Σεπτέμβριος…

Έφτασε η ωρα να βγάλω τα κοχύλια από τα χέρια μου και το λαιμό. Θα τα φυλάξω ευλαβικά μέσα στο κουτί τους για την επόμενη χρονιά. Το φοράω χρόνια, όχι μόνο φέτος που ήταν μόδα. Και κάπως έτσι τελειώνει άλλο ένα καλοκαίρι.

Και κάπως έτσι το μπαούλο των αναμνήσεων γεμίζει αιώνες… Γιατί μόνο μια στιγμη αν βαθιά τη συλλάβεις γεμίζεις αιώνες. Και οι στιγμές που ζούμε το καλοκαίρι είναι πολύτιμες σαν φυλαχτό. Κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή, κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη έχει άλλη διάσταση. Έχει μια ανάσα δροσιάς στο τέλος, πολλή αλμύρα και λίγη άμμο.

Φέτος είδα πολλά ηλιοβασιλέματα. Το είχα βάλει στόχο. Λίγο πριν την δύση του ηλίου έτρεχα να προλάβω. Σε παραλίες, σε λόφους,  όπου ειχε την καλύτερη θέα. Ναι… ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές του καλοκαιριού. Κάποια ήταν συγκλονιστικά. Θα τα θυμάμαι για πάντα,  γιατί τα μοιράστηκα με καλούς φίλους και με ανθρώπους που αγαπώ, γιατί ακόμα και αν έχουμε ξεχάσει πόσο όμορφη είναι η φύση, εκείνη ποτέ δε σταματά να μας το υπενθυμίζει. Στόχος λοιπόν καλοκαιριού επιτεύχθει!

Και ήρθε ο Σεπτέμβριος, ο μήνας που βρίσκει τους περισσότερους από εμάς να θέτουμε νέους στόχους. Είτε αυτά είναι νέα projects, είτε νέα ξεκινήματα, είτε αλλαγές, ακόμα και διαγραφές! Κάτι σαν καινούργια χρονιά! Και είμαι σίγουρη πως οι θησαυροί που παίρνουμε μαζί μας επιστρέφοντας στην καθημερινότητα θα αποτελέσουν τον καλύτερο συνοδοιπόρο προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί τελικά το τέλος του καλοκαιριού σε βρίσκει πιο δυνατό! Πιο χαλαρό και πιο έτοιμο!

Και κάτι ακόμα. Πάντα θα υπάρχει στη ζωή μας ένα καλοκαίρι που θα τελειώνει και ένας χειμώνας που όλα θα ξεκινούν… Ας φροντίσουμε όλοι να φυλάξουμε σε ένα μπουκαλάκι λίγη άμμο, ένα κοχύλι, μερικές ακτίνες ανέμελου ήλιου και το άρωμα της θάλασσας, για να μπορεί η ψυχή μας να χαμογελά, όταν θα έχει ανάγκη το καλοκαίρι της!

 

Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

IMG-0009

IMG-3579

IMG-8259

IMG-3251

IMG-0899

IMG-0649IMG-0362

IMG-0904IMG-0906

IMG-0897

IMG-9157

IMG-0661

IMG-8225

IMG-0902

IMG-2931

IMG-8349

IMG-0895

IMG-8279IMG-3777

 

 

…till next Summer

 

IMG-0925

 

 

FacebookTwitterTumblrPinterest