More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA

Newsletter

More Trends More Trends
More Trends More Trends More Trends More Trends
  • FASHION
    • COLLECTIONS
    • TRENDS
    • SHOPPING
    • FASHION NEWS
    • STREET STYLE
  • BEAUTY
    • SKINCARE
    • MAKE UP
    • HAIR
    • NAILS
    • PERFUMES
    • WELLNESS
  • LIVING
    • TASTE
    • INTERIOR
    • ART & CULTURE
  • LIFESTYLE
    • EVENTS
    • FACES
    • LIFE
    • NEWS
  • TRAVEL
    • HOTELS & VILLAS
    • DESTINATIONS
  • ATHENS RIVIERA
Newsletter

pelagos εστιατόριο
  • ATHENS RIVIERA

To εστιατόριο Pelagos ανοίγει τις πόρτες του στο Four Seasons Athens

  • 11.05.2021
  • Μαρία Τσουκαλά
Total
0
Shares
0
0
0

Εστιάζοντας δημιουργικά στα θαλασσινά και προτείνοντας νέους άξονες στον ορισμό του Fine Dining!

.

Στις 13 Μαΐου, το εστιατόριο Pelagos ξεκινά τη λειτουργία του στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens της μαγευτικής Αθηναϊκής Ριβιέρα, συστήνοντας μια ανατρεπτική προσέγγιση στα θαλασσινά και μια νέα ανάγνωση της δημιουργικής κουζίνας, που εστιάζει στις τοπικές γεύσεις και αντλεί έμπνευση από τη Μεσόγειο.

Χθες βράδυ, δημοσιογράφοι και food bloggers είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην βεράντα του εστιατορίου και απολαμβάνοντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, δοκιμάσαμε πρώτοι τις κομψές και ταυτόχρονα τολμηρές προτάσεις, που περιμένουν τους επισκέπτες του Pelagos.

.Untitled-1

IMG-4448

.

Ο σεφ Luca Piscazzi ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του εστιατορίου, που βλέπει στα γαλήνια νερά του Σαρωνικού Κόλπου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο Four Seasons. Επικεντρωμένος στην αφοσίωση του εστιατορίου στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ο Piscazzi γιορτάζει το νέο ξεκίνημα του Pelagos δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μενού. Ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες συνοδεύονται από φρέσκα ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν δυναμικά τη λίστα. Τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία γεύσης με μια ωδή στα φρούτα και τα λουλούδια.

.

Luca Piscazzi B.

.

Ένας σεφ με περγαμηνές Michelin

Αφού κέρδισε αναγνώριση σε σημαντικά εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο, ο Piscazzi αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης. Έτσι, μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά του, προκειμένου να απολαύσει το μοναδικό lifestyle της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Ο τελευταίος του μαγειρικός σταθμός πριν την Αθήνα, τον βρήκε στο πλάι της  Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο εστιατόριο La Dame de Pic του Λονδίνου. Το εν λόγω εστιατόριο, που βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square, κέρδισε δύο – από τα τέσσερα – αστέρια Michelin που έχει σήμερα, κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Ο Piscazzi φέρει από τη φύση του ένα μαγειρικό ήθος που αψηφά τον εντυπωσιασμό, κι επιλέγει να επενδύσει σε πιάτα οικεία, με άμεσα αναγνωρίσιμα υλικά, καθώς και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών.

Χαμηλών τόνων αλλά με καινοτόμες ιδέες και λάτρης του πειραματισμού, η γεύση για εκείνον είναι ό,τι πιο σημαντικό σε ένα πιάτο. Δημιουργώντας το μενού του Pelagos, ο Piscazzi, πρεσβευτής της έννοιας του απροσδόκητου, εφάρμοσε στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές συνυφασμένες με την επεξεργασία του κρέατος, καθώς και ιδέες γνήσια προσωπικές.

«Θέλησα να βρω τρόπο να χρησιμοποιήσω αγνή μαστίχα από το νησί της Χίου. Έτσι σκέφτηκα να περιβάλλω ένα ολόκληρο ψάρι με μαστίχα, ως μέρος της παραδοσιακής διαδικασίας ξηρής ωρίμανσης (dry aging)», σημειώνει ο Piscazzi. «Ανακάλυψα πως η ρητίνη της μαστίχας όχι μόνο προσδίδει ένα γλυκό άρωμα στο ψάρι, αλλά έχει την ιδιότητα να το διατηρεί με όμορφο τρόπο και να κάνει τη σάρκα του πιο ζουμερή».

.

WILD SEA BASS [DRY AGED]

KAGOSHIMA WAGYU [MIBRASA]

.

Βρίσκοντας έμπνευση στους κόλπους της Μεσογείου

Ο Piscazzi δεν απολαμβάνει τίποτα περισσότερο από έναν μοναχικό περίπατο στην παραλία που βρίσκεται λίγα βήματα από το σπίτι του, όπου συχνά μπορεί να τον βρει μία από τις γαστρονομικές του επιφοιτήσεις. «Η ομορφιά της Ελλάδας και της ζωής στη Μεσόγειο έγκειται στο ότι οι απλές απολαύσεις βρίσκονται στον  πυρήνα των πάντων», λέει. Αντλώντας έμπνευση από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεση της θάλασσας, η νέα ομάδα του Pelagos εξειδικεύεται στο να γεννά τις δικές της ερμηνείες των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων.

«Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο)», λέει ο Piscazzi. «Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω».

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φιστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα βρίσκει κανείς το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.

Τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα, προσφέρουν ολοκληρωμένους γευστικούς περιπάτους στο σύνολο του μενού. Στη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

.

YELLOW TAIL [CRUDO]

RED MULLET_FLAMED

OCTOPUS [BBQ] (2)

LOBSTER & FOIE GRAS [PITHIVIER] B.

.

Design που αντηχεί τη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Η βαθιά σύνδεση του εστιατορίου με τη θάλασσα αποτυπώνεται στον ίδιο τον σχεδιασμό του. Η  σπουδαία ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio έκανε τα μαγικά της στον εσωτερικό, αλλά και τον εξωτερικό χώρο του Pelagos.

To ζεστό design του εστιατορίου αποτίνει φόρο τιμής στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας, δημιουργώντας την εντύπωση ενός καμπυλωτού κύτους, με το σαλόνι ενός πολυτελούς, ψηλοτάβανου κρουαζιερόπλοιου με γυαλισμένο ξύλο, vintage φωτιστικά και καθίσματα από δέρμα στο χρώμα της καραμέλας. Το μαρμάρινο δάπεδο έχει αναφορές σε ιστιοφόρα, τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους φέρνουν στο νου καραβόσκοινα, ενώ το Αττικό μάρμαρο σε λευκό-γκρι και οι λεπτεπίλεπτοι πολυέλαιοι συμπληρώνουν την ανεπιτήδευτη κομψότητα του εστιατορίου.

Το κλασικό Martini bar του Pelagos είναι μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του ’60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα bar στο οποίο είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον Sean Connery ως James Bond με το λευκό του σακάκι και το μαύρο παπιγιόν να κάθεται σε ένα ψηλό σκαμνί σε σχήμα αχιβάδας, ακουμπώντας το Martini του στη γυαλιστερή μπάρα από πετρόλ μάρμαρο και μπρούτζο. Ένα fast forward στον 21ο αιώνα φέρνει στο πρώτο πλάνο τους έμπειρους mixologists του Four Seasons να δημιουργούν εδώ πλήθος ευφάνταστων κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, Premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.

Στον εξωτερικό χώρο, η ωδή στην αύρα της χρυσής εποχής της κρουαζιέρας συνεχίζεται. Οι πολυθρόνες από μαύρη ψάθα είναι στραμμένες προς τον Σαρωνικό, χαρίζοντας στους συνδαιτυμόνες ανεμπόδιστη θέα στα ήρεμα νερά του. Το χάδι του ανέμου φέρνει μαζί του το αναζωογονητικό ιώδιο της θάλασσας, μαζί με τη γεμάτη θετική ενέργεια θέρμη του ήλιου. Μοιάζει σα να βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο κατάστρωμα ενός πλοίου, καταγράφοντας κάθε καρέ από το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρα, υπό τον ήχο των γλάρων και με τις φιγούρες των ιστιοφόρων να χορεύουν στη χάλκινη επιφάνεια που σχηματίζει ο ήλιος πάνω στη θάλασσα.

.

Interior Lounge

Martini Bar A.

Martini Bar B.

.

Lead with Care

Η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα της ομάδας του Four Seasons. Με σκοπό να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους τους, τα Four Seasons ανά τον κόσμο εφαρμόζουν τους κανονισμούς τους Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Καθώς το Four Seasons Astir Palace Athens ανοίγει ξανά τις πόρτες του, ολόκληρη η ομάδα έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και υγιεινής, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών του.

.

Interior

.

Το εστιατόριο Pelagos θα λειτουργεί για δείπνο από τις 13 Μαΐου, καλωσορίζοντας επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο +30 21 0890 1190.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ATHENS RIVIERA
  • FINE DINING ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
  • Four Seasons Athens
  • pelagos
  • pelagos Four Seasons Athens
  • pelagos εστιατόριο

You May Also Like

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας  
View Post
  • ATHENS RIVIERA

 Τα ASTERIA Γλυφάδας ξαναγράφουν το καλοκαιρινό κεφάλαιο της Ριβιέρας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 20.05.2025
Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η Zeus+Δione άνοιξε τη νέα της boutique στην Astir Marina

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 12.05.2025
Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Λίμνη Βουλιαγμένης x Zeus + Dione | Όταν η φύση γίνεται καμβάς υψηλής τέχνης

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 30.04.2025
Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Beefbar State of Mind | Το απόλυτο γευστικό rendez-vous της άνοιξης στη Βουλιαγμένη

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 26.04.2025
The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας
View Post
  • ATHENS RIVIERA

The C – Beach Restaurant | Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στην παραλία της Βούλας

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 09.04.2025
Πάσχα στο One&Only Aesthesis | Παράδοση, γεύση και μοναδικές στιγμές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Πάσχα στο One&Only Aesthesis | Παράδοση, γεύση και μοναδικές στιγμές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 07.04.2025
Νέο μεσημεριανό μενού στο Matsuhisa Athens | Γαστρονομική απόλαυση με θέα το απέραντο γαλάζιο
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Νέο μεσημεριανό μενού στο Matsuhisa Athens | Γαστρονομική απόλαυση με θέα το απέραντο γαλάζιο

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 01.04.2025
Η λάμψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας | 3 Michelin Keys για το Four Seasons Astir Palace
View Post
  • ATHENS RIVIERA

Η λάμψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας | 3 Michelin Keys για το Four Seasons Astir Palace

  • Μαρία Τσουκαλά
  • 19.03.2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Join The “More Trends” Lifestyle World

More Trends
  • ABOUT
  • Terms of use
  • Contact
Your Premium Lifestyle Magazine

Input your search keywords and press Enter.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok