Αν αναρωτιέσαι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις συνεδρίες laser αποτρίχωσης, ώστε να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι, τώρα είναι η ώρα. 

 

Είναι κοινό μυστικό πως από τη στιγμή που η laser αποτρίχωση μπήκε για καλά στη ζωή μας, τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Και είναι λογικό, αφού με τη δύναμη του laser ξυραφάκια, κεριά, χαλάουα και λοιπές επίπονες, τραυματικές και διαρκώς επαναλαμβανόμενες πρακτικές αποτρίχωσης μπαίνουν πλέον στο συρτάρι, αφού μπορούμε να έχουμε μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα για πάντα. Η αποτρίχωση με laser είναι η μοναδική μέθοδος ιατρικής αποτρίχωσης εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και, αν θέλεις και εσύ να υποδεχτείς το καλοκαίρι χωρίς κανένα πια άγχος ποτέ για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις τις συνεδρίες.

 

Τα Laser

Καταρχάς πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν δύο βασικοί τύποι laser για αποτρίχωση: ο Αλεξανδρίτης και το Διοδικό. Η λειτουργεία τους είναι παραπλήσια και αφορά ουσιαστικά στην εκπομπή μίας δέσμης ορατού φωτός, η ενέργεια της οποίας απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, καίει το βολβό της και τελικά την καταστρέφει, ενώ το γύρω δέρμα παραμένει ανέπαφο. Και τα δύο παραπάνω laser είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και συχνά χρησιμοποιούνται και συνδυαστικά, καθώς το πρώτο είναι πολύ αποτελεσματικό σε μεγάλες περιοχές και είναι ιδανικό για σκουρόχρωμες τρίχες σε ανοικτές επιδερμίδες, αλλά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε μαυρισμένες από τον ήλιο επιδερμίδες, ενώ το δεύτερο μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και σε σκουρόχρωμα ή μαυρισμένα δέρματα.

0R2A9852-2

Οι Χρόνοι

Τα laser δεν δρουν εν μία νυκτί, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών, για να μπορούν να δώσουν οριστικά αποτελέσματα. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις περιοχές που θέλεις να αποτριχώσεις, την έκτασή τους και φυσικά τις αιτίες της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, καθώς αν η τριχοφυΐα είναι αποτέλεσμα ορμονικής διαταραχής, χρειάζεται αντιμετώπιση και της αιτίας του προβλήματος παράλληλα με το laser. Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές απαιτούνται συνολικά 6 με 8 συνεδρίες με απόσταση 4 με 8 εβδομάδων μεταξύ τους, καθώς, για να μπορεί το laser να «δει» και να «χτυπήσει» την τρίχα, αυτή πρέπει να εξέχει το λιγότερο 2mm από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξαναβγούν οι τρίχες, για να μπορέσεις να κάνεις την επόμενη συνεδρία και ειδικά στις πρώτες συνεδρίες αυτό το διάστημα είναι περίπου ένας μήνας. Όσο όμως προχωρούν οι συνεδρίες το διάστημα αυτό μεγαλώνει, καθώς μεγάλο μέρος της τριχοφυΐας δεν επανεμφανίζεται. Έτσι λοιπόν τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή να κλείσεις το ραντεβού σου, καθώς μέχρι την άνοιξη, που θα αρχίσουν τα πιο κοντά και ανάλαφρα ρούχα, τα τιραντάκια και τα αμάνικα, να έχεις ολοκληρώσει, ή να βρίσκεσαι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσεις, τον κύκλο των συνεδριών σου και να χαρείς το καλοκαίρι χωρίς να ασχολείσαι με τρίχες.

 


www.laserdepilation.gr

Χρήστος Κ. Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός (www.regen.gr και www.drmegapanos.gr)

FacebookTwitterTumblrPinterest