επέκταση στην Ασία, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά του στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια φτάνοντας σε νέους προορισμούς, όπως Σανγκάη, Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Κουβέιτ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Μέχρι σήμερα, το Cova μετρά 32 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Cova Astir Marina

Λίγα Λόγια για την Ιστορία Του Brand

Το 1817 ο Antonio Cova άνοιξε το «Caffe del Giardino» δίπλα στο Teatro alla Scala. Ήταν ένας κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, όπου φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Το πολυτελές εσωτερικό του και η πλούσια διακόσμηση του χώρου, το έκαναν αμέσως έναν εξαιρετικά κομψό τόπο που επισκέπτονταν η αριστοκρατική και η αστική τάξη.

Cova Astir Marina

Ύστερα από την καταστροφή του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1950 το Cova μετακόμισε από την αρχική του τοποθεσία στη Via Manzoni, στη γωνία της Piazza della Scala στην τρέχουσα διεύθυνση Via Montenapoleone 8, όπου διαμορφώθηκε σε έναν κομψό χώρο επαναφέροντας πολλά από τα στοιχεία του αρχικού. Η αποφασιστική διεθνής επέκταση του brand, που επιθυμούσε σθεναρά ο ιδιοκτήτης Mario Faccioli, ξεκίνησε το 1993 όταν το Cova άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο εξωτερικό στο Χονγκ Κονγκ. Η παρουσία του Cova επεκτάθηκε κατά τα επόμενα χρόνια, και νέα σημεία πώλησης ανοίχτηκαν στην Κίνα, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι και τη Μέση Ανατολή.

Cova Astir Marina

Το 2013, το Cova εντάχθηκε στον ομίλο LVMH για να ενισχύσει τη θέση του ως κορυφαίο ζαχαροπλαστείο στη μιλανέζικη σκηνή και να συνεχίσει την ανάπτυξή του στο εξωτερικό. Ενισχυμένο από την είσοδο στο LVMH, το Cova εδραίωσε την παρουσία του στον κόσμο, χάρη σε νέες συνεργασίες. Το 2017, και μέσα από μία κομψή ανανέωση, το Cova γιορτάζει διακόσια χρόνια δραστηριότητας. Ένα σημαντικό ορόσημο για τους φίλους και πελάτες του Cova, γιορτάστηκε με τη δημιουργία μιας αφιερωμένης μονογραφίας, προς τιμήν του διακοσιοστού έτους λειτουργίας του.

Cova Astir Marina

Χρόνο με το χρόνο, η επιθυμία να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τις πόλεις έγινε σταθερή. Η ευγένεια και η φιλοξενία είναι βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης του Cova, που στοχεύει να εξυπηρετεί τους πελάτες με χάρη, γούστο και εχεμύθεια. Δημιουργώντας μια συναίσθηση που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις και παραμένει σταθερή στις μνήμες, γίνεται η καθημερινή «αποστολή» των αληθινών επαγγελματιών στον τομέα αυτό.

COVA ASTIR MARINA | Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης 16671 | Τηλέφωνο: 21 4444 8250 | 
IG: @covaastirmarina | FB: @cova.astir

Εορταστικό Ωράριο Λειτουργίας

Κυριακή 24 & Κυριακή 31 Δεκεμβρίου: 11:00 – 20:00 | Δευτέρα 1 Ιανουαρίου: 11:00 – 20:00

Κρατήσεις των set brunch menu: 12:00 – 17:30

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

You May Also Like

Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata. Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις. Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την απλότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique. Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν blue light δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα δύο επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι προορισμός για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά μέχρι υψηλού επιπέδου brand events και εκλεπτυσμένα private dinners, ο χώρος προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση με διακριτική πολυτέλεια και έναν λιτό και κομψό σχεδιασμό που ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Abra Ovata | Ένα ταξίδι γεύσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 05.06.2025
Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Cova Aperitivo Moments | Η πιο κομψή καλοκαιρινή συνήθεια ξεκινά στην Astir Marina Βουλιαγμένης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 03.06.2025
Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Sumosan καταφθάνει στο One&Only Aesthesis

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 23.05.2025
 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok