3 άγνωστες χρήσεις του υαλουρονικού  

Όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε ακούσει για το υαλουρονικό οξύ και γνωρίζουμε πως χρησιμοποιείται για να γεμίσει και να απαλύνει τις ρυτίδες μας και πως μπορεί να ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε για το «μαγικό» αυτό υλικό είναι πως στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Παρακάτω θα βρεις τρεις χρήσεις του υαλουρονικού οξέος που ίσως ποτέ δεν είχες φανταστεί.

Portrait of young woman with arrows on her face

Σχήμα Μύτης

Ναι, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, το υαλουρινικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσεις το σχήμα της μύτης σου, χωρίς ρινοπλαστική. Συνήθως βέβαια για τη μύτη ο γιατρός προτιμά μία ελαφρώς πιο πυκνή εκδοχή της ουσίας και με μία πολύ λεπτή βελόνα την εγχέει στα κατάλληλα σημεία, ώστε είτε να «συγκαλύψει» μία γαμψή μύτη, είτε να διορθώσει μικρές ατέλειες από ατυχήματα ή από ρινοπλαστική. Φυσικά η μέθοδος δεν ενδείκνυται για κάποιον που θέλει να κάνει μία ριζική αλλαγή στη μύτη του. Η διαδικασία διαρκεί μόλις ένα τέταρτο και φυσικά θέλει επανάληψη μία με δύο φορές το χρόνο. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν σου αρέσει υπάρχει ένα ειδικό ένζυμο, η υαλουρονιδάση, που απορροφά το υαλουρονικό άμεσα και η μύτη σου επιστρέφει στο προηγούμενο σχήμα της.

Close up of a young womans eyes

Σακούλες

Μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα μίας βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου χωρίς να σε αγγίξει νυστέρι. Το υαλουρονικό οξύ τοποθετείται μέσα στα βλέφαρα, ακριβώς εκεί που είναι η “αύλακα των δακρύων” και ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά. Ο γιατρός γεμίζει το έλλειμμα μεταξύ βλεφάρου και ζυγωματικού και η εφαρμογή βαθιά μέσα στο κάτω βλέφαρο συμπιέζει τα αγγεία και μειώνει το οίδημα και του μαύρους κύκλους. Για το καλύτερο αποτέλεσμα συνήθως γίνεται ένας συνδυασμός πιο παχύρρευστου και πιο λεπτόρρευστου υαλουρονικού, ανάλογα με το σημείο έγχυσης. Μετά τη διαδικασία τα μάτια είναι πρησμένα για 2-3 ημέρες, ενώ μπορεί να έχεις και κάποιες μικρές μελανιές.

Χείλη

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στα χείλη είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και αποτελεσματικές χρήσεις του, αν και δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Το υαλουρονικό μπορεί να τα ανασχηματίσει τα χείλη, να τους προσδώσει όγκο, να βελτιώσει το περίγραμμα τους και να διορθώσει τις λεπτές ρυτίδες που τα περιβάλλουν. Στα χείλη χρησιμοποιείται ειδικός τύπος υαλουρονικού οξέος, που εγχέεται με εξαιρετικά λεπτές βελόνες στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Πριν από την εφαρμογή, ο γιατρός μελετά τις αναλογίες του προσώπου, καθώς είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να δείχνει απόλυτα φυσικό και όχι ξένο προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ ο τρόπος έγχυσης παίζει μεγάλο ρόλο στο να μην υπάρχει η παραμικρή αίσθηση ξένου σώματος στα χείλη, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός να είναι έμπειρος στην εν λόγω θεραπεία. Συνήθως απαιτούνται δύο με τρεις συνεδρίες για το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 10 μήνες.

Natural frosted pink lipsΧρήστος Κ. Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός www.regen.gr

FacebookTwitterTumblrPinterest