Μια σύγχρονη, minimal κατοικία που προέκυψε από την ένωση δύο εγκαταλελειμμένων κτισμάτων!

Στο νησί Zhoushan, στην Κίνα αυτό το σπίτι μπορεί να χαρακτηριστεί απλά ως μοναδικό, με μια ιστορία που του ταιριάζει απόλυτα αυτός ο χαρακτηρισμός!

Βρισκόταν εκεί εγκαταλειμμένο για περισσότερο από 70 χρόνια. Επί της ουσίας, ήταν δύο παλιά γειτονικά σπίτια με διαφορά ύψους τεσσάρων μέτρων, το ένα από το άλλο και όταν οι σημερινοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το αναπαλαιώσουν, είχαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ανύψωσης, αλλά και της τοποθεσίας. Τα κτίσματα ήταν σε μια βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή και η αρχιτεκτονική και σχεδιαστική ομάδα έλαβε την πρόκληση να πάρουν αυτά τα παραδοσιακά σπίτια, να τα ενώσουν και να τα μετατρέψουν σε μια σύγχρονη και minimal κατοικία.

Πιστεύω να συμφωνείτε πως η επιτυχία τους είναι ξεκάθαρη. Το αποτέλεσμα… φωτεινό, ευρύχωρο και ισορροπημένο, με όλα τα στοιχεία να έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο την απίστευτη θέα και η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων να προσθέτει αυτό το “συν”, χωρίς να αποσπάτε η προσοχή.

Enjoy it!

13风雨廊看向客厅-章勇109庭院看向大海-杨建平10风雨廊的大景窗-章勇11风雨廊上的秋千-章勇12风雨廊看向大海-章勇17起居室看向风雨廊-章勇15起居室面朝大海-杨建平14客厅里的早晨-杨建平27主卧室休息区-杨建平26主卧室晒太阳的角落-杨建平32起居室-杨建平31起居室看向餐厅-杨建平16厨房看向起居室-杨建平22二层庭院看向主卧室-杨建平23主卧室-杨建平25主卧洗手间-杨建平24主卧室面朝大海的景窗-杨建平18风雨廊景窗看向公路-章勇20屋顶平台上的日出-章勇03面朝大海-章勇

cof

cof

04鸟瞰房子和大海-章勇07去往房子的小路-章勇34站在菜地看起居室-章勇37站在菜地看房子-章勇28二层庭院-杨建平38站在船上看房子1-章勇39站在海边看向房子-章勇

FacebookTwitterTumblrPinterest