Δημιουργήστε μόνοι σας το πιο μοντέρνο αμπαλάζ για τα δώρα των αγαπημένων σας!

Το πιο γλυκό κομμάτι των Χριστουγέννων είναι η ανταλλαγή δώρων. Δεν έχει σημασία η αξία τους, αλλά η πρόθεση. Αυτό όμως που καθιστά τα δώρα ιδιαίτερα είναι το περιτύλιγμα. Ο χρόνος και ο κόπος που αφιέρωσες για να τα προσφέρεις με αγάπη!

Θα σας προτείνω έναν απλό και κομψό τρόπο για να δημιουργήσετε το πιο όμορφο αμπαλάζ για τα δώρα των αγαπημένων σας. Πειραματιστείτε, δημιουργήστε και ελπίζω να το απολαύσετε!

gΥλικά που χρειαζόμαστε:

Ακρυλικό (εγώ χρησιμοποίησα μαύρο, χρυσό, ασήμι, και λευκό)

Απλό χαρτί περιτυλίγματος (χωρίς επικάλυψη)

Ένα φλιτζάνι νερό για την αραίωση του χρώματος

Ψαλίδι

Πινέλο

Μπολ για την βαφή

Ξυλάκια ή κάτι για να αναμειχθεί

Κορδέλες περιτυλίγματος ή λεπτό σχοινάκι.

Ευκάλυπτος

bΠρώτα, ξεκινάμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα λευκού χρώματος στο πλαστικό μπολ. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες νερό και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ρευστό , αλλά ούτε και παχύρευστο, ακολουθούμε μια μέση οδό. Μόλις αναμίξουμε το πρώτο χρώμα, παίρνουμε το πινέλο και δημιουργούμε πιτσιλιές επάνω στο χαρτί μας. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να γίνει αυτό, αλλά αν θέλετε να διασκεδάσετε, μπορείτε να υποκρίνεστε ότι είστε ένας διευθυντής ορχήστρας!

c
Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με το μαύρο χρώμα.

dΣτο μαύρο χαρτί ταιριάζει πολύ το χρυσό. Δοκιμάστε το.

e
Τα ακρυλικά χρώματα αργούν να στεγνώσουν, οπότε θα χρειαστεί να τα αφήσετε για περίπου έξι ώρες και να συνεχίσετε τη διαδικασία του αμπαλάζ την επόμενη μέρα. Στο μεσοδιάστημα μπορείτε να βουτήξετε μέσα στα μπολάκια με το χρώμα που περίσσεψε, τον ευκάλυπτο για να τον χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση των δώρων σας. Όταν λοιπόν όλα στεγνώσουν, αρχίστε να τυλίγετε τα δώρα, χρησιμοποιώντας και τις κορδέλες.

f
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μη ξεχνάτε πως είναι ωραίο να ξέρουν οι αγαπημένοι μας, ότι έχουμε αφιερώσει τον χρόνο μας για να κάνουμε ένα όμορφο αμπαλάζ για αυτούς. Δεν έχει σημασία με τι, αλλά ότι το έχουμε κάνει με πολύ αγάπη και μεγάλη φαντασία.

FacebookTwitterTumblrPinterest