Το καθαρό δέρμα είναι δικαίωμά σου κάθε εποχή του χρόνου και η μικροδερμοαπόξεση μπορεί να σε βοηθήσει να το αποκτήσεις.

Το δέρμα σου κυριολεκτικά βάλλεται καθημερινά από αμέτρητους εξωτερικούς «εχθρούς» με τη ρύπανση και το νέφος να αποτελούν τους «κυρίως υπόπτους». Απόδειξη πως, εάν το βράδυ που γυρνάς στο σπίτι περάσεις ένα βαμβάκι με λοσιόν από το πρόσωπό σου, ακόμη και αν δεν φοράς ίχνος μακιγιάζ, το βαμβάκι θα βγει μαύρο. Ειδικά το καλοκαίρι με την έντονη ηλιοφάνεια και τη ζέστη, οι πόροι ανοίγουν περισσότερο και έτσι η επιδερμίδα είναι ακόμη πιο ανυπεράσπιστη και ευάλωτη στις «επιθέσεις». Το καθαρό δέρμα είναι δικαίωμα και υποχρέωση, τόσο για μία ωραία εικόνα σήμερα όσο και για την παράταση της νεότητάς σου. Η μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι μία μη επεμβατική θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα εύκολα και γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σου χαρίσει –μεταξύ άλλων – και βαθιά ενυδάτωση.

Face Skin Care. Close-up Of Woman Getting Facial Hydro Microdermabrasion Peeling Treatment At Cosmetic Beauty Spa Clinic. Hydra Vacuum Cleaner. Exfoliation, Rejuvenation And Hydratation. Cosmetology.

Η Διαδικασία

Η μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλους, γνωστή και ως microdermabrasion, είναι ίσως η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία αυτή τη στιγμή για ένα λείο, καθαρό και λαμπερό δέρμα. Στην ουσία προσφέρει ένα βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας με τη βοήθεια ειδικών κεφαλών από κομμένους με laser μικροκρυστάλλους, που αντικαθιστά πλήρως τον συμβατικό καθαρισμό, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Άλλωστε ο καθαρισμός με ατμό έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για τη δημιουργία μικροτραυματισμών, επιμολύνσεων και την εμφάνιση ευρυαγγειών, καθώς και για την έξαρση της ακμής. Οι ειδικές λοιπόν αυτές κεφαλές εφαρμόζονται στο δέρμα και προσφέρουν βαθιά απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν και μία ήπια αναρρόφηση, που κινητοποιεί τον οργανισμό για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι και οι ρύποι και το σμήγμα εξαφανίζονται και το δέρμα μένει καθαρό και ο οργανισμός κινητοποιείται ώστε να δράσει προς όφελός σου. Η θεραπεία έχει πολλαπλές χρήσεις και αποτελέσματα, καθώς, εκτός από τον εμφανή καθαρισμό, προσφέρει κι άλλα οφέλη, ενώ, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις, ο γιατρός θα εφαρμόσει συμπληρωματικά και διαφορετική ουσία στο δέρμα σου. Έτσι, με τη θεραπεία οι πόροι του δέρματος καθαρίζονται, η παραγωγή σμήγματος ρυθμίζεται, η λιπαρότητα μειώνεται, οι ανοικτό πόροι μικραίνουν, η κυκλοφορία του αίματος ενισχύεται και η διαδικασία ανάπλασης των στοιβάδων του δέρματος ενεργοποιείται. Στη συνέχεια, γίνεται εφαρμογή της κατάλληλης ουσίας στο δέρμα και ο γιατρός επιλέγει Βιταμίνη C, αν ενδιαφέρεσαι για αντιγήρανση και λάμψη, υαλουρονικό οξύ, αν στοχεύεις στην ενυδάτωση, λευκαντικές ουσίες, αν θες να αντιμετωπίσεις πανάδες και δυσχρωμίες, ή σαλικυλικό οξύ, αν το πρόβλημά σου είναι η ακμή. Φυσικά μπορεί να γίνει και συνδυασμός των παραπάνω, καθώς και συνδυασμός της μικροδερμοαπόξεσης με άλλες θεραπείες.

Beautiful woman changing skin beauty concept

Οι Χρόνοι

Συνήθως προτείνονται 3 θεραπείες με μεσοδιάστημα περίπου 10 ημερών. Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 45 λεπτά και μετά το τέλος της μπορεί να έχεις έναν ερεθισμό ή και λίγο ξεφλούδισμα, τα οποία υποχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ συνίσταται να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία.


Χρήστος Κ. Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός (www.regen.gr)

FacebookTwitterTumblrPinterest