Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις τη μάχη εναντίον της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, ώστε να υποδεχτείς θεά την καλοκαιρινή σεζόν.

 

Κυτταρίτιδα και χαλάρωση αποτελούν το βασικό δίπολο του μεγαλύτερου γυναικείου εφιάλτη, μόλις αρχίζουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και τα πρώτα μπάνια να πλησιάζουν. Η μεσοθεραπεία δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στα δύο παραπάνω προβλήματα, ενώ πραγματοποιείται συνδυαστικά και με άλλες θεραπείες για ακόμη πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα σύσφιξης και λείας επιδερμίδας. Όμως αν ονειρεύεσαι να εμφανιστείς στην παραλία καλύτερη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις. Μπορεί να σου φαίνεται πως έχεις πολλούς μήνες μπροστά σου και θεωρητικά έχεις δίκιο, όμως η μεσοθεραπεία στην περίπτωση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης χρειάζεται πολλές συνεδρίες και με συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους για να δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματά της, γεγονός που κάνει το 4μηνο που μεσολαβεί από τώρα μέχρι τα πρώτα μπάνια το ιδανικό διάστημα για να προετοιμαστείς για το καυτό μπικίνι σου.

 

kittaritida

 

Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για θεραπεία που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών προβλημάτων τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Υπάρχει η αυτόλογη μεσοθεραπεία, που γίνεται με το ίδιο μας το αίμα, και υπάρχει και η ετερόλογη μεσοθεραπεία, που γίνεται με ένα κοκτέιλ ουσιών, που αλλάζει ανάλογα κάθε φορά με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπιστεί. Η μεσοθεραπεία λοιπόν είναι μία τεχνική, κατά την οποία με τη βοήθεια λεπτών ενέσεων ο γιατρός εγχέει στο μέσο στρώμα του δέρματος (γι’ αυτό λέγεται και μεσο-θεραπεία) τις ουσίες εκείνες που χρειάζονται κατά περίπτωση. Όταν λοιπόν το πρόβλημα είναι η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση επιλέγεται συνήθως η ετερόλογη μεσοθεραπεία και το «κοκτέιλ» περιλαμβάνει ουσίες, όπως η καφεΐνη, η καρνιτίνη, ορισμένοι ενεργοποιητές του μεταβολισμού, καθώς και διάφοροι συσφικτικοί παράγοντες. Ο παραπάνω ουσίες εγχέονται στο μέσο στρώμα του δέρματος σε όλη την προβληματική περιοχή με τη βοήθεια λεπτών βελόνων και δρουν αυξάνοντας τη μικροκυκλοφορία, διαλύοντας τα λιποκύτταρα, το περιεχόμενο λίπος των οποίων αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, και προκαλώντας σύσφιξη στην περιοχή. Η σύσφιξη προκαλείται τόσο από τους ίδιους τους συσφικτικούς παράγοντες όσο και από τους νυγμούς των βελόνων. Παράλληλα με τις συνεδρίες μεσοθεραπείας μπορεί να πραγματοποιούνται συνδυαστικά και θεραπείες μηχανικού μασάζ ή laser για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γενικά απαιτούνται συνήθως πάνω από 10 συνεδρίες, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μία μετρίου βαθμού χαλάρωση και κυτταρίτιδα. Καθώς οι συνεδρίες αυτές πρέπει να απέχουν περίπου 2 εβδομάδες η μία από την άλλη, αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεκινήσεις τώρα για να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέχρι τα πρώτα κοντά σορτς και τις φούστες


Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό (www.regen.gr και www.drmegapanos.gr )

FacebookTwitterTumblrPinterest