Πώς μια παλιά κατοικία μεταμορφώνεται στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας!

 

Αυτή η παλιά κατοικία στο Puerto Pollença της Μαγιόρκα, ανακαινίστηκε προσφάτως και μετατράπηκε σ΄ ένα φωτεινό καταφύγιο με έμφαση στο λευκό και τις φυσικές υφές, όπως το ξύλο και τα λινά υφάσματα. Όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση οι ιδιοκτήτες έθεσαν μόνο έναν όρο.  Η επιθυμία τους ήταν το σπίτι αυτό να αποτελέσει τον απόλυτο χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

BH6

 

Η σχεδιαστική ομάδα που ανέλαβε το έργο αυτό, προσπάθησε να προσαρμόσει τις μετατροπές στην τοπική αρχιτεκτονική του στο Puerto Pollença, καθώς είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μονοκατοικίες, οι οποίες από την μια μεριά έχουν θέα τα βουνά και από την άλλη την θάλασσα. Έτσι, για να διατηρηθεί η ταυτότητα της περιοχής συνεργάστηκαν με τοπικούς τεχνίτες και σχεδίασαν τα έπιπλα, ακριβώς για τις ανάγκες και το ύφος, που επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες.

Στην αρχική του μορφή του σπίτι αποτελούνταν από δύο δωμάτια. Επειδή αυτά δεν ήταν αρκετά, ο αρχιτέκτονας έκανε κάποιες προσθήκες, δημιουργώντας ένα εντελώς ανοιχτό καθιστικό με boho χαρακτήρα και μία άνετη κουζίνα, με λευκούς μαρμάρινους πάγκους σε συνδυασμό με φυσικό ξύλο.

 

BH3

BH5

BH4

BH10

BH11

 

Επίσης, πτυσσόμενες πόρτες αλουμινίου συνδέουν το καθιστικό με την πέργκολα, που οδηγεί απευθείας στον κήπο και την πισίνα, τον χώρο που απολαμβάνουν πιο πολύ οι ιδιοκτήτες. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το μεγάλο ξύλινο τραπέζι με τις ψάθινες καρέκλες, ενώ η αγαπημένη μου διακοσμητική πινελιά σε αυτόν τον τέλειο καλοκαιρινό καμβά είναι το κομμάτι ξύλου από παλιά ελιά, που χρησιμεύει ως κρεμάστρα για τις τσάντες και τα ψάθινα καπέλα.

 

BH14

BH7BH8

BH16BH15


Source : Revista AD

FacebookTwitterTumblrPinterest