Μια πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της εκλεκτικής διαμονής και της υψηλής αισθητικής!

H Μελανόπετρα είναι μια πέτρινη κατοικία που κτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην καρδιά του πανέμορφου παραδοσιακού οικισμού Εμπορειού της Νισύρου και μετατράπηκε το 2015 σε μια ατμοσφαιρική διώροφη βίλα με δύο κομψά διαμερίσματα, στο ισόγειο και τον όροφο. Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία σε υψόμετρο 400μ. με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Η ονομασία της είναι εμπνευσμένη από την τοπική μαύρη ηφαιστειακή πέτρα (μελανόπετρα) που αποτελεί και το βασικό υλικό δομής.

H ιδιαίτερα επιμελημένη αποκατάσταση διατήρησε ανέπαφη τη διαχρονική γοητεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αναδεικνύοντάς την με σύγχρονες μινιμαλιστικές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του κτίσματος, το οποίο αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Η ιδέα υλοποιήθηκε από την ιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονα Άννα Αποστόλου που συνδύασε την τέχνη της και την αγάπη της για το απλό και το όμορφο με μια υψηλής ποιότητας φιλοξενία.

Τα δυο αυτόνομα διαμερίσματα διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, υψηλής ποιότητας και λιτής αισθητικής αρχιτεκτονική διακόσμηση, η οποία κυμαίνεται σε λευκούς και γήινους τόνους, με υλικά από πέτρα και ξύλο. Το φυσικό φως που διεισδύει στο εσωτερικό από τα μικρά παράθυρα ζωντανεύει το ανάγλυφο των λευκών χώρων και δημιουργεί μια ήρεμη μαγευτική ατμόσφαιρα.

Η εκπληκτική θέα προς την θάλασσα, το ορεινό ηφαιστειακό τοπίο αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του ανέπαφου από επεμβάσεις παραδοσιακού οικισμού με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα στενά δρομάκια, δημιουργούν γύρω από την κατοικία ένα πραγματικά μοναδικό περιβάλλον, φαινομενικά ανέγγιχτο από τον χρόνο. H ήρεμη ατμόσφαιρα που αποπνέει και η ζεστή φιλοξενία συμβάλλουν στην απέριττη γοητεία της σε ένα τοπίο Αιγαιοπελαγίτικης φυσικής ομορφιάς.

Η Μελανόπετρα, που αναδύεται από την πέτρα και το βράχο του ηφαιστειακού τοπίου, αποτελεί έναν αυτόνομο μικρό παράδεισο, που αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, διαχρονική κομψότητα και αρμονία, ενσωματωμένο σε ένα πραγματικά γνήσιο φυσικό περιβάλλον.

Enjoy it!

2575_216_1_015_1117_629_219_58_1813_714_533_43342221216


Περισσότερες πλήροφορίες: www.melanopetra.gr

FacebookTwitterTumblrPinterest