Ευρωπαϊκή αύρα, ατμόσφαιρα που κερδίζει, εκλεπτυσμένη αισθητική! Αυτό είναι το Vibo που έδωσε σύγχρονο χαρακτήρα στις εξόδους μας στα νότια προάστια!
Το Vibo Bistrot έκανε την εμφάνισή του πριν ενάμιση χρόνο και με την ιδιαίτερη αισθητική του, αφού η πολύχρωμη οροφή του μοιάζει με κατάστρωμα πλοίου, έφερε τον αέρα ενός πραγματικού Bistrot με ευρωπαϊκή αύρα, μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, που έγινε αμέσως το talk of the town της Γλυφάδας!
Ο Νίκος Σκρέμπος από την περίφημη Hytra, λάτρης της «Vita Bona» που σημαίνει «καλή ζωή» στα λατινικά, δημιούργησε μια ευ ζην εμπειρία ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, που έφερε την ανανέωση και έδωσε άλλο χαρακτήρα στις εξόδους μας στην Γλυφάδα. Το Vibo Bistrot είναι ένα all day μαγαζί, που ανακάλυψα με μεγάλη χαρά, αγάπησα από την πρώτη στιγμή, το έκανα στέκι μου, έφερα τους φίλους μου και πλέον δίνω τα ραντεβού μου εκεί. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια τους, ή για τον πρωινό τους καφέ, ή για το lunch break, ή για μια βραδινή έξοδο σε χαλαρό mood με την παρέα τους. Και αν δεν γνωρίζεις το Vibo Bistrot θα κάτσεις εκεί, γιατί απλά περνάς απ’ έξω και τα όμορφα vibes με την ωραία αισθητική και μουσική, θα σε παρασύρουν να ψάξεις να βρεις τραπέζι.
,.
Το Vibo ξεκινάει να σερβίρει από νωρίς το πρωί, όπου για τους λάτρεις του καφέ, o leader Στέφανος Δωματιώτης της Create σε συνεργασία με την Taf, δημιούργησε το Vibo blend, έναν ιδιαίτερο καφέ με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα. Επειδή όμως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, θα σου πρότεινα να μην παραλείψεις να συνοδεύσεις τον καφέ σου με ένα καλό πρωινό. Τα signature αυγά στην Κοκοτιέρα με τριμμένη ντομάτα και γλυκιά γραβιέρα, ή μία φριτάτα αγκινάρας με αυγά και εστραγκόν, ή ένα special γιαούρτι Μυτιλήνης Αδαλή με γκρανόλα και κυδωνόπαστο είναι κάποιες επιλογές του μενού που αξίζει να δοκιμάσεις.
Από το μεσημέρι και μετά οι επιλογές που προσφέρει το νέο all day menu, είναι τόσο δελεαστικές, που σε καλούν σε συνεχείς γευστικές δοκιμές πιάτων, ανάλογα με τη διάθεση και την παρέα. Αλήθεια, τι να πρώτο δοκιμάσεις, τα αφράτα και συνάμα τραγανά Flatbreads, τον γευστικό σολομό Delmonico, τις τηγανιτές αγκινάρες με πεκορίνο και γκρέιπφρουτ, το κοτόπουλο Gordon Blue που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, την κλασική Κοτολέτα Μιλανέζε ή τα φρυγανισμένα σέσκουλα με το μισοψημένο σκουμπρί και ταραμά!
.
Να προσθέσω δε, πως το νέο του μενού του Vibo, είναι σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του comfort food, με Μεσογειακές επιρροές, ακροβατώντας μεταξύ της γαλλικής, ιταλικής και ελληνικής γαστρονομίας.
Και σε όλη αυτή την πανδαισία πιάτων και γεύσεων πρωταγωνιστικό ρόλο στο Vibo Bistrot παίζει το κρασί! Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού θα αισθανθείς τυχερός, καθώς η πλούσια λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, σε αποζημιώνει ευχάριστα και καλύπτει απόλυτα το πάθος των απανταχού wine lovers! Ο Δημήτρης Ζαχαριάς, σομελιέ του Vibo θα σου προτείνει την κατάλληλη ετικέτα, που πιθανόν να μην έχεις ξαναδοκιμάσει, αλλά σίγουρα θα σε εκπλήξει ευχάριστα, χωρίς να μπορείς να αντισταθείς στο δεύτερο ή και τρίτο ποτήρι!
.
.
.
Τέλος στο Vibo, το ίδιο προσεγμένη είναι και high-end λίστα κοκτέιλ, με έντονη Ευ Ζην φιλοσοφία, καθώς όλες οι συνταγές είναι χωρίς ζάχαρη, κρύβουν γευστικές εκπλήξεις, με τα χαρακτηριστικά Kombucha κοκτέιλ, ένας healthy πειρασμός, που θέλεις να δοκιμάσεις!
.
Θα κλείσω λέγοντας πως το Vibo Bistrot εκτός από δικό μου αγαπημένο στέκι, έχει αγαπηθεί και έχει μπει στην καρδιά όλων όσων το έχουν επισκεφθεί. Δημιουργεί τα δικά του καθημερινά αφηγήματα, μοιράζεται αναμνήσεις και εξελίσσεται σε αυτό που αγαπάς να βρίσκεσαι όλες τις ώρες της ημέρας, ένα αληθινό all day στέκι με Vita Bona φιλοσοφία! Ραντεβού στο Vibo λοιπόν…