Πώς φεύγουν οι πανάδες στο πρόσωπο με σωστή αντιμετώπιση

Οι πανάδες συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος του καλοκαιριού ως συνέπεια της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Έτσι, εκτός όμως από τα αποθέματα βιταμίνης D που μας χαρίζει, μαζί με τις υπόλοιπες θετικές του επιδράσεις, τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας είναι ορατά και διαρκούν όλο το έτος.

 

Τι είναι οι πανάδες και πώς προκαλούνται;

Κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, γνωστά και ως μελανοκύτταρα. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε υπερέκκριση μελανίνης, γεγονός που εκφράζεται στο δέρμα με την καφέ κηλίδα σε διάφορα μεγέθη, από μικρές κουκίδες έως μεγάλης έκτασης δερματικές δυσχρωμίες.

Η κυριότερη αιτία των δερματικών κηλίδων λοιπόν είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, ιδιαιτέρως εάν απουσιάζει η αντηλιακή προστασία. Ωστόσο οι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία τους περιλαμβάνουν και άλλες αιτίες, όπως είναι η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η λήψη φαρμάκων, αλλά και η λανθασμένη χρήση καλλυντικών και φαρμάκων.

 

Πού εμφανίζονται;

Οι πανάδες τείνουν να εμφανίζονται σε περιοχές του σώματός μας που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, η πλάτη, ο λαιμός, το στήθος, οι ώμοι και τα χέρια μας, ενώ με το πέρασμα του χρόνου τείνουν να πολλαπλασιάζονται ή ακόμα και να μεγαλώνουν. Χωρίς την κατάλληλη εφαρμογή θεραπείας, οι πανάδες τείνουν να εξαφανίζονται και να επανεμφανίζονται, ακολουθώντας υφέσεις και εξάρσεις μέσα στον χρόνο.

 

Πώς θα απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα;

 

πανάδες

 

 

Αντηλιακή προστασία

Η καλύτερη αντιμετώπιση βέβαια στην περίπτωση των πανάδων είναι η πρόληψη. Η κατάλληλη προστασία του δέρματός μας είναι στο χέρι μας, φροντίζοντας πάντα να κάνουμε σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων για το πρόσωπο και το σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και όχι μόνο το καλοκαίρι – και προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση των δυσάρεστων καφέ κηλίδων.

 

Λευκαντικές κρέμες

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθούν οι πανάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο είναι με την εφαρμογή λευκαντικών κρεμών και την εντατική απολέπιση. Η ιδανική εποχή να ξεκινήσεις μια τέτοια θεραπεία, είναι από τον Σεπτέμβρη που ο ήλιος και η ακτινοβολία μειώνεται ελαφρώς.

 

Θεραπεία αφαίρεσης πανάδων με Laser

Το laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, απομακρύνοντας την περίσσια της μελανίνης, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για συνεχή αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η θεραπεία lμε aser προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προς προβληματική περιοχή. Είναι μία σύντομη διαδικασία και δεν αφήνει τραυματισμό στην επιδερμίδα.

 

Χημικό peeling

Τα χημικά πήλινγκ είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τη διόρθωση των πανάδων του προσώπου.Βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής και την ανανέωση της επιδερμίδας.

 

Βιταμίνη C και Ε

Ιδανική προσθήκη στη skincare ρουτίνα είναι ένας ορός με βιταμίνη C, η οποία εκτός από το ότι κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε σε προϊόντα με SPF, ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία.

FacebookTwitterTumblrPinterest