Μια νέα χρονιά ξεκίνησε και εύχομαι σε όλους μας να φέρει ό,τι πραγματικά προσδοκά ο καθένας! Να είναι χαρούμενη, γεμάτη χρώματα, δημιουργική, γεμάτη όνειρα, με μουσικές και όμορφες ξεχωριστές στιγμές! …και αγάπη, υπερβολική αγάπη, να “πνιγούμε” από την αγάπη!

Από το 2016 κρατάω μια επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard για το τι μας κάνει ευτυχισμένους… και δεν είναι ούτε τα πλούτη, ούτε η δόξα, ούτε τα υλικά αγαθά. Ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που αγαπούν και αγαπιούνται!

Επί 75 χρόνια οι ερευνητές του Harvard Medical School παρακολούθησαν λεπτομερώς την καθημερινότητα 724 ανθρώπων. Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που έχουν τις στενότερες σχέσεις με την οικογένειά τους, με τους φίλους τους και με τον κοινωνικό τους κύκλο είναι όχι μόνο πιο ευτυχισμένα, αλλά και με καλύτερη υγεία. Οι σχέσεις είναι ευεργετικές για το σώμα καθώς και για το μυαλό.
Εύχομαι αυτή τη νέα χρονιά να δώσουμε σημασία στις σχέσεις μας και να προσπαθούμε κάθε φορά να τις επεκτείνουμε, δίνοντας τους άμεση προτεραιότητα. Η ουσία είναι να συμβαδίζουμε και να συμπορευόμαστε, όχι να δημιουργούμε αποστάσεις! Η συνταγή της ευτυχίας, πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένη είναι η ποιότητα των σχέσεων!

Αγάπη λοιπόν, χρυσόσκονη και ένα ευτυχισμένο 2017!!!

422

FacebookTwitterTumblrPinterest